Vikingtiden og norrøn mytologi synes aldri slutte å fascinere, og vikingene hedres, hylles og omtales stadig i både historisk sammenheng og i populærkultur. 

Nå er vikingenes liv etter døden foreviget på en massiv 1 kilos minnemynt i 99,9 % rent sølv. Mynten er en offisiell utgivelse fra vikingøya Isle of Man og utgis i et begrenset opplag på kun 499 eksemplarer på verdensbasis. Den spektakulære 1-kilos vikingmynten kan bli din for 19.900 kroner.

Sikre deg ditt eksemplar den massive 1 kiloen i rent sølv:

  • Massiv vikingmynt på 100 mm i diameter og 1 kilo rent sølv
  • Kun 499 individuelt nummererte eksemplarer på verdensbasis
  • Utgitt av tidligere norske vikingøya Isle of Man
    - godkjent av Buckingham Palace
  • Pris 19.900 kroner, fraktfritt tilsendt - mulighet for 5 rentefrie rater à 3.980 kroner ved å kontakte oss på 0 25 50
  • Alltid 30 dager returrett

Svært detaljrikt myntmotiv
1-kilos minnemynten «The Age of the Vikings» er preget med en utrolig detaljrikdom. Her skildres vikingenes tro og myter om livet etter døden med valkyrjene, de ulike dødsrikene og gudene deres. Vi ser Odin i Valhall, gudinnen Frøya, Hel og Balders død. Mynten er formgitt av den norske illustratøren Jannicke Wiese-Hansen som er kjent sin spesielle treskjæringsstil og erfaring med vikingmotiv, blant annet som tatovør. Mynten måler hele 10 cm i diameter og er preget i massivt 99,9 % rent sølv.

Troen på et liv etter døden var sterk hos vikingene. Døden var ikke en fryktet tilstand for våre nordiske forfedre. Døden var simpelthen bare en overgang til en ny tilværelse i et av dødsrikene.

Utgitt av tidligere norske vikingøya Isle of Man - godkjent av Buckingham Palace
Isle of Man har lange vikingtradisjoner og er stolte av sin vikingarv. Øya var norsk helt frem til 1266, da den ble overgitt til Skottland. I dag er øya styrt som et konstitusjonelt monarki underlagt, men ikke en del av, Storbritannia. Som en selvstendig stat i det britiske samveldet kan Isle of Man gi ut egne mynter med britisk valør. Ettersom den britiske dronning Elizabeth II er Lord of Man og øystatens overhode pryder hennes portrett revers side på denne flotte minnemynten. Alle mynter med den britiske dronningens portrett er godkjent av Buckingham Palace.

Sammen med 1-kilos minnemynten «The Age of the Vikings» får du historisk dokumentasjon om vikingenes tradisjoner og tro om døden og livet etter døden, skrevet av en av Norges fremste eksperter på norrøn mytologi, Gro Steinsland.

Vær rask med å sikre deg din spektakulære 1 kiloen "The age of the vikings" i 99,9 % rent sølv til 3.980 kroner ved motta, etterfulgt av ytterlige 4 rentefrie rater til på samme beløp (totalt 19.900 kroner). Gjelder kun ved bestilling via telefon: 0 25 50 eller sende en e-post til kundeservice på kundeservice@samlerhuset.no.

Spesifikasjoner
Metall:
99,9% rent sølv
Kvalitet:
Patinert
Vekt:
1.000 gram
Diameter:
100 mm
Valør:
100 pounds
Opplag:
499 på verdensbasis
Kunstnere:
J. Wiese-Hansen/Jody Clark
Utgivelsesår:
2019
Utgivelseland:
Isle of Man