1.000 år gammel historisk sølvpenning!

Nå kan du bli eier av et helt spesielt stykke vikinghistorie! Vi kan nå tilby en sjelden tysk sølvpenning som var med på å inspirere Tryggvason til å prege Norges første mynt. En historisk viktig mynt som lærte vikingene at det var tryggere og mer lønnsomt å drive handel fremfor å reise på plyndringstokt.

For kun 3.990 kroner kan du nå sikre deg:

  • Unikt stykke vikinghistorie!
  • Over 1000 år gammel sølvmynt brukt av vikingene!
  • Forløper til Tryggvasonpenningen og de andre norske vikingmynter
  • Mynten som fikk vikingene til å slutte med plyndringstokt 
  • En av de myntene det er rikest forekomster av i norske skattefunn fra vikingtiden
    Leveres i skrin sammen med innholdsrik historisk dokumentasjon
  • Fri frakt - 30 dager åpnet kjøp!

Norges første mynter

Vikingmynter fra blant annet Tyskland var Norges første mynter, som også sirkulerte en periode etter at vi fikk våre egne. Det var mynter slik som denne tyske sølvpenningen vi tilbyr nå som lærte vikingene å bruke mynter mer effektivt, og som inspirerte Olav Tryggvason til å prege Norges første mynt. Tidligere hadde vikingene smeltet ned myntene de hadde kommet over og i stor grad bare brydd seg om sølvinnholdet. Med denne tyske sølvpenningen som var beregnet for handel i blant annet vikingbyen Hedeby, begynte vikingene å bruke myntene slik de var tiltenkt, som et bytte. Gjennom handel lærte vikingene seg raskt at dette var mer lønnsomt og mindre farlig enn plyndring.

Originalmynt fra vikingenes reiser

Mer enn 1.400 år er gått siden de første eventyrlystne vikingene begynte å reise ut i verden med sine geniale farkoster. Noen dro avsted i fredelig ærend, som bønder eller handelsmenn, andre dro i viking for å berike seg gjennom utpressing og plyndring. Uansett reisens mål og mening satte de norske vikingene spor etter seg der de kom, og her hjemme, når de vendte tilbake med sin kostelige last, slik som denne 1.000 år gamle tyske sølvpenningen.
Skulle du ønske å dele beløpet i mer bekvemme rentefrie rater kan du gjøre dette ved å bestille via vår kundeservice på telefon 0 25 50.
Spesifikasjoner
Pålydende:
1 penning
Årstall:
950 - 1050
Metall:
Sølv
Diameter:
11 - 23 mm
Vekt:
ca. 2 gram
Utgivelsesland:
Tysk-romerske keisere, fyrster og byer med myntrett