Hele 1 kilo tung vikingmynt i sølv!

Vikingtiden og norrøn mytologi synes aldri slutte å fascinere, og vikingene hedres, hylles og omtales stadig i både historisk sammenheng og i populærkultur. Nå er vikingenes tro på livet og skjebnen døden foreviget på en massiv 1 kilos minnemynt i 99,9 % rent sølv. Mynten er en offisiell utgivelse fra vikingøya Isle of Man - godkjent av Buckingham Palace. 

Opplaget på den spektakulære vikingmynten er på svært lave 499 individuelt nummererte eksemplarer, der kun et fåtall kommer til Norge! Gjennom vårt gode nettverk har vi fått sikret oss de laveste numrene 1-75 til norske samlere. Lave numre leveres først!

Dette kan du glede deg til:
✤ Offisiell vikingminnemynt - godkjent av Buckingham Palace
Hele 1 kilo tungt sølvmynt!
✤ Utsøkt, detaljrikt motiv som hedrer vikingene
✤ Spesiallaget treskrin, historiehefte og ekthetssertifikat medfølger - uten ekstra kostnad!

Bestilling medfører ingen videre forpliktelser, og du har som alltid 30 dager full returrett. Den offisielle vikingsølvmynten kan bli din for 24.900 kr, frakt tilkommer.Spesiallaget skrin medfølger for presentasjon og oppbevaring - uten ekstra kostnad!


Svært detaljrikt myntmotiv

1-kilos minnemynten «Fate of the Vikings» er preget med en utrolig detaljrikdom. Her skildres vikingenes tro på skjebnen, den høyeste makten i universet, med guder og nornene, som ved foten av verdenstreet Yggdrasil vever skjebnene til alle mennesker og guder i verden. Vi ser Yggdrasil, gudinnene Frøya og Idun, guden Frøy, og de tre kvinneskikkelsene, nornene Urd, Verdande og Skuld som vever livet og skjebnen.

Vikingmynten er preget med utsøkte detaljer i motivet. Her ser du de tre nornene.

Mynten er formgitt av den norske illustratøren Jannicke Wiese-Hansen som er kjent for sin spesielle treskjæringsstil og erfaring med vikingmotiv, blant annet som tatovør. Mynten måler hele 10 cm i diameter og er preget i massivt 99,9 % rent sølv. Hver minnemynt har en innfelling i eik med myntens navn «Fate of the Vikings». 

Myntens navn "The fate of the vikings" innfelt i tre på nedre del

Skjebnen - den høyeste makten i universet

Menneskenes liv ble formet av skjebnen, gudene var underlagt skjebnen. Nornene rår for verdens, gudenes og menneskenes skjebne. De styrer verden etter skjebnens lover og fastsetter livsløpet for guder og mennesker.  Uansett hvor rik, hvor sterk, hvor klok eller mektig man var – kunne man ikke unnslippe sin egen død, når nornene først valgte å kutte trådene i livet hans. Derfor ble døden akseptert som uunngåelig.

Utgitt av tidligere den norske vikingøya Isle of Man

Isle of Man har lange vikingtradisjoner og er stolte av sin vikingarv. Øya var norsk helt frem til 1266, da den ble overgitt til Skottland. I dag er øya styrt som et konstitusjonelt monarki underlagt, men ikke en del av, Storbritannia. Som en selvstendig stat i det britiske samveldet kan Isle of Man gi ut egne mynter med britisk valør. Ettersom den britiske dronning Elizabeth II var Lord of Man i 2022 pryder hennes portrett denne utgivelsen. Alle mynter med den britiske dronningens portrett er godkjent av Buckingham Palace.

Individuelt nummerert - kun 499 eksemplarer!

Opplaget på den spektkulære 1-kilos tunge sølvmynten er på lave 499 eksemplarer på verdensbasis, der alle blir individuelt nummerert og lave numre leveres først. Bestill i dag for å sikre deg din offisielle vikingmynt!

Spesifikasjoner
Utgivelsesland:
Isle of Man
Utgivelsesår:
2022
Pålydende:
100 pund
Vekt:
1.000 gram
Metall:
99,9 % sølv
Diameter:
100 mm
Kvalitet:
Brilliant usirkulert
Særpreg:
Patinert, med innfelling i eik
Kunstner:
Jannicke Wiese-Hansen, Jody Clark
Opplag:
499 individuelt nummererte på verdensbasis