Samlerhuset har kommet over en utrolig spennende skatt med mynter fra normanner-vikingen Vilhelm Erobreren. I følge internasjonale kataloger finnes det i dag maksimalt 500-1000 kjente mynter av typen vi nå har for salg - så her snakker vi om betydelige sjeldenheter.

Vi har naturligvis ikke så store mengder, sjeldenhetsgraden tatt i betraktning. Her må samlere, som ønsker å sikre seg en historisk godbit langt utenom det vanlige, kjenne sin besøkelsestid. Du kan kjøpe Vilhelm-mynten for kun 4.495 kroner. Dette er ytterst sjeldne tilbud og vi anbefaler at du slår til raskt!


Dette kan du sikre deg om du slår til raskt:

  • En originalmynt i sølv fra Vilhelm Erobreren 
  • Historisk godbit langt utenom det vanlige - ca. 500 - 1000 kjente mynter på verdensbasis
  • Mynten koster kun 4.495 kroner!
  • Samlerhuset spanderer frakt
  • Myntene leveres i treskrin og med en bok med omfattende historisk informasjon om Vilhelm Erobreren
  • Ekthetssertifikat som garanterer myntenes ekthet
  • Hver enkelt mynt er kontrollert av den fremstående numismatiske eksperten og forfatteren Allen Berman, som er spesialist på nettopp disse myntene

Med norske aner
Normandie er oppkalt etter vikingen Rollo og nordmennene, som erobret den nordvestre delen av det som i dag er Frankrike. Vikinger fra Normandie gikk etter hvert under betegnelsen "normannere". Snorre Sturlason skriver i sine sagaer at den store vikingen Rollo, som grunnla hertugdømmet Normandie i 911, er den samme personen som Gange-Rolf fra Sunnmøre.

Rollos tipp-tipp-oldebarn var ingen ringere enn Vilhelm Erobreren. Han var ikke fornøyd med å bare være hertug kun i Normandie, og erobret England i 1066. Hans opprinnelige tilnavn var Vilhelm Bastarden, etter som moren var en frille. Men i 1066 gjorde han seg fortjent til et mer grandiost navn: Vilhelm Erobreren eller William the Conqueror på engelsk. Vilhelms etterkommere sitter på tronen den dag i dag. 

Går man 37 steg i direkte linje nedover Rollos familietre finner man dronning Elizabeth II. Har Snorre rett, stammer dermed det britiske kongehuset fra Vigra. Det gjør også alle andre kongehus, ettersom de springer ut fra samme familietre. Kong Harald blir dermed direkte etterkommer av Gange-Rolf i 35. ledd.

Ytterst sjeldne originalmynter
Mynter fra Vilhelm Erobreren er svært sjeldne. Ekstra sjeldne er de som ble preget i Normandie, før han inntok England. Til tross for dette har vi fått tilgang til et parti av denne typen, som er frigitt til privat salg. I følge katalogen utgitt av Norman Legros, som er spesialist på mynter fra tidlig middelalder, finnes den typen mynt fra Vilhelm Erobreren som vi frembyr for salg i maksimalt 500 til 1000 kjente eksemplarer på verdensbasis. 


Dette er med andre ord ytterst uvanlige mynter. Myntene er små - rundt 0,77 gram. De ble utgitt mellom 1040 - 1060 og er enkle i sin utforming. Kvaliteten på mynten du kan sikre deg er lik avbildede, men motiv har små variasjoner fra mynt til mynt. Myntene  er av god kvalitet med tanke på alder og hvordan de ble preget. 

Bestill nå for å sikre deg en originalmynt fra Vilhelm Erobreren. Vi har kun et begrenset antall tilgjengelig, og anbefaler deg å være rask!

Spesifikasjoner
Type mynt:
Denier
Metall:
Sølv
Diameter:
ca. 18 mm
Utgivelsesår:
ca. 1040-1060
Utgivelsesland:
Normandie
Motiv:
Kors