Dette myntsettet dekker den fascinerende historien om Amerikas Ville Vest. Buffalo Bill og Sitting Bull, Billy the Kid og Annie Oakley, Dodge City og Tombstone, revolverstriden ved OK Corall og gullrushet i California. Alt dette er verdenskjente stikkord fra det vi i dag kjenner som Ville Vesten - en tid med lovløse tilstander. Revolverne satt løst, og pengene fløt i en tidsperiode vi alle har et forhold til.

Dette kan du sikre deg nå:

  • Hele 4 originalmynter i gull, sølv og bronse fra perioden 1824-1897
  • Utfyllende sertifikat som garanterer myntens ekthet og kvalitet
  • Omfattende numismatisk og historisk dokumentasjon
  • Samlerhuset spanderer porto
  • Bestill i dag for å sikre deg dette flotte settet!
  • 30 dager full returrett
     

Morgandollar - «The cowboy dollar»
Morgandollaren i myntsettet er preget i Carson City (CC), et myntverk som nå er borte, og er en av to mest sjeldne Morgandollar. Denne «kongen av amerikansk mynt» representerer ikke bare noe av mystikken fra det ville vesten – mynten var fortsatt i omløp da USA var i ferd med å etablere seg som den ledende nasjon i verden.

Liberty-femdollar gullmynt - «The American dream»
Gullmynten fra 1880-årene stammer fra et av de mest spektakulære tiår i det ville vestens historie. Det var tiåret da den legendariske banditten Billy the Kid ble skutt i Fort Sumner i New Mexico etter å ha blitt dømt for over 21 mord. Den store indianerhøvdingen Sitting Bull kapitulerte. Den siste store kvegflokken ble drevet til Dodge City i Kansas.

Meksikanske åtte reales - «The outlaw dollar»
I Amerika under kolonitiden og helt frem til 1850-tallet var den vanligste store mynten i sirkulasjon ikke USAs sølvdollar, men den spanske og latinamerikanske åttereal-mynten. Sølvmynten var i lovlig sirkulasjon i USA frem til 1857, men også senere var den en vanlig mynt blant kriminelle cowboys og dusørjegere.

Indian head cent - «The Native American coin»
De første Indian Head-centene i bronse fra 1864 ble preget i en tid da begrepet cowboys og indianere ble en realitet på alvor. Cowboyenes tidsalder nådde både sitt høydepunkt og sitt fall i løpet av den lange perioden Indian Head-centene ble preget, frem til 1909.

Sammen med myntsettet følger fascinerende og omfattende dokumentasjon med fokus på de viktigste numismatiske begivenhetene i perioden. Originalmyntene formidler de historiske begivenhetene i Amerika på en ny og spennende måte!

Spesifikasjoner
Antall:
4 originalmynter
Pålydende:
5 dollar, 1 dollar, 8 reales og 1 cent
Utgivelsesland:
USA og Mexico
Utgivelsesår:
1824-1897
Metall:
90% gull, 90% sølv (x2) og bronse
Diameter:
21,6 mm, 38,1 mm, 38 mm og 19 mm
Vekt:
8,36 gram, 26,73 gram, 27,07 gram og 3,11 gram
Gravør:
Christian Gobrecht, George T, Morgan og James B. Longacre
Motiv:
Liberty Head (type 2), Morgan Dollar, Eagle og Indian Head