Sølvbelagt vikingminnemynt

Du kan nå sikre deg denne storslåtte vikingminnemynten med motiv av luringguden Loke. Mynten, som er hele 36 mm i diameter, er belagt med sølv og utført med et utrolig flott, detaljrikt dybdepreg. Utgiverlandet er vikingøya Isle of Man, som i flere hundre år var under norsk styre. 

Gratismynten er dessverre utsolgt, om du ønsker kan vi tilby deg en nummerert utgave for 99 kr, fraktfritt!

Om du ønsker en nummerert spesialutgave, klikk her>>

Bestill nå så kan du glede deg til dette:
★ Utrolig flott detaljrikt dybdepreg med unik patinert overflate
★ Historisk dokumetasjon skrevet av spesialist på norrøn mytologi
★ Uforpliktende innledning til samlingen "Vikingarven 793-1066"
 Alltid 30 dager åpent kjøp!


Ønsker du én av KUN 1.000 nummererte utgaver?

Før du bekrefter din bestilling ønsker vi å opplyse deg om at du har mulighet til å sikre deg den offisielle vikingmynten "Loke" i en strengt begrenset individuelt nummerert spesialutgave - for kun 99 kroner, fraktfritt!

Jeg ønsker nummerert spesialutgave, klikk her>>


Unik minnemynt med enestående dybdepreg, belagt med sølv og patina
Å prege vikingmyntene har vært en møysommelig prosess, og består av flere produksjonsledd enn vanlig. Arbeidet starter med skisser, som etter hvert et endelig motiv. Her jobbet illustratøren i nært samarbeid med gravøren. Det som er krevende for nettopp disse myntene er det høyere relieffet.

Mynten er preget under høyt trykk, som stiller store krav til verktøyet. Trykket er oppimot 250.000 kilo. Etter at minnemyntene i bronse er preget, blir de belagt med 99,9 % rent sølv, for så å gå gjennom en spesiell oksideringsprosess. Deretter blir mynten bearbeidet på nytt. Fagarbeidere sliper ned oksideringen på de høyeste punktene, slik at det blir mest mulig kontrast. I denne prosessen blir kun de beste myntene godkjent. Denne prosessen gir hver enkelt minnemynt en unik patina, som sørger for at ingen eksemplarer av minnemynten er helt like.

Minnemyntene veier 32,6 gram og har en diameter på hele 38,6 millimeter. I motsetning til proofmynter som alltid må oppbevares i sin beskyttende kapsel, er dette en mynt som ikke bare kan beskues på avstand. Her kan du gjerne ta mynten i hånden, oppleve størrelsen, vekten og hardheten på metallet, samt føle dybden i motivet med alle detaljene!

Utgitt av vikingøya Isle of Man
Det er få andre steder i verden hvor vikingens kultur og historie er så levende som på den lille øya Man i Irskesjøen. Her grunnla blant annet vikingene i 979 det som er verdens eldste parlament som fortsatt er i bruk; Tynwald eller Tingvoll. Parlamentet på Isle of Man har ikke politiske partier, men velger fortsatt sine representanter slik vikingene gjorde det, fra ulike geografiske steder på øya.

Man er et selvstendig land med eget postverk, regjering, mynter og lover, men er knyttet til Storbritannia gjennom utenriks- og sikkerhetspolitikk. Elizabeth II er øynasjonens overhode, men ikke som dronning; hun er Lord of Man.

Vikingmynten "Loke" innleder helt uforpliktende samlingen "Vikingarven 793-1066", men fem storslåtte sølvbelagte vikingminnemynter. Du får bli kjent med noen av våre meste kjente skikkelser i den norrøne mytologi - slik du aldri har sett den før! Nedenfor kan du se de fire neste myntene i samlingen! 

Disse fire minnemyntene kan bli dine: Hel - Frøya - Odin - Tor

Du får tilsendt en ny vikingmynt med spennende vikingmotiv og fascinerende dybdepreg ca én gang i måneden. Vikingmynten er belagt med rent sølv og patinert for å få frem alle detaljer i motivet. Hver vikingmynt koster 590 kr, frakt og ekspedisjon tilkommer på 49,95 kr. Det er ingen bindingstid og ingen minstekjøpsforpliktelse. I løpet av samleperioden mottar du, uten ekstra kostnad, omfattende historisk dokumentasjon skrevet av professor Gro Steinsland, som er spesialist på norrøn religion. Du mottar også et praktisk omslag utført i kunstskinn (verdi 100 kr) der du kan oppbevare ekthetssertifikatene og samlingens eierbevis, samt et flott album i sort kunstskinn (verdi 200 kr) der du kan oppbevare den historiske dokumentasjonen. Du får også et spesialdesignet skrin der du kan oppbevare vikingmyntene. Alt dette får du uten ekstra kostnad.

Gratis mansjettknapper med motiv av Norge første mynt Tryggvasonpenningen (verdi 200 kroner)!
Mansjettknapper med motiv av mynten som ikke engang finnes på et norsk museum!

Den legendariske Tryggvasonpenningen er ikke bare Norges første mynt, men også den sjeldneste, i den forstand at den overhode ikke finnes her i landet. Penningen fra vikingkongen Olav Tryggvason er faktisk den eneste mynten som mangler i Myntkabinettets ellers komplette samling på Kulturhistorisk Museum i Oslo.

Alle de fem kjente utgavene av denne urmynten i vår mynthistorie befinner seg dessverre på utenlandske hender, på museer i Tyskland, Sverige og Danmark. Selv om sterke krefter har vært i sving for å få et eksemplar av Tryggvasonpenningen hjem til Norge, har det så langt ikke lykkes.

Sammen med din tredje forsendelse mottar du flotte mansjettknapper med motiv av Norges første mynt, Tryggvasonpenningen fra år 995 gratis (verdi 200 kr.).

 

  1. Jeg kan nå sikre meg den offisielle vikingmynten belagt med rent sølv og patinert overflate, med motiv av luringguden Loke, GRATIS (mot dekning av frakt på 39 kr). Normalpris for mynten er 590 kr (+ frakt 49,95 kr).

 

  1. Jeg har alltid 30 dager åpent kjøp og kan bestille vikingmynten hjem, ta den i nærmere øyesyn, og studere håndverket med vakkert dybdepreg og detaljer, før jeg i fred og ro bestemmer meg for om jeg vil samle på den. Vikingmynten sendes per post, og leveringstid er normalt 5-10 dager.

 

  1. Om jeg sikrer meg vikingmynten «Loke» innleder jeg samtidig samlingen «Vikingarven 793-1066» helt uforpliktende. Samlingen består av 5 vikingmynter utgitt av den tidligere norske vikingøya Isle of Man. Jeg får mulighet til å bli mer kjent med noen av gudene, mytene og historiene i vikingtiden, illustrert på sølvbelagte mynter - slik jeg aldri har sett det før!

 

  1. Som samler får jeg tilsendt en ny vikingmynt med spennende vikingmotiv og fascinerende dybdepreg. Vikingmynten er belagt med rent sølv og patinert for å få frem alle detaljer i motivet. Jeg mottar disse ca én gang i måneden. Hver vikingmynt koster 590 kr, frakt og ekspedisjon tilkommer på 49,95 kr. Det er ingen bindingstid og ingen minstekjøpsforpliktelse.

 

  1. I løpet av samleperioden mottar jeg uten ekstra kostnad omfattende historisk dokumentasjon skrevet av professor Gro Steinsland, som er spesialist på norrøn religion. Jeg mottar også et praktisk omslag utført i kunstskinn (verdi 100 kr) der jeg kan oppbevare ekthetssertifikatene og samlingens eierbevis, et flott album i sort kunstskinn (verdi 200 kr) der jeg kan oppbevare den historiske dokumentasjonen. Jeg får også et spesialdesignet skrin der jeg kan oppbevare vikingmyntene. Alt dette får jeg uten ekstra kostnad.

 

  1. Jeg har alltid 30 dager full returrett, og betaler selv frakt ved retur. Jeg samler kun så lenge jeg selv ønsker. Vil jeg avslutte samlingen, utsette forsendelser, endre forsendelsesintervall eller betalingsmåte, tar jeg bare kontakt med Samlerhuset via tlf 0 25 50 eller epost, alt etter hva som er enklest for meg. Alt kjøp fra Samlerhuset dekkes alltid av angrerettloven. Det er ingen bindingstid.

 

  1. Samlerhuset garanterer, uten tidsbegrensning eller andre forbehold, for ektheten av alle våre samleobjekter. Ekthetssertifikat og eierbevis medfølger samlingen.

 

  1. Samlerhusets formål er å formidle historien knyttet til mynter og andre samleobjekter, og gjøre samling tilgjengelig for flest mulig. Vi selger til samlere som er opptatt av samleglede og historie. Vi garanterer ikke at mynter eller andre samleobjekter stiger i verdi eller beholder sin opprinnelige verdi. Eventuell tidligere verdiutvikling er ingen garanti for fremtidig verdiutvikling.
Spesifikasjoner
Pålydende:
1 crown (1/4 pund)
Kvalitet:
Patinert
Metall:
Sølvbelagt bronse
Diameter:
38,6 mm
Vekt:
32,6 g
Opplag:
30.000 (1.000 nummererte)
Kunstner:
j. Wiese-Hansen og Jody Clark
Utgivelsesland:
Isle of Man
Utgivelsesår:
2019