Frihetsforkjemperen Gunnar Sønsteby hedres på massiv bronsemedalje

Gunnar Sønsteby gjorde en svært viktig innsats for motstandskampen under 2. verdenskrig. For dette er han den første og eneste som har blitt tildelt Krigskorset med tre sverd, og var dermed Norges høyest dekorerte borger.

Sikre deg en storslått gigantmedalje i massiv bronse som et minne om og en heder til hans innsats gjennom et langt liv for et fritt og demokratisk Norge. Bronsemedaljen er kun utgitt i 1.945 unikt nummererte eksemplarer, og er hele 61 mm stor og er preget i 100 gram massiv bronse. Det er et eksepsjonelt detaljert dybdepreg du sjelden har sett maken til!

For kun 199 kroner kan du sikre deg:

  • Hele 61 mm stor og over 100 gram tung - med utsøkt detaljrikdom
  • Normalpris 640 kr - du sparer 440 kr!
  • Innleder samlingen ”Kampen for frihet 1940-1945” med 8 fantastiske medaljer og eksepsjonell krigshistorie,
  • Ingen bindingstid - alltid 30 dager returrett

Gunnar Sønsteby - "en briljant agent uten sidestykke"
Sønsteby hadde 14 leiligheter og hele 40 identiteter han benyttet! Han sov på sprengstoff og organiserte fluktruter til Sverige, sabotørvirksomhet, illegal presse, jobb som bindeledd til England og en rekke andre jobber. Hans virke var så vellykket at han på et tidspunkt ble mistenkt for å være dobbeltagent. Etter tøffe avhør kom britiske etteretningstjenester til konklusjonen at han var "en briljant agent uten sidestykke". 

Designet av en av Norges fremste illustratører
Alle medaljene i samlingen "Kampen for frihet 1940-1945" er designet av illustratøren Endre Skandfer. Skandfer er en prisbelønt illustratør, animatør og regissør. I tillegg til å designe alle gigantmedaljene i bronse har han også designet offisielle minnemynter for britiske Royal Air Forces 100-årsjubileum. Skandfer er også kjent for en rekke figurdesign fra barneserier og -filmer, tegneserien Krüger & Krogh og spesialeffekter blant annet i filmen om Max Manus.

Sikrer du deg den massive bronsemedaljen som hedrer motstandsmannen og frihetsforkjemperen Gunnar Sønsteby, innleder du samtidig samlingen "Kampen for frihet 1940-1945", en unik dokumentasjon av krigshistorie i massiv bronse. 

Det er med stor ære og dyp takknemlighet vi hedrer motstandsmannen Gunnar Sønsteby på denne massive bronsemedaljen. Sønsteby har bidratt til å holde historien levende ved å formidle sine opplevelser.

Kampen for frihet – dokumentert av Norges fremste krigshistorikere
Sikrer du deg bronsemedaljen som hedrer motstandsmannen og frihetsforkjemperen Gunnar Sønsteby, innleder du samtidig samlingen "Kampen for frihet 1940-1945", en unik dokumentasjon av krigshistorie i bronse. Samlingen består av 8 massive bronsemedaljer og videre forsendelser har en fast pris på 640 kroner + frakt  49,95 kroner. Medaljene blir sendt ca. én gang i måneden med 30 dager åpent kjøp og returrett. Det er ingen bindingstid, du samler så lenge du selv ønsker.

“Kampen for frihet 1940 - 1945” er en serie storslagne minnemedaljer du neppe har sett maken til. Alle medaljene er i samme utsøkte kvalitet og hedrer krigshelter, unike historier og heltemot. De utsøkt detaljrike medaljemotivene, og det eksepsjonelle motstandsarbeidet hvert enkelt medaljemotiv hedrer og representerer, gir deg en inngående beretning om de mange mer og mindre kjente helter som stod bak betydelig motstandsarbeid.

Krigshistorie står meget sterkt hos det norske folk og er også et meget stort interesseområde innenfor medaljesamling. I løpet av samleperioden mottar jeg uten ekstra kostnad et vakkert skrin i tre for elegant oppbevaring og presentasjon av minnemedaljene, samt album for oppbevaring av dokumentasjonen. Samlerhusets normalpris for skrinet er 250 kr og 150 kr for albumet, men jeg betaler intet ekstra for dette.

Samlet utgjør de etterhvert et historieverk som hedrer de mange helter som kjempet mot nazismen og for et fritt Norge under andre verdenskrig, en historie vi aldri må glemme!

1. Jeg kan sikre meg den massive bronsemedaljen, som hedrer Gunnar Sønsteby, for kun 199 kr + frakt på 39 kroner. Samlerhusets normalpris er 640 kr (+ frakt 49,95 kr). Det betyr at jeg sparer over 400 kr mot normalpris.

2. Bestiller jeg den massive bronsemedaljenkan jeg velge betalingsmåte; VIPPS eller faktura. Kortet jeg velger i VIPPS belastes når varene sendes. Velger jeg å betale med VIPPS for medalje som innleder en samling, vil jeg motta faktura med videre leveranser i samlingen. Bestiller jeg via telefon, epost eller bestillingskupong, vil faktura følge med i forsendelsen, med 14 dagers betalingsfrist. Jeg kan derfor bestille mynten hjem, ta den i nærmere øyesyn og studere håndverket med vakkert preg og detaljer, før jeg i fred og ro bestemmer meg for om jeg vil samle på den. Mynten sendes per post, og leveringstid er normalt 5-10 dager.

3. Når jeg sikrer meg bronsemedaljen som hedrer motstandsmannen og krigshelten Gunnar Sønsteby innleder jeg samlingen ”Kampen for frihet 1940-1945” helt uforpliktende. Samlingen med totalt åtte bronsemedaljer, er en hyllest til de mange motstandshelter som kjempet for et fritt Norge under andre verdenskrig. Dette betyr at jeg får tilsendt en ny bronsemedalje om lag en gang per måned. Det er ingen bindingstid og ingen minstekjøpsforpliktelse.

4. Prisen for de etterfølgende medaljene er per tid 640 kr + 59 kr i frakt og ekspedisjon. Eventuelle prisjusteringer kan forekomme og vil bli informert om i forkant.

5. Sammen med hver bronsemedalje mottar jeg ekthetssertifikat som garanterer medaljenes ekthet og kvalitet. Jeg får utfyllende historisk dokumentasjon til hver medalje dokumentasjon skrevet av noen av Norges mest anerkjente krigshistorikere.

6. I løpet av samleperioden mottar jeg uten ekstra kostnad et vakkert skrin i tre for elegant oppbevaring og presentasjon av minnemedaljene, samt album for oppbevaring av dokumentasjonen. Samlerhusets normalpris for skrinet er 250 kr og 150 kr for albumet, men jeg betaler intet ekstra for dette.

7. Jeg har alltid 30 dager returrett, betaler selv returporto ved retur. Jeg samler kun så lenge jeg selv ønsker. Ønsker jeg å avslutte samlingen, utsette forsendelser eller endre forsendelsesintervall tar jeg bare kontakt med Samlerhuset via tlf 0 25 50, brev eller epost, alt etter hva som er enklest for meg. Alt kjøp fra Samlerhuset dekkes alltid av angrerettloven.

8. Samlerhuset garanterer, uten tidsbegrensning eller andre forbehold, for ektheten av alle våre samleobjekter. Ekthetssertifikat medfølger kostnadsfritt.

9. Samlerhusets formål er å formidle historien knyttet til mynter, medaljer og andre samleobjekter, og gjøre samling tilgjengelig for flest mulig. Vi selger til samlere som er opptatt av samleglede og historie. Vi garanterer ikke at mynter eller andre samleobjekter stiger i verdi eller beholder sin opprinnelige verdi. Eventuell tidligere verdiutvikling er ingen garanti for fremtidig verdiutvikling.

Spesifikasjoner
Kvalitet:
Patinert
Metall:
Bronse
Diameter:
61 mm
Vekt:
Over 100 gram
Opplag:
20.000/ 1.945 nummererte eksemplarer
Kunstner:
Endre Skandfer