Sikre deg den nye 100 kroner «Gokstadskipet» fra Norges Bank i usirkulert kvalitet for kun 100 kroner (+29,95 kr i frakt).

VEKSLE TIL DEG;

  • Første seddel i den nye seddelrekken fra Norges Bank
  • Usirkulert kvalitet – aldri vært berørt
  • Veksle 100 kr for 100 kr (+29 kr i frakt)
  • 100-kroneseddelen som har tema "Havet som bringer oss ut i verden"


Denne 100-kronen tilhører seddelrekke 8 etter at kronemyntfoten ble innført i Norge i 1877. De nye sedlene står for noe helt nytt i internasjonal seddeldesign. Kombinasjonen av det tilbakeskuende, ikoniske forsidemotivet som viser havets betydning for landet vårt, der personportrettene har blitt erstattet med maritime ikoner.​

 

 


 

 

 

 

 

 

 

”Havet som bringer oss ut i verden”
Hovedmotivet på 100-kroneseddelen er Gokstadskipet, der Vikingskipet symboliserer skandinavenes utferdstrang. Skipet er Norges største bevarte vikingskip og ble bygget cirka år 900 og ble funnet i en gravhaug i 1880. I bakgrunnen skimter du den norsktegnede baugen X-BOW®. I mønsteret på 100-kroneseddelen kan du skimte et lasteskip i horisonten. Det er lett bris, symbolisert ved litt lange kubiske former. Skipsleden var lenge livsnerven i landet vårt. Mesteparten av varene vi handler med utlandet, fraktes fortsatt med båt.

Stor interesse for sedler
Gjennom Samlerhusets samling ”Norske Sedler” kan du bli nærmere kjent med norsk seddelhistorie. Samlingen inneholder sedler brukt i Norge fra 1901 og frem til våre dager. Norske sedler er et spennende samleområde i sterk vekst. Fordi det har gått lang tid mellom hver ny seddelrekke fra Norges Bank er omfanget på en slik samling ganske begrenset. Sikrer du deg den nye 100 kronen 2017 innleder du samtidig samlingen «Norske Sedler». Med om lag en måneds mellomrom får du tilsendt en ny norsk seddel til fritt gjennomsyn. Du har alltid 30 dager returrett, og du samler kun så lenge du selv vil. Du har ingen minstekjøpsforpliktelse og ingen bindingstid. 

Informative albumsider og album - kostnadsfritt!
Sammen med hver seddel får du også historien bak de forskjellige utgivelsene. Alle sedlene i samlingen leveres på informative albumsider, hvor du kan fordype deg i hver enkelt seddel. I løpet av samleperioden mottar du uten ekstra kostnad et vakkert album for elegant oppbevaring og presentasjon av sedler. Vår normalpris for albumet er 225 kr, men du får det helt kostnadsfritt.

 

Spesifikasjoner
Pålydende:
100-kroner
Utgivelsesår:
2017
Kvalitet:
Usirkulert samlekvalitet
Advers:
Hovedmotivet er Gokstadskipet med den norsktegnede baugen X-BOW®
Revers:
Et piksellerte lasteskip i horisonten
Vannmerke:
Hodet av lundefuglen samt valørtallet. Innlagt en sikkerhetstråd i papiret.
Format:
133 x 70 millimeter
Signatur:
Sentralbanksjefen Øystein Olsen og leder for seddelprosjektet i Norges Bank, Trond Eklund

Norske sedler i historisk perspektiv
Norske sedler blir mer og mer populære, og stadig flere samlere kommer til. Det blir stadig vanskeligere å få tak i sedler som for bare noen år siden ble oppfattet som vanlige. Årsaken er nok at få har lagt til side sedler med høyt pålydende til samlerformål da de gikk ut av bruk, slik at tilgangen er begrenset. Hvis du sikrer deg den nye 100-kroneseddel innleder du Samlerhusets samling «Norske sedler». Denne inneholder sedler brukt i Norge fra og med forrige århundreskifte. Det går lang tid mellom hver gang Norges Bank skifter ut seddelrekken vår, så en slik samling er ikke så omfattende som man skulle tro, og fortsatt relativt overkommelig i pris. Med om lag en måneds mellomrom får du tilsendt en ny norsk seddel til fritt gjennomsyn. Du har alltid 30 dager returrett, og du samler kun så lenge du selv vil. Du har ingen minstekjøpsforpliktelse og ingen bindingstid.

Informative albumsider og kostnadsfritt album
Hvis du er som meg er du er ikke bare opptatt av selve seddelen, men også av historien bak de forskjellige utgivelsene. Alle sedlene i samlingen leveres på en informativ albumside,hvor du kan fordype deg i hver enkelt seddel. I løpet av samleperioden mottar du uten ekstra kostnad et vakkert album for elegant oppbevaring og presentasjon av sedler. Vår normal pris for albumet er 225 kr, men du får det helt kostnadsfritt.

1.    Jeg kan sikre meg den nye 100-krone seddelen for kun 100 kr (+ 29,95 kr i frakt). Seddelen er i beste samlekvalitet - usirkulert kvalitet.

2.    Sikrer jeg meg den nye 100-krone seddelen kan jeg velge betalingsmåte; kort eller faktura. Kort belastes når varene sendes. Velger jeg å betale med kort for minnemynten som innleder en samling, vil videre leveranser i samlingen belastes samme kort. Betaler jeg via telefon, epost eller bestillingskupong trenger jeg ikke å betale noe nå, men mottar mynten sammen med faktura med 14 dagers forfall, og kan studere den i fred og ro før jeg betaler. Mynten sendes per post og leveringstiden er normalt 5-10 dager.

3.    Sikrer jeg meg seddelen innledes samtidig samlingen "Norske sedler". Som fast samler får jeg tilsendt en ny seddel om lag én gang i måneden, eller sjeldnere hvis tilgangen er alt for begrenset. Jeg har ingen garanti for at jeg over tid vil få tak i alle norske sedler, men jeg har garanti for at jeg blant de første i køen når Samlerhuset får inn attraktive sedler. Det er ingen bindingstid og ingen minste kjøpsforpliktelse.

4.    Prisen for de ulike sedlene i samlingen varierer i pris avhengig av årgang, kvalitet og sjeldenhet. Frakt og ekspedisjon tilkommer med 39,95 kr.

5.    I løpet av samleperioden mottar jeg uten ekstra kostnad et praktisk album for elegant oppbevaring av sedlene. Vår normalpris for albumet er 225 kr, men jeg betaler intet ekstra for dette. Albumsider medfølger også kostnadsfritt.

6.    Jeg har alltid 30 dager returrett og jeg samler kun så lenge jeg selv ønsker. Vil jeg avslutte samlingen, utsette forsendelser eller endre forsendelseintervall tar jeg bare kontakt med Samlerhuset via tlf 0 25 50, brev eller e-post, alt etter hva som er enklest for meg. Alt kjøp fra Samlerhuset dekkes alltid av angrerettloven.

7.    Samlerhuset garanterer, uten tidsbegrensning eller andre forbehold, ektheten for alle våre samleobjekter.

8.    Samlerhusets formål er å formidle historien knyttet til mynter, sedler og andre samleobjekter, og gjøre samling tilgjengelig for flest mulig. Vi selger til samlere som er opptatt av samleglede og historie. Vi garanterer ikke at mynter eller andre samleobjekter stiger i verdi eller beholder sin opprinnelige verdi. Eventuell tidligere verdiutvikling er ingen garanti for fremtidig verdiutvikling.