Salgspris:
Geografi:
Type
Tema:

Minnemynter

Minnemynter utgis for spesielle anledninger, ofte for å markere viktige historiske hendelser eller jubileer, eller for å hedre personer av spesiell betydning. Spesielt populære samleområder er minnemynter utgitt av de store nasjonene som blant andre USA, Canada, Australia, Storbritannia, Kina og Mexico. Minnemynter utgitt til olympiske leker er et annet stort, og populært samleområde, og de første myntene til sommer-OL i Rio 2016 er nå utgitt.  

Krigsseiler gullmynt 2018
Krigsseiler gullmynt 2018

Det er utgitt en offisiell gullmynt preget i 99,99 % rent gull for å hedre alle de allierte krigsseilerne. Opplaget er 5.000 eksemplarer, noe som er svært lavt – særlig med tanke på hvor mange krigsseilere som var med krigen. 

4 990 kr
Offisielle minnemynter fra Royal Air Force
Offisielle minnemynter fra Royal Air Force

Under 2. verdenskrig tjente flere tusen nordmenn som piloter og bakkemannskap under britiske Royal Air Force. Bare 1 av 5 jagerpiloter kom hjem. De norske pilotene kjempet for Norge i fremmed himmel, men fikk ikke den anerkjennelsen de fortjente her hjemme. Mens de daglig hadde risikert livet for frihet, fikk de høre at de var heldige som hadde vært utenlands mens Norge var okkupert. Det ble sagt at hjemmefronten hadde vunnet krigen. Denne historien er en ukjent del av norsk krigshistorie, og det er på tide at de norske krigsflyverne og bakkemannskap får den ære de fortjener! 

199 kr
Amerikanske sølvdollar
Amerikanske sølvdollar

For 60 år siden, 20. januar 1961, hadde John Fitzgerald Kennedy sin første dag på jobb som USAs nye president. I forbindelse med 60-årsmarkeringen kan du nå sikre deg en historisk halvdollar i 40% sølv, utgitt for å hedre den ikoniske presidenten. Halvdollaren kan bli din i dag for kun 99 kroner, fraktfritt tilsendt.

99 kr
Prestisjeutgaven Yggdrasil i 9 karat gull
Prestisjeutgaven Yggdrasil i 9 karat gull

Vikingmynten Yggdrasil i 9 karat gull er utgitt av den tidligere norske vikingøya Isle of Man. Opplaget er begrenset til 2.000 eksemplarer. Hver gullmynt leveres med et sertifikat som garanterer for ekthet og kvalitet.

5 950 kr
Prestisjeutgaven Fenrisulven i 9 karat gull
Prestisjeutgaven Fenrisulven i 9 karat gull

Vikingmynten Fenrisulven i 9 karat gull er utgitt av den tidligere norske vikingøya Isle of Man. Opplaget er begrenset til 2.000 eksemplarer. Hver gullmynt leveres med et sertifikat som garanterer for ekthet og kvalitet.

5 950 kr
Sir Winston Churchill
Sir Winston Churchill

Den offisielle minnemyntens har motiv av det ikoniske bildet av Sir Winston Churchill og V-tegnet for Victory, sammen med de berømte ordene fra hans tale den 4. juni 1940: We shall never surrender. Advers side bærer portrett av dronning Elizabeth II. Mynten er utgitt i samarbeid med Imperial War Museum i London, et av Europas største krigsmuseer. 

499 kr 99 kr