Salgspris:
Geografi:
Type
Tema:

Minnemedaljer

Før i tiden utga konger og keisere minnemedaljer i gull som symbol på deres status og makt. I dag fyller minnemedaljer i gull, eller belagt med gull, samme funksjon som minnemynter i gull; utgivelsene markerer viktige jubileer og historiske hendelser, som man ønsker å bevare og gi videre til kommende generasjoner.

Fairmined gull 18mm 1/10 oz num. og signert Verdens første minnemedalje i rettferdig gull: Kongens Nei
90 % av verdens gullgravere jobber i dag i småskalagruver; mange med uholdbare arbeidsforhold og vilkår. Samlerhuset er stolt samarbeidspartner til alliansen for ansvarlig gruvedrift, og vil gjennom å benytte rettferdig gull bidra til å sikre arbeidernes arbeidsforhold og det globale miljøet. Etter Nobel Fredsprismedaljen ble preget i rettferdig gull i fjor, håper vi nå på et gjennombrudd for ordningen. Som en av Europas største mynt- og medaljehandlere er vi vårt samfunnsansvar bevisst og er utrolig stolte av å kunne lansere verdens første minnemedalje preget i rettferdig gull.
5 490 kr
Proofsett Exclusive 2015 Proofsett Exclusive 2015 Proof Exclusive 2015 - kun 200 i opplag
Det Norske Myntverkets årlige prestisjeutgave fra 2015 er nå tilgjengelig. Opplaget på prestisjesettet er kun 200 nummererte sett og det inneholder norske sirkulasjonsmynter i proofkvalitet. Minnemedaljen markerer 200-årsjubileet for Norges Høyesterett og er preget i rent gull, delvis belagt med platina. 
4 950 kr