Gavetips

Mynter, medaljer og andre samleobjekter er ypperlige gaver, verdier som varer og som gleder mottageren i årevis. Her finner du et rikholdig utvalg samleobjekter  – noe for enhver smak og lommebok!

Samlerhuset fyller 25 år i år, og det ønsker vi å feire med deg! Bla nedover siden for å finne flotte samleobjekter med spesielle bursdagspriser. Her kan du gjøre noen svært gode kupp!

Eksklusiv klokke med Norges første frimerke

Eksklusiv klokke med Norges første frimkerke som urskive. Kun tilgjengelig hos Samlerhuset.

Sølvmynt med særdeles flott relieffhøyde

Ankeret er et gjenkjennelig maritimt symbol som utover sin praktiske bruk også ofte brukes som utsmykning i ulike former. Vi kan se det både som hagekunst, som smykke, tatovering og nå også på minnemynt.

Sølvmynter med spennende former

Mynter er ikke alltid runde. Siden antikken er det blitt laget mynter i andre fasonger - som disse du nå kan sikre deg.

Ekte rose dyppet i gull

Rosen du har mulighet å sikre deg i dag er en ekte rose, plukket under full blomstring, dyppet i 24 karat ekte gull. Enten du skal beholde den selv, eller gi den bort til noen du er glad i, håper vi den vil spre glede og kjærlighet.

Elegant Quartz klokke med brun skinnrem

Elegant Quartz klokke med brun skinnrem. Klokken har en nikkelfri urkasse med ripefritt glass. 

Tidslinje over norsk mynthistorie i storformat!

Med denne massive og svært innholdsrike plakaten kan du nå få full oversikt over Norges Konger, myntenheter og mynthistoriske høydepunkt fra 1628 frem til i dag. Plakaten som måler hele 150 cm x 60 cm kan nå bli din for kun 499 kroner.  

AC/DCs Black Ice hylles på minnemynt i sølv!

For 10 år siden ga det legendariske hardrockbandet AC/DC ut sitt femtende studioalbum, Black Ice. Albumet solgte 1,7 millioner eksemplarer første uken, og toppet listene i 29 land. Den første singelen Rock ’N’ Roll Train har blitt en klassiker innen rock. 10-årsjubileet ble markert med utgivelsen av en minnemynt i sølv!

AC/DCs High Voltage hylles på minnemynt i sølv

Brødrene Malcolm og Angus Young startet i 1973 det som skulle bli et av verdens aller mest kjente hardrockband gjennom tidene: AC/DC. Bandet ble raskt kjent og populært, mye takket være opptredener på australsk TV. I 1975 slapp bandet debutalbumet High Voltage. Nå hylles det legendariske hardrockalbumet på minnemynt i sølv!

Det verdenskjente Peace-symbolet på sølvmynt

«Summer of Love», eller «Kjærlighetssommeren» på norsk, definerte på mange måter 1960-tallet og ungdomstiden for de av oss som vokste opp da. Både kunst, kultur og mote lar seg fremdeles inspirere av den fargerike stilen den dag i dag. Nå er Peace-merket foreviget i en fargerik blomsterdrakt på minnemynt i ekte sølv!

Myntssmykke / Beltespenne 1 spd 1793 NO / 1 sp 1788 DK Unik bunadsspenne med originale speciedaler fra 1700-tallet!

Dette er en uvanlig og morsom kuriositet som består av en dansk og en norsk speciedaler fra 1700-tallet, som er satt sammen slik at det danner en beltespenne. Det er sjeldent vi kommer over like flotte beltespenner og vi kan garantere deg at det er svært få som har en tilsvarende beltespenne på sin bunad.

Storslått Munch-utgivelse i gigantformat: For første gang med diamanteffekt og nummerering

Nå kan du sikre deg denne storslåtte Munch-utgivelsen som er en gjengivelse av Edvard Munchs maleri "Solen" malt i 1909. Denne storslåtte gigantmedaljen ligger an til å bli den nye samlerfavoritten blant våre kunder. Vær rask, lave numre leveres først!

3 990 kr 2 990 kr Legg i handlekurv
Sølvbelagt dekorpin "Norgeskartet" - en flott gave

Elegant dekorpin formet som Norgeskartet til bruk på jakkeslaget, bunadscapen, hatten eller som annen dekor.

Den offisielle bryllupsmynten for Prins Harry og Meghan Markle! Kun få tilgjengelig!

Bryllupsminnemynt i 99,99% rent sølv dekorert med portrett av Meghan Markle og Prins Harry fra det kongelige britiske myntverket.

Boken "Kongens Nei"

Boken "Kongens nei" forteller om kong Haakons og kronprins Olavs ranke holdning i de mørkeste timene da mange ville gi opp.

Boken "Krysseren Blücher"

Boken "Krysseren Blücher", skrevet av dokumentarforfatter Alf R. Jacobsen, om dramatikken rundt senkningen av den tyske krysseren Blücher i Drøbaksundet 9. april 1940. 

Boken "Angrep ved daggry"

Boken "Angrep ved daggry", skrevet av dokumentarforfatter Alf R. Jacobsen, omhandler de dramatiske hendelsene i og ved Narvik havn den 9. og 10. april 1940, og er den tredje boka i serien om aprildagene i 1940.

Boken "Bitter Seier"

Boken "Bitter Seier", skrevet av dokumentarforfatter Alf R. Jacobsen, omhandler gjenerobringen av Narvik fra tyskerne kort tid før den militære motstand på norsk jord opphører. 

Boken "Miraklet ved Litza"

Boken "Miraklet ved Litza", skrevet av dokumentarforfatter Alf R. Jacobsen, omhandler Hitlers første nederlag ved Østfronten.

Boken "På havets bunn - sjøkrig og skattejakt"

Boken "På havets bunn - sjøkrig og skattejakt", skrevet av dokumentarforfatter Alf R. Jacobsen, historien om da det i all hemmelighet ble fraktet mer enn 200 tonn gull, sølv og platina fra Sovjetunionen for å finansiere amerikanske og britiske forsyninger.

Boken "1945 Hat. Hevn. Håp"

Boken "1945 Hat. Hevn. Håp", skrevet av dokumentarforfatter Alf R. Jacobsen, omhandler historien om det moderne Norge fra fredstid i 1945 frem til år 2000.

Canada Unikt "puslespill" i sølv med rosegull

Canada "Maple Leaf" sølvmyntsett 2018 - unikt puslespill av 4 sølvmynter. Lønnebladet har siden 1965 prydet det canadiske flagget. Lønnebladet har vært benyttet på både sirkulasjonsmynter, minnemynter i edelt metall, spesialutgaver med blant annet fargepreg, edelstener og som hologram. 

Den prisbelønte filmen "Kongens Nei" DVD

Filmen «Kongens Nei» handler om de tre dramatiske døgnene i april 1940, hvor den norske kongen får et ufattelig ultimatum av den tyske krigsmakten: Overgivelse eller døden. 

Komplett sett Norges 20-kroner med spesialpreg - utgitt 1996 til 2019

Ved spesielle anledninger utgir Norges Bank sirkulasjonsmynter som årets minnemynt, ofte kalt sirkulasjonsmynter med spesialpreg. Dette settet inneholder alle de norske 20-kroner minnemyntene fra 1996 og frem til i dag. 

Storfilmen "Max Manus" - dobbel DVD

 Filmen bygger på den spennende historien om motstandsmannen Max Manus med Aksel Hennie i hovedrollen.