Salgspris:
Geografi:
Type
Tema:

Minnemynter

Minnemynter utgis for spesielle anledninger, ofte for å markere viktige historiske hendelser eller jubileer, eller for å hedre personer av spesiell betydning. Spesielt populære samleområder er minnemynter utgitt av de store nasjonene som blant andre USA, Canada, Australia, Storbritannia, Kina og Mexico. Minnemynter utgitt til olympiske leker er et annet stort, og populært samleområde, og de første myntene til sommer-OL i Rio 2016 er nå utgitt.  

Gullmyntsett 9 karat gull - Yggdrasil, Fenrsiulven, Ragnarok Gullmyntsett 9 karat gull - Yggdrasil, Fenrsiulven, Ragnarok

Gullmyntsettet består av vikingmyntene Ragnarok, Yggdrasil og Fenrisulven som alle er offisielle minnemyntutgivelser, preget i 9 karat gull. Vikingmyntene er utgitt av den tidligere norske vikingøya Isle of Man. Opplaget på gullsettet er begrenset til 199 eksemplarer. Hver gullmynt leveres med et sertifikat som garanterer for ekthet og kvalitet.

13 900 kr
Canada Canada Canada "Maple Leaf" sølvmyntsett 2018 - unikt puslespill av 4 sølvmynter

Canada "Maple Leaf" sølvmyntsett 2018 - unikt puslespill av 4 sølvmynter. Lønnebladet har siden 1965 prydet det canadiske flagget. Lønnebladet har vært benyttet på både sirkulasjonsmynter, minnemynter i edelt metall, spesialutgaver med blant annet fargepreg, edelstener og som hologram. 

2 990 kr
Krigsseiler gullmynt 2018 Krigsseiler gullmynt 2018

Det er utgitt en offisiell gullmynt preget i 99,99 % rent gull for å hedre alle de allierte krigsseilerne. Opplaget er 5.000 eksemplarer, noe som er svært lavt – særlig med tanke på hvor mange krigsseilere som var med krigen. 

4 990 kr
"AC/DC - High Voltage" sølvmynt 1/2unse 99,9%;

Brødrene Malcolm og Angus Young startet i 1973 det som skulle bli et av verdens aller mest kjente hardrockband gjennom tidene: AC/DC. Bandet ble raskt kjent og populært, mye takket være opptredener på australsk TV. I 1975 slapp bandet debutalbumet High Voltage. Nå hylles det legendariske hardrockalbumet på minnemynt i sølv!

990 kr 490 kr
$5 Cook Island, Trapped $5 Cook Island, Trapped

Mynten er utviklet av noen av verdens mest innovative myntdesignere, som ved hjelp av den innovative pregeteknikken Smartminting©, har greid å fange og forevige den universelle frykten for å være fanget, fysisk eller mentalt, uten mulighet til å flykte.

1 290 kr
Tor med hammeren - Sølvbelagt minnemynt Tor med hammeren - Sølvbelagt minnemynt

Tor med hammeren er det fremste symbolet på norrøn mytologi. Nå er tordenguden på en minnemynt belagt med sølv fra vikingøya Isle of Man. Samlerhuset gir bort denne minnemynten – GRATIS (du betaler kun frakt på 39 kr).

0 kr
Man on the moon 50 years silver coin Man on the moon 50 years silver coin

Klokken 03.56 norsk tid den 21. juli 1969 setter astronauten Neil Armstrong føttene på månens overflate som det første mennesket noensinne. Verden holder pusten. Månelandingen var selve klimakset i 60-tallets romkappløp, og ble fulgt av millioner av TV-seere over hele kloden. Begivenheten har blitt omtalt som menneskehetens største prestasjon. Nå feires 50-årsjubileet for månelandingen!

3 990 kr
Julenisse gullmynt Julenisse gullmynt

For aller første gang har vi mulighet til å tilby en gullmynt preget med nordisk gull fra Lappland! Mynten i 99,9% rent gull er kun tilgjengelig hos Samlerhuset, og dette er et samleobjekt helt utenom det vanlige.

4 950 kr
Winston Churchill: The Roaring Lion 10oz 99,99% sølv Winston Churchill: The Roaring Lion 10oz 99,99% sølv

I år er det hele 80 år siden Churchill ble statsminister i Storbritannia, og i den anledning kan du nå sikre deg en 10 unser minnemynt i 99,99% rent sølv, preget i beste proof kvalitet. Men du bør være rask; opplaget er begrenset til 700 på verdensbasis og vi har få mynter tilgjengelig!

9 900 kr
£2 2020 £2 2020 £2 2020 "Queen" Sølvmynt

Det Kongelige Britiske Myntverket har i 2020 utgitt en offisiell minnemynt som hedrer et av verdens mest ikoniske band, Queen. Det er første gang et britisk band hedres på en offisiell minnemynt i Storbritannia.

1 490 kr
Offisielle minnemynter fra Royal Air Force Offisielle minnemynter fra Royal Air Force

Under 2. verdenskrig tjente flere tusen nordmenn som piloter og bakkemannskap under britiske Royal Air Force. Bare 1 av 5 jagerpiloter kom hjem. De norske pilotene kjempet for Norge i fremmed himmel, men fikk ikke den anerkjennelsen de fortjente her hjemme. Mens de daglig hadde risikert livet for frihet, fikk de høre at de var heldige som hadde vært utenlands mens Norge var okkupert. Det ble sagt at hjemmefronten hadde vunnet krigen. Denne historien er en ukjent del av norsk krigshistorie, og det er på tide at de norske krigsflyverne og bakkemannskap får den ære de fortjener! 

199 kr
The Churchill Sovereign 2019 hel The Churchill Sovereign 2019 hel

Det er få som har hatt større innflytelse på den verdenen vi kjenner i dag enn nettopp Winston Churchill. På denne jubileumsutgaven av Sovereign i gull, hedrer vi den legendariske statslederen. Mynten er preget i 22 karat massivt gull og proof kvalitet, i et begrenset opplag på kun 1.499 eksemplarer.

9 990 kr