Ingen forpliktelser 30 dager full returrett

Logg inn

Velkommen,

66 81 15 00
Din handlekurv er tom.
Therese Johaug og Vibece Furseth

Vi i Samlerhuset er stolte over å ha samarbeidet med Therese Johaug om en seddelsignering! Skiløperen besøkte oss i Samlerhusets lokaler og tok seg tid til både samlere, pressefolk og ansatte.

herese Johaug signerte minnesedlene som kommer ut til OL i Pyeongchang i februar i år. Disse sedlene skal gis bort til samlere av det offisielle OL-myntprogrammet til Pyeongchang-OL. Samarbeidet ble til da Samlerhuset utfordret skistjernen til å skrive en seddelhilsen. Johaug smilte gjenkjennende når Samlerhuset trakk en parallell mellom Johaugs skiglede, og vår samlerglede, noe administrerende direktør i Samlerhuset Vibece Furseth nevnte i sin tale til Johaug og fremmøtte samlere og pressen.

 

Du kan lese talen i sin helhet her:

Velkommen alle sammen - og en spesiell velkommen til deg i dag, Therese. Vi er så stolte og glade for å ha deg her – en av verdens aller beste kvinnelige skiløpere!

Vi i Samlerhuset har, og som mange andre, har fulgt deg Therese gjennom en fantastisk langrennskarriere, og synes det er fryktelig trist at du ikke kan delta i det kommende vinter-OL i Pyeongchang.

Vi kan på mange måter trekke en parallell mellom din skiglede og det vi brenner for, som handler om samlerglede.

For på vår merittliste kan vi også si at vi samler på OL. For helt siden 1996 har Samlerhuset vært distributør for de offisielle mynt- og seddelprogrammene til de olympiske leker. Det er vi stolte over. Hundrevis av nordmenn samler de offisielle mynt- og seddelprogrammene til OL…

Nå skal det nevnes at det kanskje ligger en anelse mer anstrengelse bak dine meritter Therese…. Du er en ekte medaljesamler! Og der har du jo en ganske imponerende samling vil jeg si!

Det var i forbindelse med vår samlerglede og entusiasme for de olympiske leker at spiren til den morsomme seddel-hilsenen ble til. For selv om du dessverre ikke tar del i dette OL – så ønsker vi å ha deg tilbake. Vi syns derfor det var utrolig sporty og morsomt at du tok vår utfordring – og benytter anledningen til å sende din helt spesielle seddel-hilsen til konkurrentene, og det på den offisielle OL seddelen.  Du undertegner seddelen med «I’ll be back, Therese Johaug».

Du ser fremover og vi gleder oss til å følge deg!

Sedlene Therese signerer på er altså utgitt som del av det offisielle mynt- og seddelprogrammet til Sør-Korea i tråd med den olympiske tradisjon. Seddelen er en minneseddel pålydende 2000 won. Dette er faktisk en av svært få OL-sedler som er utgitt gjennom tidene. Den Sør-Koreanske sentralbanken har gjort seg flid med en vakker forpakning og med din signatur og hilsen blir dette et flott samleobjekt for landets olympiske samlere. Jeg kan ikke unnvære å selv sikre meg en av disse her i dagJ

Dere som er spesielt inviterte og fremmøtt her i dag, får en seddel hver til deres odel og eie, som Therese signerer til dere her ved bordet….

De øvrige av sedlene som Therese signerer kommer vi faktisk til å gi bort som gave til faste OL-myntsamlere, det er del av det vi kaller Samlerhusetmodellen – vi liker å gjøre det ekstra spennende å samle med oss, og gleder oss stort over å overraske samlerne med en godbit som denne.

Men før både signering, og spørsmål fra pressen, så vil vi gjerne få gi deg en liten oppmerksomhet, Therese… Vi vet jo at du har en betydelig medaljesamling, og at du dessverre får et hull i samlingen din uten OL-medaljer i år.

Vi har lyst til å gi deg ditt eget gullminne fra OL i Pyeongchang.

Kjære Therese. Dette kan ikke erstatte en personlig seiersmedalje, men vi har lyst til å gi deg denne gullmynten. Nå har du også ditt eget gull fra Pyeongchang/OL.

Vi håper det gir deg motivasjon til å jobbe fremover mot ditt neste OL og i alle de spennende konkurransene som kommer. Vi heier på deg Therese!

Tusen takk for at du stilte opp her i dag, og vi ønsker deg lykke til!