Ingen forpliktelser 30 dager full returrett

Logg inn

Velkommen,

66 81 15 00
Din handlekurv er tom.
Samlerhuset distributør av Royal Air Force samleobjekter for å ære norske krigsflygere

Det er med stolthet at vi kan fortelle at Samlerhuset har gått inn i et samarbeid med Royal Air Force for å hedre norske krigsflyvere (Foto: Nasjonalbiblioteket). 

Samlerhuset har alltid vært opptatt av å hedre de som hedres bør, spesielt under andre verdenskrig. Derfor har vi gått inn i et samarbeid med Royal Air Force om å fokusere på innsatsen til norske krigsflygere under andre verdenskrig, en innsats som ofte blir oversett. Slik var ofte loddet for de som kjempet utenlands for å hjelpe allierte med å vinne krigen.

Her kan du sikre deg medaljen!

Nøyaktig hvor mange som deltok som flysoldater (inkludert navigatører, mekanikere med mer) er usikkert, men over 3000 ble utdannet i hovedbasen på Little Norway.

Nordmennene gjorde en god innsats, og de fikk fire egne skvadroner. Det var 330 (patruljerte etter u-båter og støttet opp om konvoier), 331, 332 (jagerflyskvadronene som kjempet i England og på kontinentet) og 333 (patruljerte norskekysten). I realiteten var det sannsynligvis den farligste av alle krigsinnsatser nordmenn gjennomførte. Bare en av fem nordmenn kom tilbake.

Da de kom til Norge, fikk de en behandling høyst uverdig innsatsen de fortjente. Folk som ikke visste bedre kommenterte at de var heldige som var i utlandet mens nordmennene var okkupert. En annen populær kommentar var at hjemmefronten vant krigen i Norge. Slik sett ble krigsflygerne behandlet like dårlig som krigsseilerne.

Som offisiell distributør til Royal Air Force kan Samlerhuset snart kan tilby flotte mynter og medalje. Samleobjektene ene er preget for å gjøre ære på krigsflygerne og bakkemannskapet. For oss er dette en gylden mulighet til å gi dem noe av den oppmerksomhet de har krav på.