Ingen forpliktelser 30 dager full returrett

Logg inn

Velkommen,

66 81 15 00
Din handlekurv er tom.

Nå har årssettet endelig kommet i proof exclusive. Inkludert er denne gangen en medalje i ekte rettferdig Fairmined-gull.

Anne-Cath. Vestly i høy kvalitet

Hovedbidraget i samlingen er en proof exclusive variant av den nyeste 20-kronermynten, den med Anne-Cath. Vestly. Anne-Cath, Vestly var en av de viktigste stemmene for flere etterkrigsgenerasjoner. Hennes innsats på radio, TV og særlig i bøker var preget av at barn ble tatt på alvor. Ikke lenger var historier satt til landet, i stedet ble byblokker vanligere. Ikke lenger var barn voksne i små kropper, men nå var de barn med barns forståelse av verden. De var ikke dumme, de var ikke kloke, de var nysgjerrige. Anne-Cath. Vestlys respekt for barn forandret norsk tilnærming til den oppvoksende generasjonen dramatisk.

Varianten er altså i proof exclusive, og dermed den høyeste kvaliteten man kan be om i sirkulasjonsmynt.

Frihet og rettferdig gull

Medaljen som følger med viser symbolet V for seier og frihet. Dette V-symbolet ble brukt under hele andre verdenskrig av de allierte, og var så populært at nazistene prøve, og mislyktes i, å ta det over. V var til stede under motstandskampen i Belgia, Slaget om Storbritannia og D-dagen. V var overalt, og ble et mektig symbol.

Et annet mektig symbol på frihet og rettferdighet er rettferdig gull. Fairmined er et sertifikat som Alliance for Responsible Mining utgir til småskalagruver som oppfyller strenge krav til arbeideres velferd og miljøhensyn. Gull med Fairmined-merking er ikke bare vakre, men de hjelper både kloden og menneskene på den.