Ingen forpliktelser 30 dager full returrett

Logg inn

Velkommen,

66 81 15 00
Din handlekurv er tom.

Et nytt monument av Roald Amundsen avduket i anledning av 150 år siden hans fødsel. I påsyn av utenriksminister Anniken Huitfeldt avduket tidligere ordfører i Oppegård, Tore Haugen, bysten på Kolbotn Torg.

Den 23. september ble avdukningen gjennomført under Eventyrfestivalen. Dermed var det en rekke familier og andre interesserte som kom i begge anledninger. De mange begeistrede fremmøtte fikk med seg avdukingen. Etterpå ble det kake og festiviteter for alle fremmøtte. Amundsen ble derfor godt mottatt.

Senere fulgte et hyggelig samvær med spesielt utvalgte gjester og sponsorer i et privat arrangement et lite stykke unna. Der ble vi underholdt med gode taler og interessante anekdoter både om Amundsen og om prosjektet.

Roald Amundsen bodde lenge på Svartskog, og regnes av mange som en av Oppegårds store helter. Oppegård historielag valgte derfor å igangsette et prosjekt for å få oppført et monument til Norges kanskje største polarhelt. Med hjelp av flere sponsorer, Samlerhuset inkludert, fikk de inn midler til å ansette kunstneren Leon Roald, kjent blant annet for relieffer av Ludvig Holberg og Olav Kyrre i Bergen og krigsseiler Margit Godø i Ålesund.

Grunnen til at Samlerhuset valgte å stille som sponsor fordi Amundsen er en helt som fortjener sin plass på Kolbotn. Vi er også opptatt av å hjelpe lokalmiljøet. Tidligere har vi hjulpet til med en byste til Jan Baalsrud i Kolbotn i tillegg til å støtte minnet av flere ofre for okkupantenes grusomheter under andre verdenskrig. Vi er beæret av å kunne delta i minnet av Roald Amundsen og knytte ham opp til stedet han bodde de siste 20 årene av sitt liv.