Ingen forpliktelser 30 dager full returrett

Logg inn

Velkommen,

66 81 15 00
Din handlekurv er tom.

I forbindelse med NATOs 75-årsjubileum har Samlerhusgruppen og Det Norske Myntverket fått det ærefulle oppdraget med å prege de offisielle NATO-medaljene.

Den 4. april 1949 ble forsvarsalliansen NATO stiftet, for å sikre fred og stabilitet i Europa og Nord-Amerika. Og 75 år etter oppstarten spiller organisasjonen fremdeles en viktig rolle i å beskytte friheten og demokratiet til sine medlemsland.

Samme dato skal Det Norske Myntverket prege en av de offisielle NATO-medaljene. Den blir en del av en større produktfamilie med en rekke NATO-produkter, med både medaljer og mynter.

12 originale medlemmer

Norge er et av landene som har vært med i NATO helt siden alliansen ble stiftet. Derfor er det ekstra hyggelig at medaljen preges av Myntverket i Norge, og at Samlerhusgruppen får lov til å utgi den.

Det var Atlanterhavspakten som var bakgrunnen for organisasjonen, og den gang var det 12 land som var medlemmer. Med Finland og Sveriges nylige inntredener er det nå 32 medlemsstater.

I dag fortsetter NATO å være en avgjørende aktør i internasjonal politikk og sikkerhet, og vil sannsynligvis være det i mange år fremover.

Hedrer den viktige rollen

Samlerhuset formidler historier om viktige milepæler i samfunnet i dag, som også lever videre med oss inn i fremtiden. Derfor ønsker vi i Samlerhusgruppen å være med på å markere NATOs viktige posisjon med våre nye produkter.

Medaljene og myntene er en verdig og symbolsk måte å hedre organisasjonens prestasjoner og historie på. Produktene kan også bidra til å øke bevisstheten om NATOs rolle og betydning i tiden vi lever i.

Jubileet kan i tillegg være en anledning til å se fremover, og diskutere hvordan NATO kan tilpasse seg og møte nye utfordringer i fremtiden. Det være seg cybertrusler og hybridkrigføring til klimaendringer og pandemier, der den 75 år gamle forsvarsalliansen fremdeles kan ha en viktig rolle.