Ingen forpliktelser 30 dager full returrett

Logg inn

Velkommen,

66 81 15 00
Din handlekurv er tom.

Om noen uker vil du motta en ny mynt i samlingen «Amerikanske Sølvdollar», denne gangen med motiv av Benjamin Franklin. Dette er en person som har satt dype spor etter seg i amerikansk historie, og var på mange måter et unikt talent. Han oppfant blant annet lynavlederen, og var en viktig vitenskapsmann, oppfinner og forfatter.

Benjamin Franklin var en betydningsfull diplomat og statsmann, og han regnes som en av grunnleggerne av det moderne Amerika. Han var sentral både i utformingen av selvstendighetserklæringen av 1776 og i arbeidet med den amerikanske grunnloven av 1787. 

Motivet av Liberty Bell – et symbol fra uavhengighetskrigen
Halvdollar med motiv av Benjamin Franklin har en meget spesiell revers side. Den amerikanske ørnen som tradisjonelt sett har en fremtredende plass på amerikansk mynt, er knapt synlig! Benjamin Franklin mynten har hovedmotiv av Liberty Bell, som var et viktig symbol fra den amerikanske uavhengighetskrigen. Franklin var faktisk motstander av ørnen som USAs nasjonalsymbol, og mente faktisk at en kalkun ville være bedre!

Benjamin Franklin og Liberty Bell på mynt

Dette kan du glede deg til: sammen med din neste sølvdollar mottar du samlingens eierbevis helt kostnadsfritt! Vi informerer deg straks din neste sølvmynt er klar for levering. Har du spørsmål eller endringer før den tid, ta gjerne kontakt med oss på telefon 0 25 50 (08-16) eller på e-post kundeservice@samlerhuset.no