Unionstidens aller første 5-krone i gull

Spar hele 1.000 kroner på ettertraktet førsteutgave fra 1881-1899

Den skandinaviske myntunion 5 kr 1881-1899

Skandinavias første 5 kroner i gull utgitt i 1881-1899, preget i Sverige. Mynten var lovlig betalingsmiddel i Norge, Sverige og Danmark - og den første 5 kronen i gull som ble benyttet i Norge. Få 1.000 kroner i rabatt.

  • Type: Samling
  • Lager: Tilgjengelig
Pris: 2 990 kr
Spesialpris: 1 990 kr

Fra 1870-tallet og frem til godt ut på 1920-tallet ble de skandinaviske «høyvalørene» 5 kr, 10 kr og 20 kr utgitt i gull. På den tiden var det slik at myntene fritt kunne brukes om hverandre i alle de tre Skandinaviske landene, etter som en krone var verdt like mye i Norge som i Sverige og Danmark.

Nå kan du sikre deg den etterspurte førsteutgaven, 5-kronen preget i 1881-1899, som er unionstidens første 5-krone i gull. Gullmynten er den første 5-kronen som ble preget under Kong Oscar II.

FOR KUN 1.990 KRONER SIKRER DU DEG:

  • Unionstidens første 5-krone i gull fra 1881-1899 
  • En over 115 år gammel gullmynt
  • Fordelspris på 1.990 kroner - 1.000 kroner i rabatt!
  • Kun 1 gullmynt per samler
  • En av de 24 gullmyntne vi har tilgjengelig!
  • Motta i tillegg flere kostnadsfrie samlerfordeler i løpet av samlingen til en verdi på rundt 1.900 krone
  • Innleder samlingen “Den Skandinaviske Myntunionen”, som inneholder syv originale gullmynter, i valør 5-, 10- og 20-kroner, utgitt mellom 1873 og 1925, i Norge, Sverige og Danmark
  • Frakt og ekspedisjon betales av Samlerhuset

Bli eier av Kong Oscar IIs aller første 5-krone i gull fra 1881-1899 til kun 1.990 kroner fraktfritt tilsendt! Den ettertraktede 5-kronen i gull, var Unionstidens aller første gullmynt tiltenkt vanlig, daglig bruk i både Norge og Skandinavia. I følge myntkonvensjonen var alle mynter utgitt under Den skandinaviske Myntunionen gyldig betalingsmiddel i alle de tre landene i unionen, Norge, Sverige og Danmark, uavhengig av hvilket av landene som preget myntene. 

Det er ikke ofte man kommer over 5-kronemynter i gull fra unionstiden med Sverige, da det kun var Sverige som preget denne valøren, og ikke Norge og Danmark under gullstandard-perioden i Skandinavia. 5-kroner er langt sjeldnere enn sine storebrødre, 10 og 20 kr gullmynter. 

Bestill i dag og få fordelspris 1.990 kroner - 1.000 kroner i rabatt!
Kun 11 gullmynter tilgjengelig!

Pris:2 990 kr
Spesialpris:1 990 kr
Spesifikasjoner
Pålydende:
5 kronor
Utgivelsesår:
1881-1899
Metall:
90 % gull
Diameter:
16 mm
Vekt:
2,24 gram
Monark:
Kong Oscar II
Myntsted:
Stockholm

Innleder samlingen med de sju valørene fra Den skandinaviske myntunion
Griper du denne sjansen til å sikre deg 5-krone mynten i gull fra 1881-1899 innleder du uforpliktende samlingen Den Skandinaviske Myntunionen, som består av valørene 5 kr, 10 kr og 20 kr, fra Norge, Sverige og Danmark. Myntene sendes til uforpliktende gjennomsyn med 45-90 dagers mellomrom, eller slik det skulle passe deg best. Nå gir vi deg mulighet til sakte, men sikkert å bygge opp en liten samling med de syv ulike valørene som ble utgitt i Norge, Sverige og Danmark. Det er begrenset tilgang på slike gullmynter og det sier seg selv at det er begrenset hvor mange samlere vi er i stand til å bistå med å bygge opp en slik samling. Slike gullmynter prioriteres derfor til faste samlere og myntene tilbys svært sjelden til andre.


Bygg opp din egen komplette syv-mynts gullsamling i ditt eget tempo
Denne lille eksklusive samlingen, Den Skandinaviske Myntunionen, består av valørene 5 kr, 10 kr og 20 kr, fra Norge, Sverige og Danmark. Myntene sendes til uforpliktende gjennomsyn med 45-90 dagers mellomrom, eller slik det skulle passe deg best. Du har alltid full returrett, og det er ingen minstekjøpsforpliktelse eller bindingstid. Det er begrenset tilgang på slike gullmynter og det sier seg selv at det er begrenset hvor mange samlere vi er i stand til å bistå med å bygge opp en slik samling. Slike gullmynter prioriteres derfor til faste samlere og myntene tilbys svært sjelden til andre.

Myntene selges til dagsaktuelle priser, som avgjøres av gullpris, sjeldenhet, årstall og kvalitet. Hvis du ønsker kan du dele opp betalingen over noen måneder. Da er det bare å ta kontakt med vår kundeservice på tlf 0 25 50 eller via kundeservice@samlerhuset.no. Om du ønsker det vil våre hyggelige kundeservice-medarbeidere vil tilpasse samlingen din akkurat slik du selv ønsker, både med hensyn til forsendelsesintervaller og rater.


 

1. Jeg kan sikre meg Skandinavias aller første 5-krone gullmynt utgitt i 1881-1899 for kun 1.990 kroner fraktfritt tilsendt - en besparelse på 1.000 kroner. Tilgangen er svært begrenset, og jeg er innforstått med at det kun er én mynt per person og at ordrer prioriteres i innkommet rekkefølge.

2. Jeg trenger ikke å betale noe nå, men mottar mynten sammen med faktura med 14 dagers forfall, og kan studere den i fred og ro før jeg betaler. Mynten sendes per post, og leveringstid er normalt 5-10 dager.

3. Gullmynter fra den Skandinaviske Myntunion er sjeldne og etterspørselen er stor. Sikrer jeg meg mynten er jeg samtidig garantert plass på en liten, eksklusiv liste over samlere til samlingen Den Skandinaviske Myntunion med gullmynter preget i perioden 1873 -1925. Samlingen inneholder syv meget populære originale gullmynter, i valør 5-, 10- og 20-kroner, utgitt mellom 1873 og 1925, i Norge, Sverige og Danmark.

4. Som samler av skandinaviske gullmynter får jeg tilsendt en ny mynt til uforpliktende gjennomsyn med 45-90 dagers mellomrom, eller sjeldnere hvis tilgangen er alt for begrenset.

5. Prisen for de ulike gullmyntene i samlingen varierer avhengig av årgang, kvalitet og sjeldenhet. Frakt og ekspedisjon betales av Samlerhuset. Hvis du vil kan du ta kontakt med kundeservice på tlf 0 25 50 og dele betalingen opp i praktiske, rentefrie avdrag.

6. Jeg har alltid 30 dager returrett, og jeg samler kun så lenge jeg selv ønsker. Ønsker jeg å avslutte samlingen eller utsette forsendelser tar jeg bare kontakt med Samlerhuset via tlf, brev eller epost, alt etter hva som er enklest for meg. Alt kjøp fra Samlerhuset dekkes alltid av angrerettloven.

7. Samlerhuset garanterer, uten tidsbegrensning eller andre forbehold, ektheten for alle våre samleobjekter. Ekthetssertifikat medfølger.

8. Samlerhusets formål er å formidle historien knyttet til mynter og andre samleobjekter, og gjøre samling tilgjengelig for flest mulig. Vi selger til samlere som er opptatt av samleglede og historie. Vi garanterer ikke at mynter eller andre samleobjekter stiger i verdi eller beholder sin opprinnelige verdi. Eventuell tidligere verdiutvikling er ingen garanti for fremtidig verdiutvikling.