100 kr "OL-sølvmynt nr. 5, Alpinist" 1993

Norsk minnemynt i sølv fra OL på Lillehammer

100 kr OL-sølvmynt nr. 5, Alpinist 1993

Det ble utgitt totalt 12 forskjellige sølvmynter til OL på Lillehammer med motiver fra olympisk elitesport og norske vinteraktiviteter. Denne 100-kronen i sølv fra 1993 er den femte i rekken og bærer motiv av en alpinist.

  • Type: Enkeltobjekt
  • Lager: Utsolgt!
Informere meg når samleobjektet blir tilgjengelig.

100 kr sølvmynt nr 5 utgitt til OL på Lillehammer

Norske minnemynter i sølv er svært populære hos samlere, og myntene fra Lillehammer-OL er intet unntak. I forbindelse med OL på Lillehammer i 1994 besluttet Norges Bank å gi ut fire forskjellige gullmynter og 12 forskjellige sølvmynter. Sølvmyntene fikk pålydende 50 og 100 kroner og bærer motiver fra henholdsvis norske vinteraktiviteter og olympisk elitesport.

 

  • Norsk minnemynt i sølv fra OL på Lillehammer
  • En klassiker i 92,5 % sølv fra Norges Bank
  • Diameter på hele 39 mm
  • Preget i høyeste proofkvalitet

 

Sølvmynten har motiv av en alpinist i det han passerer en port i full fart på vei ned de olympiske bakkene. Alpine grener er en klassisk OL-gren som har stått på programmet siden lekene i Garmisch-Partenkirchen i 1936.

Under Lillehammer-OL ble utforkonkurransen vunnet av amerikanske Tommy Moe, kun fire hundredeler foran vår egen Kjetil André Aamodt, som også tok bronse i Super-G. I den alpine kombinasjonen gjorde Norge rent bord med gull til Lasse Kjus, sølv til Kjetil André Aamodt og bronse til Harald Christian Strand Nilsen. Tyskeren Markus Wasmeier vant Super-G og storslalåm og østerrikske Thomas Stangassinger vant slalåm.

 

Tidenes beste olympiske leker

OL på Lillehammer ble betegnet som ”tidenes beste olympiske vinterleker”, og både publikum, værguder og utøvere gjorde sitt til at det ble en folkefest av dimensjoner. For oss nordmenn ble lekene en stor suksess også sportslig, og Norge ble lekenes beste nasjon. Sølvmyntene utgitt i forbindelse med Lillehammer-OL er et verdig minne for fremtiden om tidenes beste OL. 

Informere meg når samleobjektet blir tilgjengelig.
Spesifikasjoner
Pålydende:
100 kroner
Utgivelsesår:
1993
Kvalitet:
Proof
Metall:
92,5 % sølv
Diameter:
39 mm
Vekt:
33,6 gram
Opplag:
60.670