50 kr "OL-sølvmynt nr. 6, Massemønstring" 1993

Norsk minnemynt i sølv fra OL på Lillehammer

50 kr OL Massemønstring 1993

Det ble utgitt totalt 12 forskjellige sølvmynter til OL på Lillehammer med motiver fra olympisk elitesport og norske vinteraktiviteter. Denne 50-kronen i sølv fra 1993 er den sjette i rekken og har motiv av gammel norsk skitradisjon massemønstring.

  • Type: Enkeltobjekt
  • Lager: Utsolgt!
Informere meg når samleobjektet blir tilgjengelig.

50 kroner sølvmynt nr.6 utgitt til OL på Lillehammer

Norske minnemynter i sølv er svært populære hos samlere, og myntene fra Lillehammer-OL er intet unntak. I forbindelse med OL på Lillehammer i 1994 besluttet Norges Bank å gi ut fire forskjellige gullmynter og 12 forskjellige sølvmynter. Sølvmyntene fikk pålydende 50 og 100 kroner og bærer motiver fra henholdsvis norske vinteraktiviteter og olympisk elitesport.

 

  • Norsk minnemynt i sølv fra OL på Lillehammer
  • En klassiker i 92,5 % sølv fra Norges Bank
  • Preget i høyeste proofkvalitet

 

Sølvmynten har motiv av flere turgåere med ski på bena, observert over en skigard. Baksiden prydes av et høyrevendt portrett av Kong Harald V. Opplaget på denne minnemynten i sølv er det laveste blant alle sølvmyntene fra OL på Lillehammer.

 

Tidenes beste olympiske leker

OL på Lillehammer ble betegnet som ”tidenes beste olympiske vinterleker”, og både publikum, værguder og utøvere gjorde sitt til at det ble en folkefest av dimensjoner. For oss nordmenn ble lekene en stor suksess også sportslig, og Norge ble lekenes beste nasjon. Sølvmyntene utgitt i forbindelse med Lillehammer-OL er et verdig minne for fremtiden om tidenes beste OL. 

Informere meg når samleobjektet blir tilgjengelig.
Spesifikasjoner
Pålydende:
50 kroner
Utgivelsesår:
1993
Kvalitet:
Proof
Metall:
92,5 % sølv
Diameter:
32 mm
Vekt:
16,85 gram
Opplag:
40.007
Advers:
Kong Harald V
Revers:
Massemønstring på ski