Ingen forpliktelser 30 dager full returrett

Logg inn

Velkommen,

66 81 15 00
Din handlekurv er tom.

Kong Oscar IIs 50-øre i sølv fra 1893

- Sirkulerte under den skandinaviske myntunionen!

50-øre 1893 - En av Norges mest ettertraktede øremynter!

50-øre 1893 - En av Norges mest ettertraktede øremynter!

 • Eneste ørevalør med kongens portrett
 • Ettertraktet øremynt i sølv fra 1893
 • Spar over 1.000 kroner!
   
Samling Utsolgt!

Du kan nå bli eier av en 50-øre i sølv utgitt under "Europas mest opplyste monark"

Som fremtidig unionskonge fikk Oscar II en systematisk og god utdannelse fra ung alder, gjennom sitt liv blir Oscar beskrevet som svært belest. Kanskje var denne tidlige utdannelsen med på å forme Oscars fleksible holdning til Norge, og kanskje bidro den til å avverge krigsfaren og sikre et fredelig unionsoppgjør mellom oss og svenskene i 1905.

Blant de norske sølvmyntene er det 50-ørene som har vært sterkest utsatt for nedsmeltning. Hvor mange 50-ører utgitt i 1893 som fremdeles finnes kan man kun spekulere i. Hvordan din 50-øre har lurt seg unna nedsmeltning er også et mysterium. Dette gjør det ekstra moro å eie en av disse norske øremynt i sølv! 

Du kan nå sikre deg:

 • En original sølvmynt fra Kongerike Norge
 • En av få 50-ører til introduksjonspris! - Spar 1000 kroner
 • Sølvmynt preget i henhold til bestemmelser i den skandinaviske myntunion 
 • Uforpliktende innledning til samlingen"Norske Ører i Sølv"

Av totalopplaget på nær 11,9 millioner norske 50-ører har offisielt over 86 prosent av opplaget blitt nedsmeltet, antageligvis er antallet 50-ører som fremdeles finnes enda lavere en de resterende 14 prosentene. Sølv kunne brukes til så mangt, og det er grunn til å tro at mange sølvmynter endte i lysestaker, smykker eller bestikk. Kort sagt var 50-ørene og andre sølvmynter for verdifulle for å bytte inn da de gikk ut av sirkulasjon.  

Del av den skandinaviske myntunion

50-øren du i dag kan sikre deg var del av den skandinaviske myntunion og er preget i henhold til bestemmerlsene utarbeidet innan i unionen. 50-ørene måtte derfor inneholde sine 3 gram rent sølv. Til sammenligning inneholder en typisk sølvring 2-3 gram rent sølv. 

Etter 1919 ble sølv erstattet med kobbernikkel på grunn av urolighetene i internasjonale finansmarkeder, som førte til skyhøye sølvpriser. Avtalen om at danske, svenske og norske kroner skulle ha lik verdi, nedfelt i unionen av 1875, var ikke lenger mulig å opprettholde.

Sjelden mulighet!

Det er ikke ofte vi har mulighet til å tilby våre samlere 50-ører i sølv utgitt under kong Oscar IIs. Vi anbefaler deg å bestille omgående for å sikre deg et eksemplar til introduksjonspris om dette er en sølvmynt du ønsker deg.

Den flotte mynten bærer Kong Oscar IIs portrett og valgspråk BRODERFOLKENES VEL på adversen, og navnesiffer og riksvåpen på reversen. Det var den kjente tyske myntgravøren Wilhelm Kullrich (1821 – 1887), som utformet sølvørene under den svensk-norske unionstiden og Kong Oscar IIs regjeringstid. Han arbeidet til daglig som sjefgravør ved den kongelige prøyssiske mynt i Berlin, og utformet en rekke fantastiske mynter og medaljer for flere land i sin tid som gravør.

Begynn å samle norske ører i sølv - helt uforpliktende!

Lykkes du å være blant de heldige som nå kan sikre seg Kong Oscar IIs 50-øre i sølv fra 1893, innleder du helt uforpliktende samlingen "Norske ører i sølv"! Du kan lese mer om samlingen i kolonnen "om samlingen" helt øverst av teksten.

Benytter du deg av tilbudet får du i tillegg helt gratis en flott slipsnål med motiv av Kong Haakon VIIs monogram til verdi av 350 kr, som du får med din andre forsendelse!

Samtlige av Kong Oscar IIs 50-ører i sølv blir stadig vanskeligere å få tak i - vi anbefaler deg å være rask for å sikre deg en av myntene til introduksjonspris!

Pålydende:
50-øre
Utgivelsesår:
1893
Konge:
Oscar II
Metall:
Sølv
Myntverk:
Den Kongelige Mynt på Kongsberg
Diameter:
21 mm
Vekt:
5 gram
Utgivelsesland:
Norge
Kvalitet:
God samlekvalitet

Uforpliktende innledning til samlingen "Norske Ører i Sølv!
Kong Oscar IIs sjeldne 50-øre i sølv innleder uforpliktende samlingen "Norske ører i sølv". Samlingen består av sølvmynter i valørene 50-, 25- og 10-øre utgitt under Kong Oscar II og Kong Haakon VII. Norske øremynter i sølv er et populært og spennende samleområde for norske samlere. De norske øremyntene i sølv har flotte motiver og er alle på hver sin måte historiske vitnesbyrd fra 1800-, og 1900-tallet. En overkommelig pris gjør dette til et samleområde med bred appell

En spennende samling!
Den norske sølvøren ble utmyntet for første gang i 1874, den gang som dobbeltvalører 3 skilling/10 øre og 15 skilling/50 øre. Skillingsvalørene ble først sløyfet i 1875 da de første rene sølvøremyntene, 10 ører, ble preget. Året etter kom 25 øren og i 1877 50 øren. Samlerhusets samling "Norske ører i sølv" består av alle norske ører i valør 10 øre, 25 øre og 50 øre i sølv, inkludert dobbeltvalører fra 1874 og 1875.

Hver gang vi får tak i nye mynter går de til våre faste samlere av "Norske ører i sølv".

Mye å se frem til!
Samlerhusets samling  ”Norske ører i sølv” har mye å by på. Sammen med hver eneste mynt, følger et ektehetssertifikat, som beviser at Samlerhuset garanterer opprinnelsen, ektheten og kvaliteten på myntene. Sammen med samlingen får du også en praktisk perm til oppbevaring av ektehetssertifikatene til hver enkelt mynt - helt uten ekstra kostnad for deg.

Spesiallaget skrin og samlealbum til 525 kroner - helt uten ekstra kostnad for deg
I samlingen "Norske ører i sølv" mottar du uten ekstra kostnad et vakkert myntskrin i tre for elegant oppbevaring og presentasjon av øremyntene. I tillegg mottar du et flott samlealbum for oppbevaring av ekthetssertifikatene som du mottar sammen med hver mynt. Vår normalpris for myntskrinet og samlealbumet er 400 kr og 125 kr, tilsammen 525 kroner, men du mottar dette helt kostnadsfritt!

God samlekvalitet
Samlerhuset kvalitetssikrer alle mynter, og de er uten unntak i god samlekvalitet. God samlekvalitet vil si at mynten har vært i sirkulasjon og bærer naturlige preg av tidens tann, men hoveddetaljer er tydelige og mynten er full identifiserbar. Samlerhuset vil alltid strebe etter å levere best mulig kvalitet av tilgjengelige mynter som er representabel for sin type.

Du handler med full trygghet
Hver gang vi får tak i originale, norske sølvører, går de til faste samlere, til dagsaktuelle priser + 39,95 kroner i frakt. Enkelte årstall er spesielt vanskelig å få tak i, og du må derfor måtte regne med at enkelte av myntene i samlingen kan ta lenger tid. Du vil motta norske ører i sølv fra oss ca en gang i måneden så langt tilgangen tillater det. Du kan når som helst avslutte samlingen uten å oppgi grunn, og har alltid 30 dager full returrett på alle forsendelser.

1.    Jeg kan sikre meg Kong Oscar IIs sjeldne 50-øre i sølv fra 1893 for kun 990 kroner + frakt på 49 kroner. Vår ordinærpris for mynten er 1.395 kroner + 69 kr frakt. Benytter jeg meg av dette tilbudet sparer jeg over 350 kroner! Mynten er i god samlekvalitet. Samlerhuset har kun et begrenset antall mynter tilgjengelig, og jeg er innforstått med at det kun er én mynt per person og at ordrer prioriteres i innkommet rekkefølge. Samlerhuset har et begrenset antall mynter tilgjengelig, og jeg er innforstått med at det kun er én mynt per person og at ordrer prioriteres i innkommet rekkefølge

2. Bestiller jeg 50-øre i sølv fra 1893 via Samlerhusets nettsider kan jeg som regel velge betalingsmåte; kort eller faktura. Kortet belastes når varene sendes ut fra oss. Velger jeg å betale med kort for et samleobjekt som innleder en samling, vil jeg motta faktura med videre leveranser i samlingen. Bestiller jeg via telefon, faks, epost eller bestillingskupong, vil faktura følge med i forsendelsen, med 14 dagers betalingsfrist.

3.    Sikrer jeg meg mynten er jeg samtidig garantert plass på en liten, eksklusiv liste over samlere som har prioritert tilgang til samlingen norske ører i sølv fra perioden 1874 - 1919.

4.    Som samler med prioritert tilgang får jeg tilsendt norske ører i sølv ca en gang i måneden, eller sjeldnere hvis tilgangen er alt for begrenset. Jeg har ingen garanti for at jeg over tid vil få tak i alle sølvmyntene i samlingen, men jeg har garanti for at jeg er på prioritetslisten når Samlerhuset får inn flere sølvmynter.

5.    Prisen for de andre sølvmyntene i samlingen varierer i pris avhengig av årgang, kvalitet og sjeldenhet. Frakt og forsikring tilkommer med 69 kroner.

6.    I løpet av samleperioden mottar jeg uten ekstra kostnad et vakkert myntskrin i tre for elegant oppbevaring og presentasjon av øremyntene. Normal pris for myntskrinet er 400 kr, men jeg betaler intet ekstra for dette.

7.    Jeg har alltid 30 dager returrett, og jeg samler kun så lenge jeg selv ønsker. Vil jeg slettes fra fortrinnsrettslisten tar jeg bare kontakt med Samlerhuset via tlf, brev eller e-post, alt etter hva som er enklest for meg. Alt kjøp fra Samlerhuset dekkes alltid av angrerettloven.

8.    Samlerhuset garanterer, uten tidsbegrensning eller andre forbehold, ektheten for alle våre samleobjekter. Ekthetssertifikat medfølger.

9.    Samlerhusets formål er å formidle historien knyttet til mynter og andre samleobjekter, og gjøre samling tilgjengelig for flest mulig. Vi selger til samlere som er opptatt av samleglede og historie. Vi garanterer ikke at mynter eller andre samleobjekter stiger i verdi eller beholder sin opprinnelige verdi. Eventuell tidligere verdiutvikling er ingen garanti for fremtidig verdiutvikling.

Du kan nå bli eier av en 50-øre i sølv utgitt under "Europas mest opplyste monark"

Som fremtidig unionskonge fikk Oscar II en systematisk og god utdannelse fra ung alder, gjennom sitt liv blir Oscar beskrevet som svært belest. Kanskje var denne tidlige utdannelsen med på å forme Oscars fleksible holdning til Norge, og kanskje bidro den til å avverge krigsfaren og sikre et fredelig unionsoppgjør mellom oss og svenskene i 1905.

Blant de norske sølvmyntene er det 50-ørene som har vært sterkest utsatt for nedsmeltning. Hvor mange 50-ører utgitt i 1893 som fremdeles finnes kan man kun spekulere i. Hvordan din 50-øre har lurt seg unna nedsmeltning er også et mysterium. Dette gjør det ekstra moro å eie en av disse norske øremynt i sølv! 

Du kan nå sikre deg:

 • En original sølvmynt fra Kongerike Norge
 • En av få 50-ører til introduksjonspris! - Spar 1000 kroner
 • Sølvmynt preget i henhold til bestemmelser i den skandinaviske myntunion 
 • Uforpliktende innledning til samlingen"Norske Ører i Sølv"

Av totalopplaget på nær 11,9 millioner norske 50-ører har offisielt over 86 prosent av opplaget blitt nedsmeltet, antageligvis er antallet 50-ører som fremdeles finnes enda lavere en de resterende 14 prosentene. Sølv kunne brukes til så mangt, og det er grunn til å tro at mange sølvmynter endte i lysestaker, smykker eller bestikk. Kort sagt var 50-ørene og andre sølvmynter for verdifulle for å bytte inn da de gikk ut av sirkulasjon.  

Del av den skandinaviske myntunion

50-øren du i dag kan sikre deg var del av den skandinaviske myntunion og er preget i henhold til bestemmerlsene utarbeidet innan i unionen. 50-ørene måtte derfor inneholde sine 3 gram rent sølv. Til sammenligning inneholder en typisk sølvring 2-3 gram rent sølv. 

Etter 1919 ble sølv erstattet med kobbernikkel på grunn av urolighetene i internasjonale finansmarkeder, som førte til skyhøye sølvpriser. Avtalen om at danske, svenske og norske kroner skulle ha lik verdi, nedfelt i unionen av 1875, var ikke lenger mulig å opprettholde.

Sjelden mulighet!

Det er ikke ofte vi har mulighet til å tilby våre samlere 50-ører i sølv utgitt under kong Oscar IIs. Vi anbefaler deg å bestille omgående for å sikre deg et eksemplar til introduksjonspris om dette er en sølvmynt du ønsker deg.

Den flotte mynten bærer Kong Oscar IIs portrett og valgspråk BRODERFOLKENES VEL på adversen, og navnesiffer og riksvåpen på reversen. Det var den kjente tyske myntgravøren Wilhelm Kullrich (1821 – 1887), som utformet sølvørene under den svensk-norske unionstiden og Kong Oscar IIs regjeringstid. Han arbeidet til daglig som sjefgravør ved den kongelige prøyssiske mynt i Berlin, og utformet en rekke fantastiske mynter og medaljer for flere land i sin tid som gravør.

Begynn å samle norske ører i sølv - helt uforpliktende!

Lykkes du å være blant de heldige som nå kan sikre seg Kong Oscar IIs 50-øre i sølv fra 1893, innleder du helt uforpliktende samlingen "Norske ører i sølv"! Du kan lese mer om samlingen i kolonnen "om samlingen" helt øverst av teksten.

Benytter du deg av tilbudet får du i tillegg helt gratis en flott slipsnål med motiv av Kong Haakon VIIs monogram til verdi av 350 kr, som du får med din andre forsendelse!

Samtlige av Kong Oscar IIs 50-ører i sølv blir stadig vanskeligere å få tak i - vi anbefaler deg å være rask for å sikre deg en av myntene til introduksjonspris!

Informere meg når samleobjektet blir tilgjengelig.
Spesifikasjoner
Pålydende:
50-øre
Utgivelsesår:
1893
Konge:
Oscar II
Metall:
Sølv
Myntverk:
Den Kongelige Mynt på Kongsberg
Diameter:
21 mm
Vekt:
5 gram
Utgivelsesland:
Norge
Kvalitet:
God samlekvalitet

Uforpliktende innledning til samlingen "Norske Ører i Sølv!
Kong Oscar IIs sjeldne 50-øre i sølv innleder uforpliktende samlingen "Norske ører i sølv". Samlingen består av sølvmynter i valørene 50-, 25- og 10-øre utgitt under Kong Oscar II og Kong Haakon VII. Norske øremynter i sølv er et populært og spennende samleområde for norske samlere. De norske øremyntene i sølv har flotte motiver og er alle på hver sin måte historiske vitnesbyrd fra 1800-, og 1900-tallet. En overkommelig pris gjør dette til et samleområde med bred appell

En spennende samling!
Den norske sølvøren ble utmyntet for første gang i 1874, den gang som dobbeltvalører 3 skilling/10 øre og 15 skilling/50 øre. Skillingsvalørene ble først sløyfet i 1875 da de første rene sølvøremyntene, 10 ører, ble preget. Året etter kom 25 øren og i 1877 50 øren. Samlerhusets samling "Norske ører i sølv" består av alle norske ører i valør 10 øre, 25 øre og 50 øre i sølv, inkludert dobbeltvalører fra 1874 og 1875.

Hver gang vi får tak i nye mynter går de til våre faste samlere av "Norske ører i sølv".

Mye å se frem til!
Samlerhusets samling  ”Norske ører i sølv” har mye å by på. Sammen med hver eneste mynt, følger et ektehetssertifikat, som beviser at Samlerhuset garanterer opprinnelsen, ektheten og kvaliteten på myntene. Sammen med samlingen får du også en praktisk perm til oppbevaring av ektehetssertifikatene til hver enkelt mynt - helt uten ekstra kostnad for deg.

Spesiallaget skrin og samlealbum til 525 kroner - helt uten ekstra kostnad for deg
I samlingen "Norske ører i sølv" mottar du uten ekstra kostnad et vakkert myntskrin i tre for elegant oppbevaring og presentasjon av øremyntene. I tillegg mottar du et flott samlealbum for oppbevaring av ekthetssertifikatene som du mottar sammen med hver mynt. Vår normalpris for myntskrinet og samlealbumet er 400 kr og 125 kr, tilsammen 525 kroner, men du mottar dette helt kostnadsfritt!

God samlekvalitet
Samlerhuset kvalitetssikrer alle mynter, og de er uten unntak i god samlekvalitet. God samlekvalitet vil si at mynten har vært i sirkulasjon og bærer naturlige preg av tidens tann, men hoveddetaljer er tydelige og mynten er full identifiserbar. Samlerhuset vil alltid strebe etter å levere best mulig kvalitet av tilgjengelige mynter som er representabel for sin type.

Du handler med full trygghet
Hver gang vi får tak i originale, norske sølvører, går de til faste samlere, til dagsaktuelle priser + 39,95 kroner i frakt. Enkelte årstall er spesielt vanskelig å få tak i, og du må derfor måtte regne med at enkelte av myntene i samlingen kan ta lenger tid. Du vil motta norske ører i sølv fra oss ca en gang i måneden så langt tilgangen tillater det. Du kan når som helst avslutte samlingen uten å oppgi grunn, og har alltid 30 dager full returrett på alle forsendelser.

1.    Jeg kan sikre meg Kong Oscar IIs sjeldne 50-øre i sølv fra 1893 for kun 990 kroner + frakt på 49 kroner. Vår ordinærpris for mynten er 1.395 kroner + 69 kr frakt. Benytter jeg meg av dette tilbudet sparer jeg over 350 kroner! Mynten er i god samlekvalitet. Samlerhuset har kun et begrenset antall mynter tilgjengelig, og jeg er innforstått med at det kun er én mynt per person og at ordrer prioriteres i innkommet rekkefølge. Samlerhuset har et begrenset antall mynter tilgjengelig, og jeg er innforstått med at det kun er én mynt per person og at ordrer prioriteres i innkommet rekkefølge

2. Bestiller jeg 50-øre i sølv fra 1893 via Samlerhusets nettsider kan jeg som regel velge betalingsmåte; kort eller faktura. Kortet belastes når varene sendes ut fra oss. Velger jeg å betale med kort for et samleobjekt som innleder en samling, vil jeg motta faktura med videre leveranser i samlingen. Bestiller jeg via telefon, faks, epost eller bestillingskupong, vil faktura følge med i forsendelsen, med 14 dagers betalingsfrist.

3.    Sikrer jeg meg mynten er jeg samtidig garantert plass på en liten, eksklusiv liste over samlere som har prioritert tilgang til samlingen norske ører i sølv fra perioden 1874 - 1919.

4.    Som samler med prioritert tilgang får jeg tilsendt norske ører i sølv ca en gang i måneden, eller sjeldnere hvis tilgangen er alt for begrenset. Jeg har ingen garanti for at jeg over tid vil få tak i alle sølvmyntene i samlingen, men jeg har garanti for at jeg er på prioritetslisten når Samlerhuset får inn flere sølvmynter.

5.    Prisen for de andre sølvmyntene i samlingen varierer i pris avhengig av årgang, kvalitet og sjeldenhet. Frakt og forsikring tilkommer med 69 kroner.

6.    I løpet av samleperioden mottar jeg uten ekstra kostnad et vakkert myntskrin i tre for elegant oppbevaring og presentasjon av øremyntene. Normal pris for myntskrinet er 400 kr, men jeg betaler intet ekstra for dette.

7.    Jeg har alltid 30 dager returrett, og jeg samler kun så lenge jeg selv ønsker. Vil jeg slettes fra fortrinnsrettslisten tar jeg bare kontakt med Samlerhuset via tlf, brev eller e-post, alt etter hva som er enklest for meg. Alt kjøp fra Samlerhuset dekkes alltid av angrerettloven.

8.    Samlerhuset garanterer, uten tidsbegrensning eller andre forbehold, ektheten for alle våre samleobjekter. Ekthetssertifikat medfølger.

9.    Samlerhusets formål er å formidle historien knyttet til mynter og andre samleobjekter, og gjøre samling tilgjengelig for flest mulig. Vi selger til samlere som er opptatt av samleglede og historie. Vi garanterer ikke at mynter eller andre samleobjekter stiger i verdi eller beholder sin opprinnelige verdi. Eventuell tidligere verdiutvikling er ingen garanti for fremtidig verdiutvikling.