Det Norske Proofsett 2018!

-rekordlavt opplag på kun 2.200 eksemplarer

Det Norske Proofsett 2018 fra Myntverket

Det Norske Proofsett 2018 fra Myntverket

Rekordlavt opplag på Det Norske Proofsett 2018! Opplaget på proofsett 2018 er på rekordlave 2.200 eksemplarer.

  • Type: Samling
  • Lager: Tilgjengelig
Pris: 590 kr

Det Norske Proofsett 2018 - rekordlavt opplag på kun 2.200 eksemplarer

Proofsettet er selve flaggskipet til Det Norske Myntverket på Kongsberg, og inneholder årets norske 20 krone med spesialpreg i pregekvaliteten proof. I tillegg inneholder settet Det Norske Myntverkets årsmedalje belagt med ekte gull, også denne preget i den høyeste kvaliteten som finnes for mynter - proof. Opplaget på årets proofsett er utgitt i rekordlave 2.200 eksemplarer.

Nå kan du sikre deg:

  • Årets norske 20 krone med spesialpreg - 150-årsjubileet for Den Norske Turistforening
  • Myntverkets offisielle årsmedalje i proof belagt med 99,9 % rent gull
  • Årsmedalje som hedrer kongeparets storslåtte bryllupsdag
  • Rekordlavt opplag - kun 2.200 eksemplarer
  • Forseglet for hånd ved Det Norske Myntverket
  • Preget i høyeste pregekvalitet - proof
  • Proofsettet sendes til deg rett etter utgivelsen i august 2018
  • Innleder samling med tidligere utgitte og fremtidige proofsett fra Det Norske Myntverket

Det Norske Myntverket preger alle mynter på oppdrag av Norges Bank. I 2018 preges kun 20-kronen med spesialpreg. Norges Bank har rett og slett tilstrekkelige lagerbeholdninger av de andre valørene, så disse myntene trenger man ikke å slå i 2018. De er derfor heller ikke med i årets proofsett.

20-krone med spesialpreg: Den Norske Turistforening 150 år
Årets 20-krone med spesialpreg markerer Den Norske Turistforening 150 års-jubileum. Mynten ble utgitt 19. januar 2018, på dagen 150 år etter at Den Norske Turistforeningen ble stiftet.

Motivet kan sees som et kompass i bruk. Kompasshusets grepkant omkranser et utsnitt fra et turkart med vann, elv, stier og symbolet for en selvbetjent hytte. Myntmotivet illustrerer både muligheter og hjelpemidler for aktiv deltakelse i friluftslivet, og symboliserer dermed DNTs arbeid med tilrettelegging for naturopplevelser.

Norges Bank inviterte fem kunstnere til en konkurranse om utforming av jubileumsmotivet på myntens bakside. Vinner av konkurransen ble Martine Linge, med motivet «Kart og kompass». Kunstnerens signatur (ML) er plassert til venstre på myntflaten.

Årsmedalje som hedrer kongeparets storslåtte bryllupsdag
Årets myntsett inneholder også en flott årsmedalje. Årsmedaljen belagt med med 99,9 % gull og preget i kvalitet proof av Det Norske Myntverket. Den 29. august 2018 feirer Hans Majestet Kong Harald V og Hennes Majestet Dronning Sonja gullbryllup. Da er det 50 år siden det daværende kronprinsparet kronprinsparet ble viet i Oslo Domkirke. Årsmedaljen hedrer Kongeparets storslåtte bryllupsdag.

Proof – høyeste pregekvalitet på mynter
Å prege proofmynter er et eget håndverk. I motsetning til ordinære bruksmynter, gjennomgår proofmyntene en tidkrevende, omstendelig og kostbar prosess. Pregestemplene er høyglanspolerte, og produksjonen foregår i spesialmaskiner i tilnærmet støvfrie lokaler. All håndtering i produksjonen skjer med hansker på hendene. Det tolereres ingen skader som misfarging, fingermerker og slagmerker. 

Et slag med opptil 250 tonns kraft preger motivet på begge sider samtidig, hvor slaget gjentas inntil 3 ganger for at selv den minste detalj skal fremstå skarpt. Slik oppnås den perfekte pregekvaliteten, hvor motivet som regel fremstår matt i relieff mot en speilblank bakgrunn. Deretter blir hver enkelt mynt nøye inspisert av to uavhengige kontrollører fra Det Norske Myntverket, slik at bare de perfekte myntene skal komme ut på markedet. Til slutt pakkes myntene i en beskyttelseskapsel for å bevare proofkvaliteten.

Pris:590 kr
Spesifikasjoner
Pålydende:
20 kroner
Utgivelsesår:
2018
Kvalitet:
Proof
Metall:
Kobbernikkel
Opplag:
2.200
Medalje:
Gullbelagt
Utgiver:
Det Norske Myntverket

Din inngangsbillett til samling av norske proofsett!
Sikrer du deg et eksemplar av proofsettet fra 2018 innleder du samtidig en samling som inneholder kommende og tidligere utgivelser av norske proofsett. Som fast samler er du garantert tilgang til fremtidige utgivelser samtidig som du vil få muligheten til å sikre deg sjeldne tidligere årganger. Å samle er helt uforpliktende, du kan avslutte din samling når som helst og har alltid 30 dagers full returrett. 

1. Jeg kan sikre meg ”Proofsett 2018” til 590 kroner. Samlerhuset spanderer frakten. Proofsettet inneholder årets 20-kroner med spesialpreg preget i beste proofkvalitet, og Det Norske Myntverkets årsmedalje belagt med gull utgitt i proofkvalitet.

2. Bestiller jeg proofsettet kan jeg velge betalingsmåte; kort eller faktura. Kortet belastes når varene sendes. Velger jeg å betale med kort for proofsettet som innleder en samling, vil videre leveranser i samlingen belastes samme kort. Velger jeg faktura, vil faktura følge med i forsendelsen, med 14 dagers betalingsfrist. Jeg kan derfor bestille proofsettet hjem, ta den i nærmere øyesyn og studere håndverket før jeg i fred og ro bestemmer meg for om jeg vil samle videre. Proofsettet sendes per post, og leveringstid er normalt 5-10 dager.

3. Sikrer jeg meg proofsettet for 2018 innleder jeg en samling med norske proofsett utgitt av Det Norske Myntverket og får tilgang til både fremtidige og tidligere utgitte proofsett, inkludert Norges første proofsett som ble utgitt i 1989. Jeg mottar proofsettene i vilkårlig rekkefølge, alt ettersom tilgang.

4. Jeg får tilsendt et proofsett om lag én gang i måneden, eller sjeldnere avhengig av tilgang. Jeg har ingen garanti for at jeg over tid vil få tak i alle norske proofsett, men jeg har garanti for at jeg er på reservasjonslisten når Samlerhuset får inn disse. Det er ingen bindingstid og ingen minste kjøpsforpliktelse.

5. Prisen for de ulike proofsettene i samlingen varierer alt avhengig av årgang og sjeldenhet. Frakt og ekspedisjon tilkommer med 49,95 kr.

6. Jeg har alltid 30 dagers returrett, og jeg betaler selv returporto dersom jeg ønsker å returnere. Jeg samler kun så lenge jeg selv ønsker. Vil jeg avslutte samlingen, utsette forsendelser eller endre forsendelsesintervall tar jeg bare kontakt med Samlerhuset via tlf 0 25 50, brev eller epost, alt etter hva som er enklest for meg. Alt kjøp fra Samlerhuset dekkes alltid av angrerettloven.

7. Samlerhuset garanterer, uten tidsbegrensning eller andre forbehold, ektheten for alle våre samleobjekter.

8. Samlerhusets formål er å formidle historien knyttet til mynter, sedler og andre samleobjekter, og gjøre samling tilgjengelig for flest mulig. Vi selger til samlere som er opptatt av samleglede og historie. Vi garanterer ikke at mynter eller andre samleobjekter stiger i verdi eller beholder sin opprinnelige verdi. Eventuell tidligere verdiutvikling er ingen garanti for fremtidig verdiutvikling.