Det Norske Proofsett 2019

-rekordlavt opplag på kun 2.100 eksemplarer

Det Norske Proofsett 2019 fra Myntverket

Det Norske Proofsett 2019 fra Myntverket

Rekordlavt opplag på Det Norske Proofsett 2019! Opplaget på proofsett 2019 er på rekordlave 2.100 eksemplarer.

  • Type: Samling
  • Lager: Tilgjengelig
Pris: 590 kr

Det Norske Proofsett 2019 - rekordlavt opplag på kun 2.100 eksemplarer

Proofsettet er selve flaggskipet til Det Norske Myntverket på Kongsberg, og inneholder årets norske 20 krone med spesialpreg i pregekvaliteten proof. I tillegg inneholder settet Det Norske Myntverkets årsmedalje belagt med ekte gull, også denne preget i den høyeste kvaliteten som finnes for mynter - proof. Opplaget på årets proofsett er utgitt i rekordlave 2.100 eksemplarer.

Nå kan du sikre deg:

  • 20 krone med spesialpreg - 150-årsjubileet for Gustav Vigeland
  • Myntverkets offisielle årsmedalje i proof belagt med 99,9 % rent gull
  • Årsmedalje som hedrer 75-årsjubileet for D-dagen
  • Rekordlavt opplag - kun 2.100 eksemplarer
  • Forseglet for hånd ved Det Norske Myntverket
  • Preget i høyeste pregekvalitet - proof
  • Innleder samling med tidligere utgitte og fremtidige proofsett fra Det Norske Myntverket

Det Norske Myntverket preger alle mynter på oppdrag av Norges Bank. I 2019 ble det kun preget en 20-kronen med spesialpreg. Norges Bank hadde rett og slett tilstrekkelige lagerbeholdninger av de andre valørene, så disse myntene trengte man ikke å slå i 2019. De er derfor heller ikke med i dette proofsett.

20-krone med spesialpreg: Gustav Vigeland
Gustav Vigeland ble født 11. april 1869. For å markere 150-årsjubileet for denne begivenheten, utga Norges Bank en 20-krone sirkulasjonsmynt med spesialpreg 10. april 2019.

Norges Bank inviterte fem kunstnere til en konkurranse om utforming av jubileumsmotivet på myntens bakside. Vinner av konkurransen ble Håkon Anton Fagerås, med motivet «I arbeid». Kunstnerens signatur (HAF) er plassert nederst til høyre på myntflaten.

Motivet «I arbeid» viser Gustav Vigeland ved sin kavalett i det han betrakter skulpturen Fosteret.

Årsmedalje "D-dagen 75 år"
6. juni 2019 var det 75 år siden en av verdens største og mest kjente militæroperasjoner fant sted; D-dagen, der en samlet alliert styrke invaderte strendene i Normandie og endret krigen for alltid. De alliertes og nordmenns innsats æres på årsmedaljen.

Motivet viser kampene på D-Dagen til vanns og i luften, med et kart over Normandie. Kong Haakon V i forgrunn omkranset av teksten «Landsmenn! Hold sammen og vær beredt».

Proof – høyeste pregekvalitet på mynter
Å prege proofmynter er et eget håndverk. I motsetning til ordinære bruksmynter, gjennomgår proofmyntene en tidkrevende, omstendelig og kostbar prosess. Pregestemplene er høyglanspolerte, og produksjonen foregår i spesialmaskiner i tilnærmet støvfrie lokaler. All håndtering i produksjonen skjer med hansker på hendene. Det tolereres ingen skader som misfarging, fingermerker og slagmerker. 

Et slag med opptil 250 tonns kraft preger motivet på begge sider samtidig, hvor slaget gjentas inntil 3 ganger for at selv den minste detalj skal fremstå skarpt. Slik oppnås den perfekte pregekvaliteten, hvor motivet som regel fremstår matt i relieff mot en speilblank bakgrunn. Deretter blir hver enkelt mynt nøye inspisert av to uavhengige kontrollører fra Det Norske Myntverket, slik at bare de perfekte myntene skal komme ut på markedet. Til slutt pakkes myntene i en beskyttelseskapsel for å bevare proofkvaliteten.

Pris:590 kr
Spesifikasjoner
Pålydende:
20 kroner
Utgivelsesår:
2019
Kvalitet:
Proof
Metall:
Kobbernikkel
Opplag:
2.100
Medalje:
Gullbelagt
Utgiver:
Det Norske Myntverket

Din inngangsbillett til samling av norske proofsett!
Sikrer du deg et eksemplar av proofsettet fra 2019 innleder du samtidig en samling som inneholder kommende og tidligere utgivelser av norske proofsett. Som fast samler er du garantert tilgang til fremtidige utgivelser samtidig som du vil få muligheten til å sikre deg sjeldne tidligere årganger. Å samle er helt uforpliktende, du kan avslutte din samling når som helst og har alltid 30 dagers full returrett. 

1. Jeg kan sikre meg Proofsett 2019 til 590 kroner. Samlerhuset spanderer frakten. Proofsettet inneholder årets 20-kroner med spesialpreg preget i beste proofkvalitet, og Det Norske Myntverkets årsmedalje belagt med gull utgitt i proofkvalitet.

2. Bestiller jeg proofsettet kan jeg velge betalingsmåte; kort eller faktura. Kortet belastes når varene sendes. Velger jeg å betale med kort for proofsettet som innleder en samling, vil videre leveranser i samlingen belastes samme kort. Velger jeg faktura, vil faktura følge med i forsendelsen, med 14 dagers betalingsfrist. Jeg kan derfor bestille proofsettet hjem, ta den i nærmere øyesyn og studere håndverket før jeg i fred og ro bestemmer meg for om jeg vil samle videre. Proofsettet sendes per post, og leveringstid er normalt 5-10 dager.

3. Sikrer jeg meg proofsettet for 2019 innleder jeg en samling med norske proofsett utgitt av Det Norske Myntverket og får tilgang til både fremtidige og tidligere utgitte proofsett, inkludert Norges første proofsett som ble utgitt i 1989. Jeg mottar proofsettene i vilkårlig rekkefølge, alt ettersom tilgang.

4. Jeg får tilsendt et proofsett om lag én gang i måneden, eller sjeldnere avhengig av tilgang. Jeg har ingen garanti for at jeg over tid vil få tak i alle norske proofsett, men jeg har garanti for at jeg er på reservasjonslisten når Samlerhuset får inn disse. Det er ingen bindingstid og ingen minste kjøpsforpliktelse.

5. Prisen for de ulike proofsettene i samlingen varierer alt avhengig av årgang og sjeldenhet. Frakt og ekspedisjon tilkommer med 49,95 kroner.

6. Jeg har alltid 30 dagers returrett, og jeg betaler selv returporto dersom jeg ønsker å returnere. Jeg samler kun så lenge jeg selv ønsker. Vil jeg avslutte samlingen, utsette forsendelser eller endre forsendelsesintervall tar jeg bare kontakt med Samlerhuset via tlf 0 25 50, brev eller epost, alt etter hva som er enklest for meg. Alt kjøp fra Samlerhuset dekkes alltid av angrerettloven.

7. Samlerhuset garanterer, uten tidsbegrensning eller andre forbehold, ektheten for alle våre samleobjekter.

8. Samlerhusets formål er å formidle historien knyttet til mynter, sedler og andre samleobjekter, og gjøre samling tilgjengelig for flest mulig. Vi selger til samlere som er opptatt av samleglede og historie. Vi garanterer ikke at mynter eller andre samleobjekter stiger i verdi eller beholder sin opprinnelige verdi. Eventuell tidligere verdiutvikling er ingen garanti for fremtidig verdiutvikling.