Ingen forpliktelser 30 dager full returrett

Logg inn

Velkommen,

66 81 15 00
Din handlekurv er tom.

Takk til alle våre kunder som bidrar til at vår felles historie dokumenteres og bringes videre!


Samlerhusets formål er å skape samlerglede og formidle historie. Vårt mål er at samlere skal få med seg historisk og kulturell innsikt i forbindelse med samleobjektene vi tilbyr. Samlerhuset vet at vi har et helt spesielt samfunnsansvar. Samleobjekter er i sin egenart historie og tradisjon med røtter gjennom hele 2600 år, og vi har satt oss som mål at vi skal bidra til å bevare og formidle historiske minner og beretninger fra fortid, samtidig og fremtid. Som historieformidler er vi opptatt av fortiden, deltar i nåtiden, og tar ansvaret for hvordan vi påvirker fremtiden. Vi er opptatt av hvordan vi kan bidra til at historie bevares og ikke glemmes.

Mynter og medaljer er i sin håndgripelige form en veldig fin måte å formidle og bevare historien vår på. Ikke minst gjelder dette også for overføringen av historie til kommende generasjoner. Mynter og medaljer er utført i varige metaller, som lever med oss. De er i realiteten tidsvitner fra sin tid som lever videre, og bokstavelig talt går fra hånd til hånd, og generasjon til generasjon. Det er noe spennende og mystisk ved de. Både gleden ved å eie de, gleden ved å undres over hvor de kommer fra, har vært og hvor de tar veien, det er begivenhetsrikt i seg selv å fundere  over.

Vår tids viktigste historie

Samleobjekter, og mynter i særstilling, er evigvarende historiske minner. Å formidle historie gjennom mynter er derfor en fascinerende måte å utforske fortiden på. Mynter har gjennom tidene ikke bare vært et betalingsmiddel, men også en kilde til kunnskap og historisk innsikt om ulike sivilisasjoner, politiske systemer, økonomiske og kulturelle forhold. Vi i Samlerhuset er stolte av jobben vi har gjort for å dokumentere og formidle historie fra de siste 2600 år, både i Norge og i Europa. 

Og det er ikke bare eldre historie som er viktig, samtiden både bør og må også dokumenteres. Som vi sier hos oss; Dagen i dag er morgendagens historie! 

Mynter som er gamle i dag, kom fra datidens samtid. Sånn er det også med mynter, medaljer, frimerker og sedler som utgis i dag - de skal fortelle vår historie om 10, 100 eller 2000 år! 


Vi vet ingenting om hvordan verden kommer til å utvikle seg eller hva som vil prege samfunnet vårt i fremtiden. Felles for samleobjektene og historien vi formidler er at de speiler de strømningene som påvirker samfunnet vårt der og da, her og nå og fremover. Det er utrolig spennende å tenke på!

Dagen i dag er morgendagens historie

Mynter og medaljer er ofte preget med symboler, portretter av herskere og viktige historiske begivenheter. Disse visuelle elementene gir et glimt av den tiden de ble laget og brukt. For eksempel kan man se hvordan portrettene av romerske keisere endret seg gjennom århundrene, og hvordan myntene reflekterte politiske skifter og dynastier. Mynter kan også avdekke
historiske hendelser som er mindre kjent gjennom tekstlige kilder, og dermed bidra til å supplere og berike vår forståelse av fortiden.


Mynter og andre samleobjekt er også viktige kilder for arkeologer og historikere når det gjelder å fastslå tidspunktet for ulike historiske hendelser og forstå sammenhenger mellom ulike epoker. Vi mener derfor at det er viktig at lenken ikke brytes og at mynt- og medaljeproduksjon må leve videre som samtidsvitner for fremtiden!

Andre verdenskrig - vi må lære av historien

De aller fleste er nok kjent med de største hendelsene og milepælene fra andre verdenskrig. Dog finnes det uttallige historier som er mindre kjent eller direkte ukjent for folk flest. Vi må ikke glemme historien vår, vi må lære av den, og derfor har vi i Samlerhuset ved flere anledninger påtatt oss et ansvar for å bidra til å dokumentere og videreføre ulike krigshistoriske hendelser og personer,
flere av dem mindre kjent for offentligheten,
gjennom nye og originale
samleobjekter. Blant annet bidro vi
sammen med våre mange samlere til
opprettelsen av det nasjonale Krigsseilerregisteret,
hvor det nå er samlet
informasjon om over 69.000 sjøfolk
og 5.000 skip fra andre verdenskrig.