100 kr "OL-sølvmynt nr. 1, Langrennsløper" 1991

Norsk minnemynt i sølv fra OL på Lillehammer

100 kroner 1991, Langrennsløper

Det ble utgitt totalt 12 forskjellige sølvmynter til OL på Lillehammer med motiver fra olympisk elitesport og norske vinteraktiviteter. Denne 100-kronen i sølv fra 1991 er den første i rekken og bærer motiv av en langrennsløper.

  • Type: Enkeltobjekt
  • Lager: Utsolgt!
Informere meg når samleobjektet blir tilgjengelig.

Norske minnemynter i sølv er svært populære hos samlere, og myntene fra Lillehammer-OL er intet unntak. I forbindelse med OL på Lillehammer i 1994 besluttet Norges Bank å gi ut fire forskjellige gullmynter og 12 forskjellige sølvmynter. Sølvmyntene fikk pålydende 50 og 100 kroner og bærer motiver fra henholdsvis norske vinteraktiviteter og olympisk elitesport.

 

  • Første sølvmynt i Norges Banks minnemyntserie utgitt til OL på Lillehammer
  • Norsk minnemynt i sølv fra OL på Lillehammer
  • Første norske minnemynt i proofkvalitet preget av Det Norske Myntverket
  • En klassiker i 92,5 % sølv fra Norges Bank
  • Diameter på hele 39 mm

 

Sølvmynten har motiv av en langrennsløper. Adverssiden prydes av Kong Olav V, den populære folkekongen som døde 17. januar 1991, 87 år gammel. Utgivelsesåret 1991 var det siste året som de norske myntene bar Kong Olavs portrett. Fra og med 1992 er det sønnen, vår nåværende konge Harald V, som avbildes på norske mynter.  

 

Tidenes beste olympiske leker

OL på Lillehammer ble betegnet som ”tidenes beste olympiske vinterleker”, og både publikum, værguder og utøvere gjorde sitt til at det ble en folkefest av dimensjoner. For oss nordmenn ble lekene en stor suksess også sportslig, og Norge ble lekenes beste nasjon. Sølvmyntene utgitt i forbindelse med Lillehammer-OL er et verdig minne for fremtiden om tidenes beste OL. 

Informere meg når samleobjektet blir tilgjengelig.
Spesifikasjoner
Pålydende:
100 kroner
Utgivelsesår:
1991
Kvalitet:
Proof
Metall:
92,5 % sølv
Diameter:
39 mm
Vekt:
33,6 gram
Opplag:
60.181