100 kr "OL-sølvmynt nr. 3, Ishockeyspillere" 1992

Norsk minnemynt i sølv fra OL på Lillehammer

100kr OL Ishockeyspillere 1992

Det ble utgitt totalt 12 forskjellige sølvmynter til OL på Lillehammer med motiver fra olympisk elitesport og norske vinteraktiviteter. Denne 100-kronen i sølv fra 1992 er den tredje i rekken og bærer motiv av to ishockeyspillere.

  • Type: Enkeltobjekt
  • Lager: Utsolgt!
Informere meg når samleobjektet blir tilgjengelig.

100 kr sølvmynt nr 3 utgitt til OL på Lillehammer

Norske minnemynter i sølv er svært populære hos samlere, og myntene fra Lillehammer-OL er intet unntak. I forbindelse med OL på Lillehammer i 1994 besluttet Norges Bank å gi ut fire forskjellige gullmynter og 12 forskjellige sølvmynter. Sølvmyntene fikk pålydende 50 og 100 kroner og bærer motiver fra henholdsvis norske vinteraktiviteter og olympisk elitesport.

 

  • Norsk minnemynt i sølv fra OL på Lillehammer
  • En klassiker i 92,5 % sølv fra Norges Bank
  • Diameter på hele 39 mm
  • Preget i høyeste proofkvalitet

 

Sølvmynten har motiv av to ishockeyspillere i kamp om pucken. Baksiden prydes av Kong Harald, og 1992 var det første året norske minnemynter hadde vår nye konges portrett.

 

Tidenes beste olympiske leker

OL på Lillehammer ble betegnet som ”tidenes beste olympiske vinterleker”, og både publikum, værguder og utøvere gjorde sitt til at det ble en folkefest av dimensjoner. For oss nordmenn ble lekene en stor suksess også sportslig, og Norge ble lekenes beste nasjon. Sølvmyntene utgitt i forbindelse med Lillehammer-OL er et verdig minne for fremtiden om tidenes beste OL. 

Informere meg når samleobjektet blir tilgjengelig.
Spesifikasjoner
Pålydende:
100 kroner
Utgivelsesår:
1992
Kvalitet:
Proof
Metall:
92,5 % sølv
Diameter:
39 mm
Vekt:
33,6 gram
Opplag:
53.858