50 kr "OL-sølvmynt nr. 5, Barn på skøyter" 1993

Norsk minnemynt i sølv fra OL på Lillehammer

50 kr OL Barn på skøyter 1993

Det ble utgitt totalt 12 forskjellige sølvmynter til OL på Lillehammer med motiver fra olympisk elitesport og norske vinteraktiviteter. Denne 50-kronen i sølv fra 1993 er den femte i rekken og har motiv av barn på skøyter.

  • Type: Enkeltobjekt
  • Lager: Utsolgt!
Informere meg når samleobjektet blir tilgjengelig.

50 kroner sølvmynt nr 5 utgitt til OL på Lillehammer

Norske minnemynter i sølv er svært populære hos samlere, og myntene fra Lillehammer-OL er intet unntak. I forbindelse med OL på Lillehammer i 1994 besluttet Norges Bank å gi ut fire forskjellige gullmynter og 12 forskjellige sølvmynter. Sølvmyntene fikk pålydende 50 og 100 kroner og bærer motiver fra henholdsvis norske vinteraktiviteter og olympisk elitesport.

 

  • Norsk minnemynt i sølv fra OL på Lillehammer
  • En klassiker i 92,5 % sølv fra Norges Bank

 

Sølvmynten har motiv av fire vinterkledde barn som går på skøyter, med en klar stjernehimmel i bakgrunnen. I nedre felt ser vi til høyre kunstnerens initialer TL og ishockeykølle og puck. Motivet er tegnet av grafisk designer Tor Lindrupsen og modelleringen er utført av formgiver ved Det Norske Myntverket, Ingrid Austlid Rise. Baksiden prydes av et høyrevendt portrett av Kong Harald V.

 

Tidenes beste olympiske leker

OL på Lillehammer ble betegnet som ”tidenes beste olympiske vinterleker”, og både publikum, værguder og utøvere gjorde sitt til at det ble en folkefest av dimensjoner. For oss nordmenn ble lekene en stor suksess også sportslig, og Norge ble lekenes beste nasjon. Sølvmyntene utgitt i forbindelse med Lillehammer-OL er et verdig minne for fremtiden om tidenes beste OL. 

Informere meg når samleobjektet blir tilgjengelig.
Spesifikasjoner
Pålydende:
50 kroner
Utgivelsesår:
1993
Kvalitet:
Proof
Metall:
92,5 % sølv
Diameter:
32 mm
Vekt:
16,85 gram
Opplag:
41.311
Advers:
Kong Harald V
Revers:
Barn på skøyter