50 kr "OL-sølvmynt nr. 1, Familie på tur" 1991

Norsk minnemynt i sølv fra OL på Lillehammer

50 kr OL Familie på tur 1991

Det ble utgitt totalt 12 forskjellige sølvmynter til OL på Lillehammer med motiver fra olympisk elitesport og norske vinteraktiviteter. Denne 50-kronen i sølv fra 1991 er den første i rekken og bærer motiv av en familie på tur.

  • Type: Enkeltobjekt
  • Lager: Utsolgt!
Informere meg når samleobjektet blir tilgjengelig.

50 kroner OL-sølvmynt nr. 1

Norske minnemynter i sølv er svært populære hos samlere, og myntene fra Lillehammer-OL er intet unntak. I forbindelse med OL på Lillehammer i 1994 besluttet Norges Bank å gi ut fire forskjellige gullmynter og 12 forskjellige sølvmynter. Sølvmyntene fikk pålydende 50 og 100 kroner og bærer motiver fra henholdsvis norske vinteraktiviteter og olympisk elitesport.

 

  • Norsk minnemynt i sølv fra OL på Lillehammer
  • En klassiker i 92,5 % sølv fra Norges Bank
  • Siste årgang med Olav V på minnemynt
  • Preget i høyeste proofkvalitet

 

Sølvmynten har motiv av en familie, to foreldre med en sønn, på skitur i skogen – en typisk norsk vinteraktivitet. Baksiden prydes av Kong Olav V, kongen som døde 17. januar 1991 og dermed aldri fikk oppleve OL på Lillehammer. Utgivelsesåret av denne mynten er det siste året med Olav Vs portrett på norske mynter. Fra og med 1992 har det vært Kong Harald V som har blitt avbildet på norske mynter.

 

Tidenes beste olympiske leker

OL på Lillehammer ble betegnet som ”tidenes beste olympiske vinterleker”, og både publikum, værguder og utøvere gjorde sitt til at det ble en folkefest av dimensjoner. For oss nordmenn ble lekene en stor suksess også sportslig, og Norge ble lekenes beste nasjon. Sølvmyntene utgitt i forbindelse med Lillehammer-OL er et verdig minne for fremtiden om tidenes beste OL. 

Informere meg når samleobjektet blir tilgjengelig.
Spesifikasjoner
Pålydende:
50 kroner
Utgivelsesår:
1991
Kvalitet:
Proof
Metall:
92,5 % sølv
Diameter:
32 mm
Vekt:
16,85 gram
Opplag:
80.016
Advers:
Kong Harald V
Revers:
Familie på tur