Ingen forpliktelser 30 dager full returrett

Logg inn

Velkommen,

66 81 15 00
Din handlekurv er tom.

Nasjonalskatten "Mor Norge"

- kun 67 tilgjengelig!

2-krone 1914 - Mor Norge

  • Spar over 200 kr på en norsk nasjonalskatt
  • 2-krone utgitt i 1914 i forbindelse med 100-års jubileet til grunnloven
  • Innleder samlingen "Norske 2-kroner i sølv"
Samling Tilgjengelig
795 kr 595 kr

Er dette Norges vakreste kronemynt? Bestill i dag - spar over 200 kr!

Denne 2-kronerminnemynten ble utgitt i forbindelse med 100-årsjubileet for den norske grunnloven i 1914. I dag er den ett ettertraktet samleobjekt og blir av mange ansett som den vakreste norske sirkulasjonsmynten gjennom tidene. Vi har et begrenset antall eksemplarer tilgjengelig i dag, og bestiller du nå sparer du over 200 kr på en norsk nasjonalskatt og et av de største høydepunktene i norsk mynthistorie!

Dette kan du glede deg til:
Norges kanskje vakreste mynt - SPAR OVER 200 KR! (ord.pris 795 kr + 69 kr frakt).
■ Innleder uforpliktende samlingen "Norske 2-kroner i sølv", et populært samleområde i Norge
■ Jubileumstokronen som markerer 100-årsjubileet for grunnloven - over 100 år gammel!
■ Alltid 30 dager full returett

2-kronermynten fra 1914 er ettertraktet blant norske samlere, så vi ser oss derfor nødt til å begrense tilbudet til kun ett eksemplar per samler. 

Bestill nå og få med en GRATIS hologramkube med kong Haakon VII i din andre forsendelse! Hologramkuben leveres med skrin for presentasjon og oppbevaring, normalpris 350 kr. 

 


Høydepunkt i norsk mynthistorie!

Den historiske pregningne du nå kan bestille hjem markerer et av de største høydepunktene i norsk mynthistorie. Aldri har en norsk mynt blitt møtt med tilsvarende oppmerksomhet og begeistring! Etter utgivelsen var det norske folk så stolte av jubiluemsmynten og dens nasjonale betydning at den snart ble verdsatt som langt mer en et betalingsmiddel. Sølvmynten og nasjonalsymbolet Mor Norge ble blant annet brukt til å skape vakre brosjer, medaljonger og anheng som datidens kvinner smykket seg med. Myntens motiv med den moderlige kvinneskikkelsen, som skuer utover landeg og havet, ble et symbol på trygghet og nasjonens fremtid. 

Ingen vet med sikkerhet hvor mange mynter som er igjen av hver årgang 2-kroner. Enkelte årganger ble i utgangspunktet preget i lave opplag, og mange norske sølvmynter er dessuten blitt smeltet om. I Den Kongelige Mynts årsberetning fra 1983 kan man lese at av totalopplaget som ble preget av 2-kroner i sølv i perioden 1878-1917 ble hele 77,31% inndratt og smeltet om. I tillegg kan man regne med at mange 2-kroner har gått tapt som følge av omsmelting foretatt av privatpersoner. Dette gjør norske sølvmynter ekstra ettertraktet, og du bør sikre deg en Mor Norge mynt allerede i dag! 

Motivets opprinnelse

Da grunnlovens 100-årsjubileum skulle feires med en minnemynt, utlyste Finansdepartementet en åpen konkurranse om motivet. Det kom inn hele 90 utkast! En oppnevnt jury kom frem til to utkast de synes var jevngode, og det ble besluttet at det skulle preges prøvemynter av begge to for deretter å avgjøre hvilket utkast den endelige minnemynten skulle baseres på. Det ble imidlertid rabalder da forslagene ble vist for allmennheten. Rektor og professor Bredo Morgenstierne gikk i spissen med så sterk kritikk av motivvalgene at Finansdepartementet vedtok at de to vinnerutkastene ikke skulle benyttes og ga professor ved Kunstakademiet, billedhuggeren Gunnar Utsond, i oppdrag å komme med forslag til preg for minnemynten. Utsonds forslag med Mor Norge og riksvåpenet over barskogen ble så benyttet til grunnlovsminnemynten fra 1914. 

Bestemte man sig resolut at slaa en strek over den mislykkede konkurranse, vilde der endnu være tid til at henvende sig til en eller flere av de kunstnere, som er mest øvet i den slags arbeider. Gjør man ikke noget saadant, men blir staaende ved et av de præmierte utkast, vilde minde-tokronen bli til liten ære for landet.

- Professor Bredo Morgenstierne i tidsskriftet Samtiden

Finansdepartementets avgjørelse om å bruke billedkunstner Gunnar Utsond til motivet, var et populært valg i brede kretser. Likevel ble ikke mynten like populær i sin tid som sine forgjengere, men en ting skal den ha - den regnes i dag som en av Norges vakreste mynter gjennom alle tider. 

795 kr 595 kr
Pålydende:
2 kroner
Utgivelsesår:
1914
Kvalitet:
God samlekvalitet
Metall:
80 % sølv
Diameter:
31 mm
Vekt:
15 gram
Utgiver:
Norges Bank

Populært samleområde
Norske 2-kroner i sølv er et populært samleområde for norske samlere da myntene hadde flotte motiver, som du kan se på bildet. Ved å starte samlingen Norske 2-kroner i sølv, vil du ha du muligheten til å sikre deg alle 2-kronene som er gitt ut av Oscar II og Haakon VII.  Enkelte årstall er vanskelig å få tak i og du må derfor måtte regne med at enkelte av myntene i samlingen kan ha lengre leveringstid. Du har som alltid 30 dagers full returrett og samler så lenge du selv ønsker. Du samler således med full trygghet.

Store, tunge sølvmynter

Norske 2-kroner i sølv er virkelig folkekjære mynter blant norske samlere. De store og tunge myntene i sølv, er stolte nasjonalsymbol som på tiden de sirkulerte var høyt aktede mynter. Fra 1878 til 1917 ble det gitt ut totalt 25 forskjellige 2-kroner i sølv i Norge. Dette var i mange år den høyeste valøren noen norsk sølvmynt hadde. Norske 2-kroner var store, tunge og gode å holde i hånden, og representerer noe av det vakreste i norsk myntkunst.

Myntene som bygget vår norske identitet

Etter unionsoppløsningen i 1905 var det stort engasjement rundt valg av motiver på de nye myntene våre, og mange som hadde en mening om hvordan de skulle se ut. 2-kronene i sølv var fulle av norske symboler, og selve flaggskipet i datidens myntrekke. Dette var en av faktorene som var med på å bygge vår identitet.

God samlekvalitet

Samlerhuset kvalitetssikrer alle mynter, og de er uten unntak i god samlekvalitet. God samlekvalitet vil si at mynten har vært i sirkulasjon og bærer naturlige preg av tidens tann, men hoveddetaljer er tydelige og mynten er full identifiserbar. Samlerhuset vil alltid strebe etter å levere best mulig kvalitet av tilgjengelige mynter som er representativ for sin type.

Vi sender deg en mynt i måneden så langt tilgangen tillater det. Av og til må du forvente å vente litt lengre siden myntene kan være vanskelig å få tak i. Du kan når som helst avslutte samlingen uten å oppgi grunn, og har 30 dager full returrett på alle forsendelser. Du samler således med full trygghet.

1.      Jeg kan sikre meg den ettertraktede norske 2 krone minnemynten «Mor Norge» i sølv utgitt i 1914 til kun 595 kroner + frakt på 49 kroner. Mynten er i god samlekvalitet. Tilgangen er svært begrenset, og jeg er innforstått med at det er kun én mynt per person og at ordre prioriteres i innkommet rekkefølge.

2.      Jeg trenger ikke å betale noe nå, men mottar mynten sammen med faktura med 14 dagers forfall, og kan studere den i fred og ro før jeg betaler. Mynten sendes per post, og leveringstid er normalt 5-10 dager.  

3.      Norske 2 kroner mynter er sjeldne og det er langt større etterspørsel enn antall tilgjengelige mynter. Sikrer jeg meg mynten er jeg samtidig garantert plass på en liten, eksklusiv liste over samlere som har prioritert tilgang til norske 2-kroner i sølv fra perioden 1874-1917. I denne perioden utkom det i alt 25 ulike årganger med 2 kroner mynter.  

4.      Som samler med fortrinnsrett får jeg tilsendt en ny mynt om lag hver 30. dag, eller sjeldnere hvis tilgangen er alt for begrenset. Jeg har ingen garanti for at jeg over tid vil få tak i alle de norske 2-kronemyntene, men jeg har garanti for at jeg er på prioritetslisten når Samlerhuset får inn 2 kroner. Det er ingen bindingstid og ingen minstekjøpsforpliktelse.

5.      Prisen for de ulike 2-kroner myntene i samlingen varierer i pris avhengig av årgang og sjeldenhet. Frakt og forsikring tilkommer med 69 kr.

6.      I løpet av samleperioden mottar jeg uten ekstra kostnad et vakkert myntskrin i tre for elegant oppbevaring og presentasjon av 2-kronemyntene. Vår normalpris for myntskrinet er 450 kr, men jeg betaler intet ekstra for dette.

7.      Jeg har alltid 30 dager returrett, og betaler selv returporto for forsendelser jeg returnerer. Jeg samler kun så lenge jeg selv ønsker. Vil jeg avslutte samlingen, utsette forsendelser eller endre forsendelsesintervall tar jeg bare kontakt med Samlerhuset via tlf, brev eller epost, alt etter hva som er enklest for meg. Alt kjøp fra Samlerhuset dekkes alltid av angrerettloven.

8.      Samlerhuset garanterer, uten tidsbegrensning eller andre forbehold, ektheten for alle våre samleobjekter.

9.    Samlerhusets formål er å formidle historien knyttet til mynter og andre samleobjekter, og gjøre samling tilgjengelig for flest mulig. Vi selger til samlere som er opptatt av samleglede og historie. Vi garanterer ikke at mynter eller andre samleobjekter stiger i verdi eller beholder sin opprinnelige verdi. Eventuell tidligere verdiutvikling er ingen garanti for fremtidig verdiutvikling.

Er dette Norges vakreste kronemynt? Bestill i dag - spar over 200 kr!

Denne 2-kronerminnemynten ble utgitt i forbindelse med 100-årsjubileet for den norske grunnloven i 1914. I dag er den ett ettertraktet samleobjekt og blir av mange ansett som den vakreste norske sirkulasjonsmynten gjennom tidene. Vi har et begrenset antall eksemplarer tilgjengelig i dag, og bestiller du nå sparer du over 200 kr på en norsk nasjonalskatt og et av de største høydepunktene i norsk mynthistorie!

Dette kan du glede deg til:
Norges kanskje vakreste mynt - SPAR OVER 200 KR! (ord.pris 795 kr + 69 kr frakt).
■ Innleder uforpliktende samlingen "Norske 2-kroner i sølv", et populært samleområde i Norge
■ Jubileumstokronen som markerer 100-årsjubileet for grunnloven - over 100 år gammel!
■ Alltid 30 dager full returett

2-kronermynten fra 1914 er ettertraktet blant norske samlere, så vi ser oss derfor nødt til å begrense tilbudet til kun ett eksemplar per samler. 

Bestill nå og få med en GRATIS hologramkube med kong Haakon VII i din andre forsendelse! Hologramkuben leveres med skrin for presentasjon og oppbevaring, normalpris 350 kr. 

 


Høydepunkt i norsk mynthistorie!

Den historiske pregningne du nå kan bestille hjem markerer et av de største høydepunktene i norsk mynthistorie. Aldri har en norsk mynt blitt møtt med tilsvarende oppmerksomhet og begeistring! Etter utgivelsen var det norske folk så stolte av jubiluemsmynten og dens nasjonale betydning at den snart ble verdsatt som langt mer en et betalingsmiddel. Sølvmynten og nasjonalsymbolet Mor Norge ble blant annet brukt til å skape vakre brosjer, medaljonger og anheng som datidens kvinner smykket seg med. Myntens motiv med den moderlige kvinneskikkelsen, som skuer utover landeg og havet, ble et symbol på trygghet og nasjonens fremtid. 

Ingen vet med sikkerhet hvor mange mynter som er igjen av hver årgang 2-kroner. Enkelte årganger ble i utgangspunktet preget i lave opplag, og mange norske sølvmynter er dessuten blitt smeltet om. I Den Kongelige Mynts årsberetning fra 1983 kan man lese at av totalopplaget som ble preget av 2-kroner i sølv i perioden 1878-1917 ble hele 77,31% inndratt og smeltet om. I tillegg kan man regne med at mange 2-kroner har gått tapt som følge av omsmelting foretatt av privatpersoner. Dette gjør norske sølvmynter ekstra ettertraktet, og du bør sikre deg en Mor Norge mynt allerede i dag! 

Motivets opprinnelse

Da grunnlovens 100-årsjubileum skulle feires med en minnemynt, utlyste Finansdepartementet en åpen konkurranse om motivet. Det kom inn hele 90 utkast! En oppnevnt jury kom frem til to utkast de synes var jevngode, og det ble besluttet at det skulle preges prøvemynter av begge to for deretter å avgjøre hvilket utkast den endelige minnemynten skulle baseres på. Det ble imidlertid rabalder da forslagene ble vist for allmennheten. Rektor og professor Bredo Morgenstierne gikk i spissen med så sterk kritikk av motivvalgene at Finansdepartementet vedtok at de to vinnerutkastene ikke skulle benyttes og ga professor ved Kunstakademiet, billedhuggeren Gunnar Utsond, i oppdrag å komme med forslag til preg for minnemynten. Utsonds forslag med Mor Norge og riksvåpenet over barskogen ble så benyttet til grunnlovsminnemynten fra 1914. 

Bestemte man sig resolut at slaa en strek over den mislykkede konkurranse, vilde der endnu være tid til at henvende sig til en eller flere av de kunstnere, som er mest øvet i den slags arbeider. Gjør man ikke noget saadant, men blir staaende ved et av de præmierte utkast, vilde minde-tokronen bli til liten ære for landet.

- Professor Bredo Morgenstierne i tidsskriftet Samtiden

Finansdepartementets avgjørelse om å bruke billedkunstner Gunnar Utsond til motivet, var et populært valg i brede kretser. Likevel ble ikke mynten like populær i sin tid som sine forgjengere, men en ting skal den ha - den regnes i dag som en av Norges vakreste mynter gjennom alle tider. 

795 kr 595 kr
Spesifikasjoner
Pålydende:
2 kroner
Utgivelsesår:
1914
Kvalitet:
God samlekvalitet
Metall:
80 % sølv
Diameter:
31 mm
Vekt:
15 gram
Utgiver:
Norges Bank

Populært samleområde
Norske 2-kroner i sølv er et populært samleområde for norske samlere da myntene hadde flotte motiver, som du kan se på bildet. Ved å starte samlingen Norske 2-kroner i sølv, vil du ha du muligheten til å sikre deg alle 2-kronene som er gitt ut av Oscar II og Haakon VII.  Enkelte årstall er vanskelig å få tak i og du må derfor måtte regne med at enkelte av myntene i samlingen kan ha lengre leveringstid. Du har som alltid 30 dagers full returrett og samler så lenge du selv ønsker. Du samler således med full trygghet.

Store, tunge sølvmynter

Norske 2-kroner i sølv er virkelig folkekjære mynter blant norske samlere. De store og tunge myntene i sølv, er stolte nasjonalsymbol som på tiden de sirkulerte var høyt aktede mynter. Fra 1878 til 1917 ble det gitt ut totalt 25 forskjellige 2-kroner i sølv i Norge. Dette var i mange år den høyeste valøren noen norsk sølvmynt hadde. Norske 2-kroner var store, tunge og gode å holde i hånden, og representerer noe av det vakreste i norsk myntkunst.

Myntene som bygget vår norske identitet

Etter unionsoppløsningen i 1905 var det stort engasjement rundt valg av motiver på de nye myntene våre, og mange som hadde en mening om hvordan de skulle se ut. 2-kronene i sølv var fulle av norske symboler, og selve flaggskipet i datidens myntrekke. Dette var en av faktorene som var med på å bygge vår identitet.

God samlekvalitet

Samlerhuset kvalitetssikrer alle mynter, og de er uten unntak i god samlekvalitet. God samlekvalitet vil si at mynten har vært i sirkulasjon og bærer naturlige preg av tidens tann, men hoveddetaljer er tydelige og mynten er full identifiserbar. Samlerhuset vil alltid strebe etter å levere best mulig kvalitet av tilgjengelige mynter som er representativ for sin type.

Vi sender deg en mynt i måneden så langt tilgangen tillater det. Av og til må du forvente å vente litt lengre siden myntene kan være vanskelig å få tak i. Du kan når som helst avslutte samlingen uten å oppgi grunn, og har 30 dager full returrett på alle forsendelser. Du samler således med full trygghet.

1.      Jeg kan sikre meg den ettertraktede norske 2 krone minnemynten «Mor Norge» i sølv utgitt i 1914 til kun 595 kroner + frakt på 49 kroner. Mynten er i god samlekvalitet. Tilgangen er svært begrenset, og jeg er innforstått med at det er kun én mynt per person og at ordre prioriteres i innkommet rekkefølge.

2.      Jeg trenger ikke å betale noe nå, men mottar mynten sammen med faktura med 14 dagers forfall, og kan studere den i fred og ro før jeg betaler. Mynten sendes per post, og leveringstid er normalt 5-10 dager.  

3.      Norske 2 kroner mynter er sjeldne og det er langt større etterspørsel enn antall tilgjengelige mynter. Sikrer jeg meg mynten er jeg samtidig garantert plass på en liten, eksklusiv liste over samlere som har prioritert tilgang til norske 2-kroner i sølv fra perioden 1874-1917. I denne perioden utkom det i alt 25 ulike årganger med 2 kroner mynter.  

4.      Som samler med fortrinnsrett får jeg tilsendt en ny mynt om lag hver 30. dag, eller sjeldnere hvis tilgangen er alt for begrenset. Jeg har ingen garanti for at jeg over tid vil få tak i alle de norske 2-kronemyntene, men jeg har garanti for at jeg er på prioritetslisten når Samlerhuset får inn 2 kroner. Det er ingen bindingstid og ingen minstekjøpsforpliktelse.

5.      Prisen for de ulike 2-kroner myntene i samlingen varierer i pris avhengig av årgang og sjeldenhet. Frakt og forsikring tilkommer med 69 kr.

6.      I løpet av samleperioden mottar jeg uten ekstra kostnad et vakkert myntskrin i tre for elegant oppbevaring og presentasjon av 2-kronemyntene. Vår normalpris for myntskrinet er 450 kr, men jeg betaler intet ekstra for dette.

7.      Jeg har alltid 30 dager returrett, og betaler selv returporto for forsendelser jeg returnerer. Jeg samler kun så lenge jeg selv ønsker. Vil jeg avslutte samlingen, utsette forsendelser eller endre forsendelsesintervall tar jeg bare kontakt med Samlerhuset via tlf, brev eller epost, alt etter hva som er enklest for meg. Alt kjøp fra Samlerhuset dekkes alltid av angrerettloven.

8.      Samlerhuset garanterer, uten tidsbegrensning eller andre forbehold, ektheten for alle våre samleobjekter.

9.    Samlerhusets formål er å formidle historien knyttet til mynter og andre samleobjekter, og gjøre samling tilgjengelig for flest mulig. Vi selger til samlere som er opptatt av samleglede og historie. Vi garanterer ikke at mynter eller andre samleobjekter stiger i verdi eller beholder sin opprinnelige verdi. Eventuell tidligere verdiutvikling er ingen garanti for fremtidig verdiutvikling.