Ingen forpliktelser 30 dager full returrett

Logg inn

Velkommen,

66 81 15 00
Din handlekurv er tom.

Norges aller siste 2-skilling i sølv!

Inntil 151 år gammel - Kun 295 kroner!

2 skilling 1870-1871 - Historiske og norske skillingsmynter

  • Norges siste 2-skilling fra 1870-1871
  • Utgitt med Kong Carl XV som myntherre
  • Siste av sitt slag

Samling Tilgjengelig
500 kr 295 kr

Norges aller siste 2-skillingsmynt kan nå bli din

+ Gratis Quartz klokke til verdi av 425 kroner!

Du kan nå sikre deg et lite stykke norsk historie - den aller siste norske 2-skillingen fra 1870/1871 - før Norge i 1874 begynte å preget kroner og ører som ny myntenehet. Den historiske sisteutgaven kan bli din for kun 295 kroner

Klokken leveres med din andre mynt i samlingen.Vi har et begrenset antall skillingsmynter tilgjengelig i dag, og ser oss derfor nødt til å sette en begrensning på én mynt per samler. Vær rask om du ønsker å sikre deg ett eksemplar!

» Preget ved Den Kongelige Mynt for over 150 år siden
» Viktig mynt for det norske markedet på 1870-tallet
» Uforpliktende innledning til samlingen "Norske Skillingsmynter"

 


En viktig mynt i det norske markedet

Den historiske sølvmynten ble preget på Den Kongelige Mynt for over 150 år siden, i 1870 og 1871. På 1870-tallet skjøt den industrielle revolusjonen for alvor fart i Norge, og mannen i gata kjøpte stadig flere varer, istedenfor å produsere de selv. Moderniseringen var så ekstrem og Norge ble ett anderledes land. Den enkle bonden var nå blitt en velkledd borger og fiskeren var blitt en industriarbeider. 2-skillingsmynten var en viktig sirkulasjonsmynt i det norske markedet på denne tiden.

Mynten symboliserer også den siste fredelige epoken i unionen mellom Sverige og Norge. Kort tid etter utgivelsen av denne mynten døde kong Carl XV. Kong Oscar II tok over som regent og myntherre, og han arvet store problemer. Unionen ble preget av dårlig økonomi, statsrådsaken som førte til riksrett og parlamentarisme, kampen om stemmerett, nye partier og intens krangling dem imellom, kampen om norsk konsulatvesen og til slutt kampen for et selvstendig Norge.

De siste norske skillingsmyntene

I 1872 – året etter at vår siste 2-skilling ble utgitt - ble Den skandinaviske myntkonvensjon undertegnet. Danmark, Norge og Sverige skulle over til kroner og øre, og det betydde slutten for de gamle skillingsmyntene som hadde vært gjeldende i over 350 år. Kong Carl XV ble dermed også historisk i Norge, som den siste kongen som kun ga ut speciedaler og skilling!

Omstridt konge med få myntutgivelser

Kong Carl XV kom med mange tvilsomme utspill og forslag gjennom sine 13 år på tronen, men myntene hans var det sjelden noen strid om. Kong Carl XV utgav ikke så mange mynter i løpet av sin regentperiode. Grunnen til dette var at det allerede fantes en hel del mynter fra Oscar I i sirkulasjon. Til gjengjeld ble myntene preget i relativt store mengder, og derfor kan man fortsatt finne eksemplarer i forbløffende god kvalitet fra kong Carl XV’s regentperiode.

Utga han Norges sjeldneste mynt?

Om ikke Carl XV har satt de dypeste sporene i vår mynthistorie, har han faktisk trolig utgitt Norges sjeldneste mynt. Hans speciedaler fra 1872 er nemlig så sjelden at den ikke en gang er oppført i katalogene! Den ble slått i ett -1- eksemplar og lagt ned i grunnsteinen under Haraldstøtten. Man så ingen grunn til å prege flere; kongen var jo dødssyk, og man skulle snart gå over til kronemynt. I dag finnes det nok mang en numismatiker som gjerne skulle hatt nettopp denne ene daleren i sin samling.

Kun få mynter tilgjengelig - Vær rask!
Nå kan du sikre deg en over 150 år gammel sisteutgave - et lite stykke norsk historie utgitt under kong Carl XV i 1870 - 1871 til kun 295 kroner. Tilbudet gjelder kun så lenge den begrensede beholdningen på mynter rekker.  Bestill ditt eksemplar nå! 

 

500 kr 295 kr
Pålydende:
2 skilling
Utgivelsesår:
1870 - 1871
Kvalitet:
God samlekvalitet
Metall:
Sølv
Diameter:
14,5 mm
Vekt:
1,5 gram
Utgivelsesland:
Norge
Konge:
Carl XV
Myntverk:
Den Kongelige Mynt på Kongsberg

Norske skillingsmynter – et spennende samleområde
For mange norske samlere representerer den første skilllingsmynten de får tak i, starten på en genuin interesse for skillingsmynter. Skillingsmyntene er ikke bare interessante som samleobjekter i seg selv – de er også tidsvitner fra en spennende tid i vår historie: en tid preget av industriell revolusjon, mektige europeiske imperier og et Norge i union.

Samle en bit Norgeshistorie til overkommelig pris!
Å samle på skilling er ytterst fascinerende. Skillingsmynter ble utgitt over en periode på omlag 350 år. Det er utgitt mange spennende skillingstyper til overraskende overkommelige priser, gitt alder og sjeldenhet, fra valøren 1/2 skilling til 24 skilling under ulike konger i danske- og svensketiden.

Norske skillinger i god samlekvalitet
Samlerhuset kvalitetssikrer alle mynter, og de er uten unntak i god samlekvalitet. God samlekvalitet vil si at mynten har vært i sirkulasjon og bærer naturlige preg av tidens tann, men hoveddetaljer er tydelige og mynten er full identifiserbar. Samlerhuset vil alltid strebe etter å levere best mulig kvalitet av tilgjengelige mynter som er representativ for sin type.

Begynn å samle skillingsmynter nå – uten forpliktelser
Hvis du sikrer deg vår siste 2-skilling, får du samtidig tilgang til samlingen «Norske Skillingsmynter» - med utvalgte historiske originalmynter fra 1600-tallet fram til innføringen av Den skandinaviske myntunion. Myntene sendes deg til fri vurdering når de måtte bli tilgjengelige, men aldri oftere enn ca en gang pr måned. Du har ingen form for kjøpsforpliktelse, og du har alltid full returrett i 30 dager. Du kan samle én mynt eller flere mynter – valget er ditt. Enklere enn dette blir det ikke å samle på norske originalmynter fra skillingens tid!

Mine Samlerhuset-fordeler
Salgs- og leveringsbetingelser

1. Jeg kan sikre meg Norges siste 2-skilling fra 1870-71 for kun  295 kroner + frakt på 49 kroner. Benytter jeg meg av tilbudet får jeg i gave en gratis Quarts klokke til en verdi av 425 kr, som leveres med min andre mynt i samlingen. Tilgangen er begrenset, og jeg er innforstått med at det kun er én mynt per person og at ordrer prioriteres i innkommet rekkefølge. Mynten er i god samlekvalitet. 

2. Jeg trenger ikke å betale noen nå, men mottar mynten sammen med faktura med 14 dagers forfall, og kan studere den i fred og ro før jeg betaler. Mynten sendes per post, og leveringstid er normalt 5-10 dager.

3. Når jeg sikrer meg Norges siste 2-skilling innleder jeg en samling med øvrige ettertraktede, historiske norske skillinger utgitt fra midten av 1600-tallet frem til innføringen av Den skandinaviske myntunion. Dette betyr at jeg får tilsendt en ny skillingsmynt om lag en gang per måned, eller noe sjeldnere alt etter tilgjengelighet. Det er ingen bindingstid og ingen minstekjøpsforpliktelse.

4. De etterfølgende myntene i samlingen sendes meg til dagsaktuelle priser + frakt 69 kr.

5. Bestiller jeg Norges siste 2-skilling via Samlerhusets nettsider kan jeg som regel velge betalingsmåte; VIPPS eller faktura. Ved betaling med VIPPS blir jeg belastes når varene sendes. Velger jeg å betale med VIPPS for et samleobjekt som innleder en samling, vil jeg motta faktura med videre leveranser i samlingen. Velger jeg faktura, vil faktura følge med i forsendelsen, med 14 dagers betalingsfrist. Jeg kan derfor bestille myntsettet hjem, ta den i nærmere øyesyn og studere håndverket før jeg i fred og ro bestemmer meg for om jeg vil samle videre. Myntsettet sendes per post, og leveringstid er normalt 5-10 dager.

6. I løpet av samleperioden mottar jeg uten ekstra kostnad et vakkert myntskrin i tre for elegant oppbevaring av norske skillingsmynter. Normal pris for myntskrinet er 450 kr, men jeg betaler intet ekstra for dette.

7. Jeg har alltid 30 dager returrett, og betaler returportoen selv om jeg ønsker å returnere.  Vil jeg avslutte samlingen, utsette forsendelser, endre forsendelsesintervall eller betale i bekvemme, rentefrie månedlige rater tar jeg bare kontakt med Samlerhuset via tlf 0 25 50, brev eller epost, alt etter hva som er enklest for meg. Alt kjøp fra Samlerhuset dekkes alltid av angrerettloven.

8. Samlerhuset garanterer, uten tidsbegrensning eller andre forbehold, ektheten for alle våre samleobjekter. Ekthetssertifikat medfølger.

9. Samlerhusets formål er å formidle historien knyttet til mynter og andre samleobjekter, og gjøre samling tilgjengelig for flest mulig. Vi selger til samlere som er opptatt av samleglede og historie. Vi garanterer ikke at mynter eller andre samleobjekter stiger i verdi eller beholder sin opprinnelige verdi. Eventuell tidligere verdistigning er ingen garanti for fremtidig verdistigning.

Norges aller siste 2-skillingsmynt kan nå bli din

+ Gratis Quartz klokke til verdi av 425 kroner!

Du kan nå sikre deg et lite stykke norsk historie - den aller siste norske 2-skillingen fra 1870/1871 - før Norge i 1874 begynte å preget kroner og ører som ny myntenehet. Den historiske sisteutgaven kan bli din for kun 295 kroner

Klokken leveres med din andre mynt i samlingen.Vi har et begrenset antall skillingsmynter tilgjengelig i dag, og ser oss derfor nødt til å sette en begrensning på én mynt per samler. Vær rask om du ønsker å sikre deg ett eksemplar!

» Preget ved Den Kongelige Mynt for over 150 år siden
» Viktig mynt for det norske markedet på 1870-tallet
» Uforpliktende innledning til samlingen "Norske Skillingsmynter"

 


En viktig mynt i det norske markedet

Den historiske sølvmynten ble preget på Den Kongelige Mynt for over 150 år siden, i 1870 og 1871. På 1870-tallet skjøt den industrielle revolusjonen for alvor fart i Norge, og mannen i gata kjøpte stadig flere varer, istedenfor å produsere de selv. Moderniseringen var så ekstrem og Norge ble ett anderledes land. Den enkle bonden var nå blitt en velkledd borger og fiskeren var blitt en industriarbeider. 2-skillingsmynten var en viktig sirkulasjonsmynt i det norske markedet på denne tiden.

Mynten symboliserer også den siste fredelige epoken i unionen mellom Sverige og Norge. Kort tid etter utgivelsen av denne mynten døde kong Carl XV. Kong Oscar II tok over som regent og myntherre, og han arvet store problemer. Unionen ble preget av dårlig økonomi, statsrådsaken som førte til riksrett og parlamentarisme, kampen om stemmerett, nye partier og intens krangling dem imellom, kampen om norsk konsulatvesen og til slutt kampen for et selvstendig Norge.

De siste norske skillingsmyntene

I 1872 – året etter at vår siste 2-skilling ble utgitt - ble Den skandinaviske myntkonvensjon undertegnet. Danmark, Norge og Sverige skulle over til kroner og øre, og det betydde slutten for de gamle skillingsmyntene som hadde vært gjeldende i over 350 år. Kong Carl XV ble dermed også historisk i Norge, som den siste kongen som kun ga ut speciedaler og skilling!

Omstridt konge med få myntutgivelser

Kong Carl XV kom med mange tvilsomme utspill og forslag gjennom sine 13 år på tronen, men myntene hans var det sjelden noen strid om. Kong Carl XV utgav ikke så mange mynter i løpet av sin regentperiode. Grunnen til dette var at det allerede fantes en hel del mynter fra Oscar I i sirkulasjon. Til gjengjeld ble myntene preget i relativt store mengder, og derfor kan man fortsatt finne eksemplarer i forbløffende god kvalitet fra kong Carl XV’s regentperiode.

Utga han Norges sjeldneste mynt?

Om ikke Carl XV har satt de dypeste sporene i vår mynthistorie, har han faktisk trolig utgitt Norges sjeldneste mynt. Hans speciedaler fra 1872 er nemlig så sjelden at den ikke en gang er oppført i katalogene! Den ble slått i ett -1- eksemplar og lagt ned i grunnsteinen under Haraldstøtten. Man så ingen grunn til å prege flere; kongen var jo dødssyk, og man skulle snart gå over til kronemynt. I dag finnes det nok mang en numismatiker som gjerne skulle hatt nettopp denne ene daleren i sin samling.

Kun få mynter tilgjengelig - Vær rask!
Nå kan du sikre deg en over 150 år gammel sisteutgave - et lite stykke norsk historie utgitt under kong Carl XV i 1870 - 1871 til kun 295 kroner. Tilbudet gjelder kun så lenge den begrensede beholdningen på mynter rekker.  Bestill ditt eksemplar nå! 

 

500 kr 295 kr
Spesifikasjoner
Pålydende:
2 skilling
Utgivelsesår:
1870 - 1871
Kvalitet:
God samlekvalitet
Metall:
Sølv
Diameter:
14,5 mm
Vekt:
1,5 gram
Utgivelsesland:
Norge
Konge:
Carl XV
Myntverk:
Den Kongelige Mynt på Kongsberg

Norske skillingsmynter – et spennende samleområde
For mange norske samlere representerer den første skilllingsmynten de får tak i, starten på en genuin interesse for skillingsmynter. Skillingsmyntene er ikke bare interessante som samleobjekter i seg selv – de er også tidsvitner fra en spennende tid i vår historie: en tid preget av industriell revolusjon, mektige europeiske imperier og et Norge i union.

Samle en bit Norgeshistorie til overkommelig pris!
Å samle på skilling er ytterst fascinerende. Skillingsmynter ble utgitt over en periode på omlag 350 år. Det er utgitt mange spennende skillingstyper til overraskende overkommelige priser, gitt alder og sjeldenhet, fra valøren 1/2 skilling til 24 skilling under ulike konger i danske- og svensketiden.

Norske skillinger i god samlekvalitet
Samlerhuset kvalitetssikrer alle mynter, og de er uten unntak i god samlekvalitet. God samlekvalitet vil si at mynten har vært i sirkulasjon og bærer naturlige preg av tidens tann, men hoveddetaljer er tydelige og mynten er full identifiserbar. Samlerhuset vil alltid strebe etter å levere best mulig kvalitet av tilgjengelige mynter som er representativ for sin type.

Begynn å samle skillingsmynter nå – uten forpliktelser
Hvis du sikrer deg vår siste 2-skilling, får du samtidig tilgang til samlingen «Norske Skillingsmynter» - med utvalgte historiske originalmynter fra 1600-tallet fram til innføringen av Den skandinaviske myntunion. Myntene sendes deg til fri vurdering når de måtte bli tilgjengelige, men aldri oftere enn ca en gang pr måned. Du har ingen form for kjøpsforpliktelse, og du har alltid full returrett i 30 dager. Du kan samle én mynt eller flere mynter – valget er ditt. Enklere enn dette blir det ikke å samle på norske originalmynter fra skillingens tid!

Mine Samlerhuset-fordeler
Salgs- og leveringsbetingelser

1. Jeg kan sikre meg Norges siste 2-skilling fra 1870-71 for kun  295 kroner + frakt på 49 kroner. Benytter jeg meg av tilbudet får jeg i gave en gratis Quarts klokke til en verdi av 425 kr, som leveres med min andre mynt i samlingen. Tilgangen er begrenset, og jeg er innforstått med at det kun er én mynt per person og at ordrer prioriteres i innkommet rekkefølge. Mynten er i god samlekvalitet. 

2. Jeg trenger ikke å betale noen nå, men mottar mynten sammen med faktura med 14 dagers forfall, og kan studere den i fred og ro før jeg betaler. Mynten sendes per post, og leveringstid er normalt 5-10 dager.

3. Når jeg sikrer meg Norges siste 2-skilling innleder jeg en samling med øvrige ettertraktede, historiske norske skillinger utgitt fra midten av 1600-tallet frem til innføringen av Den skandinaviske myntunion. Dette betyr at jeg får tilsendt en ny skillingsmynt om lag en gang per måned, eller noe sjeldnere alt etter tilgjengelighet. Det er ingen bindingstid og ingen minstekjøpsforpliktelse.

4. De etterfølgende myntene i samlingen sendes meg til dagsaktuelle priser + frakt 69 kr.

5. Bestiller jeg Norges siste 2-skilling via Samlerhusets nettsider kan jeg som regel velge betalingsmåte; VIPPS eller faktura. Ved betaling med VIPPS blir jeg belastes når varene sendes. Velger jeg å betale med VIPPS for et samleobjekt som innleder en samling, vil jeg motta faktura med videre leveranser i samlingen. Velger jeg faktura, vil faktura følge med i forsendelsen, med 14 dagers betalingsfrist. Jeg kan derfor bestille myntsettet hjem, ta den i nærmere øyesyn og studere håndverket før jeg i fred og ro bestemmer meg for om jeg vil samle videre. Myntsettet sendes per post, og leveringstid er normalt 5-10 dager.

6. I løpet av samleperioden mottar jeg uten ekstra kostnad et vakkert myntskrin i tre for elegant oppbevaring av norske skillingsmynter. Normal pris for myntskrinet er 450 kr, men jeg betaler intet ekstra for dette.

7. Jeg har alltid 30 dager returrett, og betaler returportoen selv om jeg ønsker å returnere.  Vil jeg avslutte samlingen, utsette forsendelser, endre forsendelsesintervall eller betale i bekvemme, rentefrie månedlige rater tar jeg bare kontakt med Samlerhuset via tlf 0 25 50, brev eller epost, alt etter hva som er enklest for meg. Alt kjøp fra Samlerhuset dekkes alltid av angrerettloven.

8. Samlerhuset garanterer, uten tidsbegrensning eller andre forbehold, ektheten for alle våre samleobjekter. Ekthetssertifikat medfølger.

9. Samlerhusets formål er å formidle historien knyttet til mynter og andre samleobjekter, og gjøre samling tilgjengelig for flest mulig. Vi selger til samlere som er opptatt av samleglede og historie. Vi garanterer ikke at mynter eller andre samleobjekter stiger i verdi eller beholder sin opprinnelige verdi. Eventuell tidligere verdistigning er ingen garanti for fremtidig verdistigning.