Ingen forpliktelser 30 dager full returrett

Logg inn

Velkommen,

66 81 15 00
Din handlekurv er tom.

Kong Carl XV aller siste 4 riksdaler!

Sjelden og historisk sølvmynt - begrenset tilgang!

4 riksdaler fra Carl XV - Skandinaviske daler- og markmynter i sølv

  • Hovedmynt fra unionstiden
  • Stor, massiv og historisk sølvmynt
  • Innleder samlingen skandinaviske daler- og markmynter
Samling Få igjen
7.950 kr

Sjelden daler-mynt fra unionskongen Carl XV  

Vi har nå gleden av å kunne tilby en original 4 riksdaler i sølv preget under Kong Carl XV, som var en av de siste norsk-svenske kongene som utgav daler-mynter i sølv. Kong Carl XVs mynter er svært ettertraktede, og det er kun et fåtall myntsamlere som har mulighet til å eie en av hans store daler-mynter i sølv.

Den ettertraktede 4 riksdaleren du kan sikre deg, ble preget i Stockholm i perioden 1861 – 1871, og er i sin utforming like praktfull som den norske speciedaleren som ble preget under Kong Carl XV. Riksdaleren var i sin tid, slik speciedaleren var i Norge, en hovedmynt i unionstiden.


Dette kan du se frem til:

  ♔ Stor og massiv daler-mynt - betydelig større en samtidens mynter!
  ♔ En 150 år gammel hovedmynt fra unionstiden
  ♔ Sølvmynt fra tiden da grunnlaget for det norske demokratiet ble lagt
  ♔ En spennende  innleder samlingen til skandinaviske daler- og markmynter!

På Kong Carl XV sin siste 4 riksdaler ser du skriften "SVERIGES NORR. GöTH. OCH VEND. KONGE", to løver på sin side av våpenskjoldet og valør og årstall. Bestill den ettertraktede riksdalern i dag

Det er ikke ofte vi har mulighet til å kunne tilby Kong Carl XV aller siste 4 riksdaler i sølv. Du sikrer deg den ettertraktede sølvmynten til kun 7.950 kroner + frakt. Skulle du ønske å dele beløpet i mer bekvemme rentefrie rater kan du gjøre dette ved å huke av for dette i det du bestiller mynten. Skulle du ha noen spørsmål så kontakt gjerne vår hyggelige kundeservice på telefon 02550.


7.950 kr
Pålydende:
4 riksdaler
Årstall:
1861 - 1871
Metall:
Sølv
Konge:
Carl XV av Norge og Sverige
Diameter:
38 mm
Vekt:
34 gram
Myntverk:
Kungliga Mynt- och Justeringsverket, Stockholm
Utgivelsesland:
Sverige

Nå gir Samlerhuset deg tilgang til skandinaviske daler- og markmynter!

Kong Carl XVs sjeldne 4-riksdaler fra perioden 1861–1871, innleder vår spennende samling «Skandinaviske daler- og markmynter». Her vil du som fast samler få prioritert tilgang til utsøkte myntskatter fra Danmark og Sverige, preget under konger som også var konger av Norge fra 1600-tallet fram til slutten av 1800-tallet.

Samlingen tar for seg høydepunkter fra 250 år med skandinavisk mynthistorie, og inneholder utelukkende store daler- og markmynter. Myntene var flaggskipene i myntrekkene i tiden de var i sirkulasjon. Samlingen inneholder kun 12 historiske sølvmynter, en daler eller markmynt fra 12 norske unionskonger.


Som samler vi du får tilgang til noen av de vakreste myntene preget i Skandinavia, som alle regnes som svært viktige for vår felles skandinaviske kulturarv.

 Kostnadsfrie samlerfordeler til deg

I samlingen vil du motta et elegant myntskrin, album og omfattende historisk dokumentasjon sammen med dine daler- og markmynter. Albumet og skrinet har en verdi på til sammen 650 kroner, men du får det helt kostnadsfritt! Du kan når som helst avslutte samlingen uten grunn, og har alltid 30 dager åpent kjøp på alle sølvmyntene i denne eksklusive samlingen. Du samler således med full trygghet. Myntene selges til dagsaktuelle priser. Som vanlig kan du dele opp i rentefrie, månedlige rater og tilpasse betalingen på den måten som passer deg.

Speciedaler og markmynter fra dansketiden

I tiden under Danmark var det en hendelse som fant sted i Norge som skulle vise seg å ha en innvirkning uten sidestykke på Danmark-Norges pengevesen. I år 1623 fant to gjeterbarn sølvklumper i en ås ved Kongsberg. Kong Christian IV av Danmark-Norge fikk raskt høre om sølvet, og sørget for gruvedrift og anleggelse av Kongsberg by. Mye sølv ble tatt ut av gruvene og brakt til København. I Danmark, slik som i Norge, fikk man nå dalerutgivelser i et større og mer systematisert omfang, enn det man noen gang hadde sett tidligere.

Store historiske markmynter

Sammen med dalerne var det fra 1500 til tidlig 1700-tallet en annen stor og flott sølvmynt som sirkulerte sammen med speciedaleren i Danmark Norge. Ved siste del av middelalderen valgte man å innføre nytt myntsystem, mark. Marken tilsvarte 16 skilling som gjorde at en speciedaler tilsvarte 6 mark. Det ble utgitt markmynter under samtlige konger fra Christian IV til Christian VI i Danmark-Norge, hovedsakelig i valørene 1-, 2- og 4-mark. Speciedalerne var ofte forbeholdt de mest velbeslåtte i samfunnet og det var mark- og skillingsmynter som i hovedsak ble brukt i den daglige handel og vandel blant folk flest.

Felles valuta med Norge

Under de dansk-norske kongene hadde Danmark og Norge felles valuta, og de danske myntene var også i sirkulasjon i Norge sammen med myntene preget i Christiania og på Kongsberg. Det ble utgitt langt flere mynter og mynttyper i Danmark enn i Norge. De danske myntene ble preget ved myntverkene i København, Helsingør, Glückstad og Frederiksborg.

Nå kan du få tilgang til sjeldne daler- og markmynter fra 12 av Norges konger:
Daler fra svensketiden

I 1814 gikk Norge i union med Sverige. I motsetning til unionen med Danmark, bestod unionen av to separate og selvstendige kongeriker med felles monark. I unionen ble det og besluttet, at det norske og svenske pengevesenet skulle holdes fra hverandre. Dette førte til opprettelsen av Norges Bank som her til lands fortsatte å utgi speciedaler og skillinger som samsvarte med valørene man hadde hatt i dansketiden. I Sverige var det Riksdaleren, som var den høyeste sølvvaløren i myntrekken, og en mynt tilsvarende Norges speciedaler.

De svenske dalerne var like vakre og massive som våre norske speciedaler og flere av de svenske myntene er preget med den norske løve. Den eldste svenske riksdaleren som inngår i samlingen, ble preget under Norges første unionskonge Carl XIII, som i Norge kun utgav to skillingsmynter. I Sverige derimot ble det preget en rekke vakre store sølvmynter mens Kong Carl XIII var konge, og det er kun ved å sikre seg en svensk mynt at man kan bli eier av en daler utgitt under Kong Carl XIII. I tillegg inneholder samlingen daler fra Kong Carl XIV Johan, Oscar I og Carl XV.

Mine Samlerhuset-fordeler
SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER

1. Jeg sikrer meg Kong Carl XV siste 4 riksdaler i sølv, en meget ettertraktet daler utgitt perioden 1861 - 1871 til kun 7.950 kroner + frakt. Jeg kan også bestille ved å kontakte Samlerhuset på telefon 0 25 50. Mynten er i god samlekvalitet. Vi har kun et begrenset antall mynter tilgjengelig, og jeg er inneforstått med at det kun er én mynt per person og at ordrer prioriteres i innkommet rekkefølge.

2. Jeg mottar Kong Carl XVs siste 4 riksdaler med 30 dager returrett, og kan studere den i fred og ro før jeg bestemmer meg for å beholde den. Mynten sendes per post, og leveringstid er normalt 5-10 dager.

3. Skandinaviske daler- og markmynter er sjeldne, og det er langt større etterspørsel enn antall tilgjengelige mynter. Sikrer jeg meg mynten er jeg samtidig garantert plass på en eksklusiv liste over samlere som har prioritert tilgang til Skandinaviske daler- og markmynter i sølv utgitt under Norges unionskonger.

4. Som samler med prioritert tilgang får jeg tilsendt en ny mynt cirka én gang i måneden, eller sjeldnere hvis tilgangen er altfor begrenset. Jeg har ingen garanti for at jeg over tid vil få tak i alle daler- og markmyntene, men jeg har garanti for at jeg er på prioritetslisten når Samlerhuset får inn myntene. Det er ingen bindingstid og ingen minstekjøpsforpliktelse.

5. Prisen på de ulike myntene i samlingen varierer avhengig av årgang, kvalitet og sjeldenhet. Frakt og ekspedisjon tilkommer med 69 kr.
 

6. Bestiller jeg Kong Carl XVs siste 4 riksdaler fra Samlerhusets nettsider kan jeg som regel velge betalingsmåte; VIPPS eller faktura. Ved betaling med VIPPS blir jeg belastes når varene sendes. Velger jeg å betale med VIPPS for et samleobjekt som innleder en samling, vil jeg motta faktura med videre leveranser i samlingen. Velger jeg faktura, vil faktura følge med i forsendelsen, med 14 dagers betalingsfrist. Jeg kan derfor bestille 4 riksdaleren hjem, ta den i nærmere øyesyn og studere håndverket før jeg i fred og ro bestemmer meg for om jeg vil samle videre. 4 riksdaleren sendes per post, og leveringstid er normalt 5-10 dager.

7. I løpet av samleperioden mottar jeg uten ekstra kostnad et album og et vakkert myntskrin i tre for elegant oppbevaring og presentasjon av daler- og markmyntene. Normal pris for myntskrinet og albumet er 650 kroner, men jeg betaler intet ekstra for dette.

8. Jeg har alltid 30 dager returrett, og betaler selv returporto for forsendelser jeg returnerer. Jeg samler kun så lenge jeg selv ønsker. Vil jeg avslutte samlingen, utsette forsendelser eller endre forsendelsesintervall tar jeg bare kontakt med Samlerhuset via tlf, brev eller epost, alt etter hva som er enklest for meg. Alt kjøp fra Samlerhuset dekkes alltid av angrerettloven.

9. Samlerhuset garanterer, uten tidsbegrensning eller andre forbehold, ektheten for alle våre samleobjekter. Ekthetssertifikat medfølger.

10. Samlerhusets formål er å formidle historien knyttet til mynter og andre samleobjekter, og gjøre samling tilgjengelig for flest mulig. Samlerhuset selger til samlere som er opptatt av samleglede og historie. Samlerhuset garanterer ikke at mynter eller andre samleobjekter stiger i verdi eller beholder sin opprinnelige verdi. Eventuell tidligere verdiutvikling er ingen garanti for fremtidig verdiutvikling.

Sjelden daler-mynt fra unionskongen Carl XV  

Vi har nå gleden av å kunne tilby en original 4 riksdaler i sølv preget under Kong Carl XV, som var en av de siste norsk-svenske kongene som utgav daler-mynter i sølv. Kong Carl XVs mynter er svært ettertraktede, og det er kun et fåtall myntsamlere som har mulighet til å eie en av hans store daler-mynter i sølv.

Den ettertraktede 4 riksdaleren du kan sikre deg, ble preget i Stockholm i perioden 1861 – 1871, og er i sin utforming like praktfull som den norske speciedaleren som ble preget under Kong Carl XV. Riksdaleren var i sin tid, slik speciedaleren var i Norge, en hovedmynt i unionstiden.


Dette kan du se frem til:

  ♔ Stor og massiv daler-mynt - betydelig større en samtidens mynter!
  ♔ En 150 år gammel hovedmynt fra unionstiden
  ♔ Sølvmynt fra tiden da grunnlaget for det norske demokratiet ble lagt
  ♔ En spennende  innleder samlingen til skandinaviske daler- og markmynter!

På Kong Carl XV sin siste 4 riksdaler ser du skriften "SVERIGES NORR. GöTH. OCH VEND. KONGE", to løver på sin side av våpenskjoldet og valør og årstall. Bestill den ettertraktede riksdalern i dag

Det er ikke ofte vi har mulighet til å kunne tilby Kong Carl XV aller siste 4 riksdaler i sølv. Du sikrer deg den ettertraktede sølvmynten til kun 7.950 kroner + frakt. Skulle du ønske å dele beløpet i mer bekvemme rentefrie rater kan du gjøre dette ved å huke av for dette i det du bestiller mynten. Skulle du ha noen spørsmål så kontakt gjerne vår hyggelige kundeservice på telefon 02550.


7.950 kr
Spesifikasjoner
Pålydende:
4 riksdaler
Årstall:
1861 - 1871
Metall:
Sølv
Konge:
Carl XV av Norge og Sverige
Diameter:
38 mm
Vekt:
34 gram
Myntverk:
Kungliga Mynt- och Justeringsverket, Stockholm
Utgivelsesland:
Sverige

Nå gir Samlerhuset deg tilgang til skandinaviske daler- og markmynter!

Kong Carl XVs sjeldne 4-riksdaler fra perioden 1861–1871, innleder vår spennende samling «Skandinaviske daler- og markmynter». Her vil du som fast samler få prioritert tilgang til utsøkte myntskatter fra Danmark og Sverige, preget under konger som også var konger av Norge fra 1600-tallet fram til slutten av 1800-tallet.

Samlingen tar for seg høydepunkter fra 250 år med skandinavisk mynthistorie, og inneholder utelukkende store daler- og markmynter. Myntene var flaggskipene i myntrekkene i tiden de var i sirkulasjon. Samlingen inneholder kun 12 historiske sølvmynter, en daler eller markmynt fra 12 norske unionskonger.


Som samler vi du får tilgang til noen av de vakreste myntene preget i Skandinavia, som alle regnes som svært viktige for vår felles skandinaviske kulturarv.

 Kostnadsfrie samlerfordeler til deg

I samlingen vil du motta et elegant myntskrin, album og omfattende historisk dokumentasjon sammen med dine daler- og markmynter. Albumet og skrinet har en verdi på til sammen 650 kroner, men du får det helt kostnadsfritt! Du kan når som helst avslutte samlingen uten grunn, og har alltid 30 dager åpent kjøp på alle sølvmyntene i denne eksklusive samlingen. Du samler således med full trygghet. Myntene selges til dagsaktuelle priser. Som vanlig kan du dele opp i rentefrie, månedlige rater og tilpasse betalingen på den måten som passer deg.

Speciedaler og markmynter fra dansketiden

I tiden under Danmark var det en hendelse som fant sted i Norge som skulle vise seg å ha en innvirkning uten sidestykke på Danmark-Norges pengevesen. I år 1623 fant to gjeterbarn sølvklumper i en ås ved Kongsberg. Kong Christian IV av Danmark-Norge fikk raskt høre om sølvet, og sørget for gruvedrift og anleggelse av Kongsberg by. Mye sølv ble tatt ut av gruvene og brakt til København. I Danmark, slik som i Norge, fikk man nå dalerutgivelser i et større og mer systematisert omfang, enn det man noen gang hadde sett tidligere.

Store historiske markmynter

Sammen med dalerne var det fra 1500 til tidlig 1700-tallet en annen stor og flott sølvmynt som sirkulerte sammen med speciedaleren i Danmark Norge. Ved siste del av middelalderen valgte man å innføre nytt myntsystem, mark. Marken tilsvarte 16 skilling som gjorde at en speciedaler tilsvarte 6 mark. Det ble utgitt markmynter under samtlige konger fra Christian IV til Christian VI i Danmark-Norge, hovedsakelig i valørene 1-, 2- og 4-mark. Speciedalerne var ofte forbeholdt de mest velbeslåtte i samfunnet og det var mark- og skillingsmynter som i hovedsak ble brukt i den daglige handel og vandel blant folk flest.

Felles valuta med Norge

Under de dansk-norske kongene hadde Danmark og Norge felles valuta, og de danske myntene var også i sirkulasjon i Norge sammen med myntene preget i Christiania og på Kongsberg. Det ble utgitt langt flere mynter og mynttyper i Danmark enn i Norge. De danske myntene ble preget ved myntverkene i København, Helsingør, Glückstad og Frederiksborg.

Nå kan du få tilgang til sjeldne daler- og markmynter fra 12 av Norges konger:
Daler fra svensketiden

I 1814 gikk Norge i union med Sverige. I motsetning til unionen med Danmark, bestod unionen av to separate og selvstendige kongeriker med felles monark. I unionen ble det og besluttet, at det norske og svenske pengevesenet skulle holdes fra hverandre. Dette førte til opprettelsen av Norges Bank som her til lands fortsatte å utgi speciedaler og skillinger som samsvarte med valørene man hadde hatt i dansketiden. I Sverige var det Riksdaleren, som var den høyeste sølvvaløren i myntrekken, og en mynt tilsvarende Norges speciedaler.

De svenske dalerne var like vakre og massive som våre norske speciedaler og flere av de svenske myntene er preget med den norske løve. Den eldste svenske riksdaleren som inngår i samlingen, ble preget under Norges første unionskonge Carl XIII, som i Norge kun utgav to skillingsmynter. I Sverige derimot ble det preget en rekke vakre store sølvmynter mens Kong Carl XIII var konge, og det er kun ved å sikre seg en svensk mynt at man kan bli eier av en daler utgitt under Kong Carl XIII. I tillegg inneholder samlingen daler fra Kong Carl XIV Johan, Oscar I og Carl XV.

Mine Samlerhuset-fordeler
SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER

1. Jeg sikrer meg Kong Carl XV siste 4 riksdaler i sølv, en meget ettertraktet daler utgitt perioden 1861 - 1871 til kun 7.950 kroner + frakt. Jeg kan også bestille ved å kontakte Samlerhuset på telefon 0 25 50. Mynten er i god samlekvalitet. Vi har kun et begrenset antall mynter tilgjengelig, og jeg er inneforstått med at det kun er én mynt per person og at ordrer prioriteres i innkommet rekkefølge.

2. Jeg mottar Kong Carl XVs siste 4 riksdaler med 30 dager returrett, og kan studere den i fred og ro før jeg bestemmer meg for å beholde den. Mynten sendes per post, og leveringstid er normalt 5-10 dager.

3. Skandinaviske daler- og markmynter er sjeldne, og det er langt større etterspørsel enn antall tilgjengelige mynter. Sikrer jeg meg mynten er jeg samtidig garantert plass på en eksklusiv liste over samlere som har prioritert tilgang til Skandinaviske daler- og markmynter i sølv utgitt under Norges unionskonger.

4. Som samler med prioritert tilgang får jeg tilsendt en ny mynt cirka én gang i måneden, eller sjeldnere hvis tilgangen er altfor begrenset. Jeg har ingen garanti for at jeg over tid vil få tak i alle daler- og markmyntene, men jeg har garanti for at jeg er på prioritetslisten når Samlerhuset får inn myntene. Det er ingen bindingstid og ingen minstekjøpsforpliktelse.

5. Prisen på de ulike myntene i samlingen varierer avhengig av årgang, kvalitet og sjeldenhet. Frakt og ekspedisjon tilkommer med 69 kr.
 

6. Bestiller jeg Kong Carl XVs siste 4 riksdaler fra Samlerhusets nettsider kan jeg som regel velge betalingsmåte; VIPPS eller faktura. Ved betaling med VIPPS blir jeg belastes når varene sendes. Velger jeg å betale med VIPPS for et samleobjekt som innleder en samling, vil jeg motta faktura med videre leveranser i samlingen. Velger jeg faktura, vil faktura følge med i forsendelsen, med 14 dagers betalingsfrist. Jeg kan derfor bestille 4 riksdaleren hjem, ta den i nærmere øyesyn og studere håndverket før jeg i fred og ro bestemmer meg for om jeg vil samle videre. 4 riksdaleren sendes per post, og leveringstid er normalt 5-10 dager.

7. I løpet av samleperioden mottar jeg uten ekstra kostnad et album og et vakkert myntskrin i tre for elegant oppbevaring og presentasjon av daler- og markmyntene. Normal pris for myntskrinet og albumet er 650 kroner, men jeg betaler intet ekstra for dette.

8. Jeg har alltid 30 dager returrett, og betaler selv returporto for forsendelser jeg returnerer. Jeg samler kun så lenge jeg selv ønsker. Vil jeg avslutte samlingen, utsette forsendelser eller endre forsendelsesintervall tar jeg bare kontakt med Samlerhuset via tlf, brev eller epost, alt etter hva som er enklest for meg. Alt kjøp fra Samlerhuset dekkes alltid av angrerettloven.

9. Samlerhuset garanterer, uten tidsbegrensning eller andre forbehold, ektheten for alle våre samleobjekter. Ekthetssertifikat medfølger.

10. Samlerhusets formål er å formidle historien knyttet til mynter og andre samleobjekter, og gjøre samling tilgjengelig for flest mulig. Samlerhuset selger til samlere som er opptatt av samleglede og historie. Samlerhuset garanterer ikke at mynter eller andre samleobjekter stiger i verdi eller beholder sin opprinnelige verdi. Eventuell tidligere verdiutvikling er ingen garanti for fremtidig verdiutvikling.