Ingen forpliktelser 30 dager full returrett

Logg inn

Velkommen,

66 81 15 00
Din handlekurv er tom.

Magasinet Mynt & Historie
- Spørsmål og svar

Hvor mye koster Magasinet Mynt & Historie?
Abonnerer du for magasinet Mynt & Historie koster det 39 kroner per bladutgave, mens det koster 79 kroner i løssalg. Du finner siste utgave av magasinet for salg i vår nettbutikk, og kan når som helst bestille abonnement på fremtidige utgaver. Abonnementet kan du avslutte når du selv måtte ønske. Ingen bindingstid eller minstekjøpsforpliktelse.

Hvor ofte kommer bladet ut?
Bladet kommer normalt ut tre til fire ganger i året.

Hvordan starter eller stopper jeg abonnementet?
For å bestille eller stoppe abonnementet på magasinet Mynt & Historie kan du sende en e-post til kundeservice@samlerhuset.no eller ringe 66 81 15 00.

Hvilken type blad er det?
Mynt & Historie er et fagblad og omhandler som navnet gjenspeiler mynter og historie både hver for seg og samlet. Utover dette er formålet med magasinet å skape samlerglede. Temaene varierer fra numismatiske dypdykk, samfunnsspørsmål knyttet til kontanter eller kontantløshet. Mynt, frimerke- og seddelhistore, høydepunkter, jubileer og anledninger. Eller temaer og epoker i verdens og Norges historie slik som antikken, vikingtid, middelalder, unionstid, andre verdenskrig eller fredstid. Vi forteller deg om verdens kanskje mest kjente medalje – nemlig Nobelsfredspris fra 1901, eller den enda eldre norske medaljen fra Norges vel for Lang og tro tjeneste. Numismatikken og mynthistorien kan by på pikante historier slik som falskmyntneri i middelalderen som i verste fall første til hevn ved koking i olje eller vin, og numismatikken byr frem rikholding heraldikk slik som Riksløven. Dette er alle  eksempler på aspekter ved mynter og historie som vi har omhandlet i magasinet, og som også vil prege kommende utgaver.

Hvem skriver i bladet?
Mynt & Historie har et bredt spekter av bidragsytere. Vi har både faste skribenter og gjesteskribenter. Flere av skribentene til bladet er faglig sterke historikere og numismatikere, i tillegg til gjesteopptredener, som professor og numismatiker Svein Gullbekk ved Universitetet i Oslo, Gareth Williams fra British museum, historiker og forfatter Alf R. Jacobsen og heraldiker fra Utenriksdepartementet Lars Løberg for å nevne noen.

Er dette et reklameblad fra Samlerhuset?
Nei. Magasinet er et fagblad med et variert utvalg av skribenter. Temaene springer bredt, og vi etterstreber et uavhengig og faglig sterkt innholdet. I tillegg forteller vi gjerne litt om spennende prosjekter som engasjerer oss og som vi er del av. Som med alle andre magasin i distribusjon inneholder imidlertid magasinet annonser fra både Samlerhuset og andre. Annonsene bidrar til å finansiere bladet, som stort sett er et prosjekt uten profitt for Samlerhuset. Så håper vi at magasinet formidler numismatikk og historie såpass spennende at det over tid kan bidra til å skaper nysgjerrighet og interesse for samling og numismatikk.

Kan andre annonsere i bladet?
Ja, dersom det er plass er det mulig. Ønsker du å annonsere tar du kontakt med oss på myntoghistorie@samlerhuset.no.