Ingen forpliktelser 30 dager full returrett

Logg inn

Velkommen,

66 81 15 00
Din handlekurv er tom.

Gratulerer med din fjerde sølvdollar med motiv av Benjamin Franklin, av mange kalt 'Den første amerikaner' og en av arkitektene bak det som ble Amerikas forente stater i 1776.

Om noen uker vil du motta den aller første minnemynten som er utgitt av Det Statlige Amerikanske Myntverket. Denne storslåtte halvdollaren i ekte sølv ble utgitt så tidlig som 1892-93 til minne om 400-årsjubilèet for oppdagelsen av Amerika. Mynten hedrer også en av verdens mest berømte oppdagelsesreisende, Christofer Columbus.


USAs eldste minnemynt, 400 år siden Colombus' reise til Amerika

Dette kan du glede deg til: sammen med din neste sølvdollar mottar du gratis seddelklype som matcher mansjettknappene og slipsnålen du allerede har sikret deg. Vi informerer deg straks din neste sølvmynt er klar for levering. Har du spørsmål eller endringer før den tid, ta gjerne kontakt med oss på telefon  0 25 50/66 81 15 00 (kl. 08-16) eller på e-post kundeservice@samlerhuset.no

Benjamin Franklin var aldri USAs president, men han var en av de viktigste amerikanske grunnlovsfedrene. Han var en rekke ting, deriblant en ledende trykker, forfatter, politiker, oppfinner, vitenskapsmann og humorist med så drøy humor at de andre grunnlovsfedrene ikke torde å la ham skrive uavhengighetserklæringen, i tilfelle han la inn vitser de ikke forsto før det var for sent. Han skal ha ment at USA burde ha valgt kalkunen, og ikke ørnen, som sitt nasjonalsymbol.