Ingen forpliktelser 30 dager full returrett

Logg inn

Velkommen,

66 81 15 00
Din handlekurv er tom.
Samlerhuset parykkskilling 8 skilling

Til tross for at det ble produsert mange skillinger på 16-, 17- og 1800-tallet, har Samlerhuset ikke nok til å dekke etterspørselen. 

På Samlerhusetbloggen har vi skrevet om at det er stor etterspørsel etter skillinger, til tross for at de har vært i produksjon i 360 år. 

Skillingen ble først innført omtrent 1510 under kong Hans. Skilling ble imidlertid skikkelig preget først etter 1628, da produksjon av sølvmynter ble startet ved Den kongelige mynt. Det ble produsert i hovedsak 1, 2, 4, 8, 12, 16 og 24 skilling. En enkelt seksskilling og et par tolvskilling eksisterte også, men disse kom helt mot slutten av dansketiden, og ble ikke preget da Norge kom i union med Sverige. Skilling ble produsert til 1875, da Norge gikk over til kroner og øre. 

I motsetning til speciedaleren, som det var produsert svært få av, ble skillingen produsert i mange millioner i antall. Spesielt var 1771-skillingen med sin spesielle historie produsert i svært høyt antall. Det er å gå langt å si at mynten er sjelden i Norge, men likevel er det altså vanskelig å få dekket etterspørselen. Skillingen er rett og slett en veldig populær mynt blant flere norske samlere.

Les mer om skillingens historie - og hvorfor det er så stor etterspørsel etter dem, på vår blogg!