Ingen forpliktelser 30 dager full returrett

Logg inn

Velkommen,

66 81 15 00
Din handlekurv er tom.
Dersom du ikke har byttet de gamle 100-lappene og 200-lappene i tide, kan du fortsatt bytte dem med Norges Bank i flere år fremover. Vi anbefaler likevel å bytte dem ut så fort som mulig.

Onsdag 30. mai er siste dag du kan forvente å bruke 100-lappene med Flagstad og 200-lappene med Birkeland i butikken. 

Fra og med 31. mai er nemlig ikke de to sedlene tvungent betalingsmiddel. Butikker og banker kan nekte å ta dem imot. Enkelte banker har erklært at de tar dem imot ut året, men det kan være lurt å undersøke med banken sin før man velger å utsette å veksle dem inn. 

Alternativt er begge de utgående sedlene pene, og dersom du har noen i usirkulert kvalitet eller annen høy kvalitet, kan de være verd å samle på. Samling på sedler er stadig mer populært.

Dersom du har noen spørsmål om bytting av sedler, har vi skrevet om det på bloggen vår her

Vi minner om at det er mulig å bytte dem inn til Norges Bank i ti år etter at de er ugyldige. Norges Bank har en egen side som forklarer hvordan man går frem. Lenken til siden finner du på bloggposten vår lenket til over. Du kan også ta kontakt med Norges Bank direkte.

Det lureste er imidlertid å få byttet dem inn så raskt som mulig, ettersom det krever minst arbeid og sannsynligvis gir best resultater.