Ingen forpliktelser 30 dager full returrett

Logg inn

Velkommen,

66 81 15 00
Din handlekurv er tom.
Dersom du har gamle sedler som Birkeland- og Flagstad-sedlene, kan du veksle dem inn i Norges Bank

Torsdag 30. mai var siste dag man kunne bruke de gamle sedlene. Men hva gjør du om du fortsatt har noen igjen? Her kan du få noen tips.

Det første du bør gjøre, er å sjekke om banken din tar dem imot. Enkelte banker tar fortsatt imot sedlene ut året. Det er ikke alltid lett å vite hvilken policy banken har, så send gjerne en e-post eller ring banken din først.

Dersom du ikke har en bank med filialer, eller av forskjellige grunner banken ikke kan ta imot sedlene, har du fortsatt mulighet til å veksle inn med Norges Bank. Da har du to muligheter:

Den første er å sette pengene inn på konto. Dette gjør du ved å fylle ut skjemaet for «veksling av ugyldige sedler og mynter» (bokmål eller nynorsk) og sende skjemaet og sedlene til Norges Bank. Norges Bank betaler da gebyrfritt til kontoen du har fylt ut i skjemaet. Tilbudet om gebyrfritt gjelder fram til 30. mai 2028.

Den andre er å veksle sedlene i nye sedler. Dette gjøres ikke ved å sende inn, men å oppsøke et av Norges Banks lokaler. Det er hovedkontoret i Oslo eller depot i Tromsø, Trondheim, Bergen eller Stavanger. Dersom du ikke bor i nærheten, eller dersom du har mer enn 10 000 kroner i gamle sedler, må du imidlertid bruke metoden over.

Du kan finne mer informasjon på nyesedler.no (som videredirigerer til en underside på Norges Banks hjemmeside) eller ved å ringe Norges bank på 22 31 60 00.