Ingen forpliktelser 30 dager full returrett

Logg inn

Velkommen,

66 81 15 00
Din handlekurv er tom.

Superfinalen er nå avsluttet og vinneren av “Norges flotteste attraksjon” er kåret.

Vi spurte det norske folk om hvilken norsk attraksjon som var best, og dere svarte! Vinneren ifølge dere er Nordlyset, som dermed blir “Norges flotteste attraksjon”. Nordlyset vant foran Geirangerfjorden, Trolltunga og de norske stavkirkene. Blant de som stemte, ble det trukket ut en vinner av gullmynter for 20 000 kroner. Vinneren ble Steinar Johansen. Vi gratulerer!

Nordlyset er kåret til Norges flotteste attraksjon og er gjengitt på gullbelagt barre

Nordlyset har lenge fanget vår oppmerksomhet og vår fantasi. Den har også funnet sin vei til norske sedler. Den nylig utgåtte 200-lappen hadde både Nordlyset og den norske professoren Kristian Birkeland, som var en av de ledende forskerne på fenomenet.

Kanskje er en av grunnene til at Nordlyset ble valgt at det virker så lunefullt? Det kan plutselig blusse opp, og vise seg i all sin majestet når du minst venter det, men når du venter på det, kan det være notorisk upålitelig. I motsetning til Geirangerfjorden, som alltid er å finne i Sunnmøre, er Nordlyset uberegnelig.

Om selve kåringen

Det var totalt det 4742 personer som deltok i kåringen. Det var bare anledning til å stemme en gang per person. Kåringen ble delt i to. I første del var det ti alternativer, valgt av Samlerhuset i samarbeid med Mitt Norge, man kunne stemme på. Alle som avga stemme, var med i trekningen av gullmynter til en verdi av 20 000 kroner. 

De ti kandidatene hadde som krav at de måtte være blant de mest spektakulære stedene, fenomenene, reisene eller naturopplevelsene. I tillegg måtte de regnes som en norsk attraksjon. For eksempel er stavkirkene typiske norske bygninger ikke funnet utenfor landegrensene - utenom den som er eksportert, og Geirangerfjorden er et eksempel på en typisk norsk fjord. Selv om visse attraksjoner også kan oppleves i andre land, som hvalfangst og Nordlyset, er dette noe som er blitt store norske attraksjoner delvis fordi Norge har spesielt gode forhold for disse attraksjonene. Siden vi måtte begrense oss til ti, forsvant flere vakre attraksjoner som Røros, Rjukan Operahuset på Bjørvika og Preikestolen. 

Kåringen viserat Nordlyset og Geirangerfjorden var klart overlegne de andre severdighetene.

Som man kan se, var det en god spredning på fylker. Nordlyset er mest synlig i Nord-Norge, mens Geirangerfjorden ligger på Sunnmøre, Trolltunga i Hordaland og stavkirkene spredt over mye av Sør-Norge. Det var også en flott spredning på type serverdighet, fra naturfenomenter til fjorder til uvanlige steinformasjoner til byggverk. Dette viser at vi har mye å by på i Norge, og at nordmenn setter pris på våre varierte attraksjoner!

Vi takker alle som har deltatt i kåringen, og ønsker alle en riktig god sommer.

ØNSKER DU ET EKSEMPLAR AV EN MEDALJE AV EN AV SEVERDIGHETENE? KLIKK HER OG BESTILL!