Ingen forpliktelser 30 dager full returrett

Logg inn

Velkommen,

66 81 15 00
Din handlekurv er tom.
Sovereign preget i Roma

En helt spesiell utgave av Sovereign ble preget i Roma i dag. Dette var første gang mynten er preget utenfor det britiske imperiet.

Sovereign er en av de mest kjente myntene i historien. Den ble opprinnelig bare preget i London, men så ble den preget andre steder i Det britiske imperiet. Det kunne man se på myntene; I for India, SA for Sør-Afrika, P for Perth og så videre. Nå har en ny bokstav kommet i folden - R. For nå er Sovereign preget ved Zecca, Det italienske myntverket, i Roma.

Zecca i Roma er det første pregestedet utenfor Det britiske imperiet som har preget en Sovereign. Roma er også hjembyen til Benedetto Pistrucci, mannen som preget den første mynten. Designen på de nye mynten er av Angela Pistrucci, som er i direkte slekt med Benedetto. Hun ble utdannet nettopp ved Zecca, som i tillegg til å være et gravestred inkluderer La Scuola dell'Arte della Medaglia, en verdenskjent kunstskole. 

I dag ble et helt myntsett lansert - Sovereign Museum Edition. Det består av fem mynter: Quarter, Half, Full, Double og Quintuple Sovereign. Av disse er det bare Full Sovereign som er preget i Roma. Alle er preget i 22 karat gull, og alle har såkalt Reverse Proof. Dette er en blanding av proof-preging og Reverse frosting. Kombinasjonen skaper en flott, matt overflate som få fram Angela Pistruccis design på en flott måte.