Ingen forpliktelser 30 dager full returrett

Logg inn

Velkommen,

66 81 15 00
Din handlekurv er tom.

Romerske mynter er faktisk en enkel måte å begynne å samle på mynter på. Og dessuten en morsom en.

Mange tenker kanskje at romerske mynter er dyre og vanskelige å tak i. Dette stemmer stort sett ikke. Faktisk kan det være mye enklere enn man tror. Nå varierer romerske mynter i pris, men mange er langt under smertegrensen. 

Verdensfred og sivilisasjon

Romerriket var ikke det snilleste riket, men det skapte en rekke positive ting vi nå tar for gitt, men som var svært uvanlig for den tiden.

Den første er fred som normaltilstand. Etter at Augustus og Marcus Antonius hadde kjempet mot hverandre og Augustus vant, ble det innført en såkalt Pax Romana. Det skulle nå være fred i keiserriket. Alle opprør og borgerkriger var over. Romerriket garanterte et bedre liv for svært mange mennesker med denne freden. Den varte helt til omtrent 180 e.Kr., da Commodus tok over. Og selv da var det relativt fredelig, år 193 og 217 unntatt, fram til ca. 235.

Men det stopper ikke der. I tillegg til fred, skapte eller videre utviklet romerne en rekke ting vi nå tar for gitt. For eksempel, selv om veier ikke ble oppfunnet av romerne, var deres veier de beste, og kvaliteten var klart bedre. Veiene gjorde at transport gikk bedre, raskere og med mindre skade. Andre oppfinnelser eller forbedringer inkluderer akveduktene som sikret vann til befolkningen, oppvarmede gulv, offentlige bad, kloakksystem, bueganger og betong. Lovsystem var også markant forbedret og utvidet og kalenderen (som er et av svært få latinske ord på K) ble langt mer nøyaktig.

Mange keisere - mange muligheter

Det er mange keisere å holde orden på. Fra tid til annen var det til og med to samtidig. Så hvilke skal du samle på? 

Det finnes mange samlinger, og du kan se noen her, men det er ikke sikkert du trenger å tenke på den måten. Kanskje det holder med en mynt eller to? Kanskje du skal velge den eller de som best definerer de verdiene du liker? Kanskje du skal samle på bare én keiser? Kanskje du skal bare ha en håndfull romerske mynter, eller bare et par i en større samling? Uansett kan du sikre deg en flott mynt fra en av verdenshistoriens viktigste perioder med en utrolig historie for en relativt beskjeden sum.

Og det er ikke så verst.