Ingen forpliktelser 30 dager full returrett

Logg inn

Velkommen,

66 81 15 00
Din handlekurv er tom.

Samlerhuset og Det Norske Myntverket har inngått samarbeid med Humanium Metal, som tilbyr metall fra nedsmeltede skytevåpen fra voldelige deler av verden til produkter som fremmer fred.

Humanium Metal – fra drapsvåpen til fredsprodukter

I store deler av verden er illegale skytevåpen med på å skape en ond sirkel av vold og lidelse. Mange steder finner beslaglagte våpen veien tilbake til markedet igjen. Ved å smelte dem ned, vil Humanium Metal ta våpnene ut av sirkulasjon og metallet gjort om til varer og produkter som fremmer fred.

Humanium Metal samarbeider med flere firmaer i tillegg til Samlerhuset og Det Norske Myntverket. Overskuddet reinvesteres i anti-voldsporgram og andre prosjekter i de berørte områdene, særlig i Latin-Amerika. Initiativet har ført til et samarbeid mellom samfunnet, forbrukere, regjeringer og privat sektor, der alle har en målsetning for å forebygge vold og kriminalitet.

 

 

Fra rettferdig gull til humant metall på Det Norske Myntverket

Samlerhuset og Det Norske Myntverket på Kongsberg har støttet humanitære og ideelle prosjekter, i lang tid, inkludert å være samarbeidspartner med Nobels fredssenter. Myntverket har preget Nobels fredsprismedalje siden starten i 1901. Det var Samlerhuset sp, tok initiativet til å prege medaljen i Fairmined-gull. Fairmined gull er garantert utvunnet i småskalagruver som tar hensyn til arbeidernes rettigheter og til miljøet.

Takket være det nye samarbeidet med Humanium Metal, vil nå Samlerhuset og Det Norske Myntverket legge vekt på at metaller kan fremme fred og rettferdighet.

- Det er mer enn 500 millioner illegale våpen i verden. Konsekvensen er at noen blir skutt og drept hvert eneste minutt. Ved å bruke Humanium Metal i produktene våre kan vi bidra til å få våpen bort fra gaten, sier administrerende direktør i Samlerhuset Hans Petter Hongset.

Norges første medalje i Humanium Metal preges på Myntverket i Kongsberg i disse dager, og Myntverkets direktør Ståle Løkken syns dette er spesielt å være med på:

Simon Marke Gran fra Humanium Metal er svært glad for det norske samarbeidet, og understreker hvordan bruken av metallet bidrar på en positiv måte:

- Takket være vårt samarbeid med Samlerhuset og Det Norske Myntverket kan vi destruere flere våpen og øke innsatsen i samfunnene som rammes av volden, med mål om å bryte den onde sirkelen av vold og fattigdom, sier han.

Om Humanium Metal

  • Humanium Metal er nedsmeltede, destruerte våpen som gjøres om til produkter og prosjekter som fremmer fred.
  • Humanium Metal er et håndfast virkemiddel mot våpen og vold. Det handler ikke bare om å destruere våpen, men også om den tunge symbolikken i å omforme dødelige våpen til produkter som står for fred, og skaper en plattform for oppmerskomhet og dialog om fred og sikkerhet.
  • Humanium Metal ble etablert i Sverige i 2016 av bistandsorganisasjonen IM Swedish Development Partner, og er en del av selskapets strategi om å bidra til FNs mål om å redusere illegale skytevåpen.
  • Frem til i dag har 12 000 illegale skytevåpen blitt omgjort til fredsmetall. Alle produkter som lages med Humanium Metal sørger for nye inntektskilder som finansierer prosjekter og anti-vold-programmer. Humanium Metal har fått internasjonal anerkjennelse av en rekke fredsambassadør, og har sin egen utstilling i FN-bygget.

 Les mer om Humanium Metal her eller se videoene under.