Ingen forpliktelser 30 dager full returrett

Logg inn

Velkommen,

66 81 15 00
Din handlekurv er tom.

Vibece Furseth i Samlerhuset-gruppen blir Norges første kvinnelige myntmester ved Det norske myntverket på Kongsberg.

Vibece Furseth får jobben som administrerende direktør og myntmester for Det Norske Myntverket. Dette skjedde etter at tidligere myntmester og adminsitrerende direktør Ståle Løkken har takket ja til et nytt tilbud. Fursethhar hatt mange viktige posisjoner i Samlerhuset-gruppen gjennom 25 år, og innehar i dag rollen som Operations Director i Samlerhuset Norge. Vibece skal fortsette å lede Samlerhuset Norges Operations-avdeling og sitte i ledergruppen i selskapet, samtidig som hun blir myntmester på Kongsberg.

- Myntverket har en førsteklasses gjeng som er i internasjonal klasse innenfor myntpregningsområdet, og med kommersiell innsikt og inngående kjennskap til bransjen tror jeg Vibece vil være en ideell leder og tilføre Myntverket mange forretningsmuligheter fremover, sier gründer og styreleder i Samlerhuset-gruppen, Ole Bjørn Fausa, som også takker Ståle Løkken etter gode år i Myntverket og ønsker ham lykke til videre. 

Det Norske Myntverket ble opprettet på Kongsberg i 1686, og har hatt nesten 50 myntmestere i løpet av denne tiden som alle har vært menn. Furseth blir dermed Norges første kvinnelige administrerende direktør og myntmester for Det Norske Myntverket.

- Jeg tar over et veldrevet Myntverket med over 300 år lange tradisjoner i norsk industrihistorie, og ser frem til å ta del i det kompetansemiljøet som Myntverket utgjør innen mynt-og pregeteknologi. Jeg har bred erfaring fra bransjen og gleder meg til å utforske nye kommersielle muligheter for Det norske myntverket, sier påtroppende administrerende direktør, Vibece Furseth.