Ingen forpliktelser 30 dager full returrett

Logg inn

Velkommen,

66 81 15 00
Din handlekurv er tom.

Samler du på frimerker? Du er ikke alene. Frimerkesamling er omtrent like gammelt som frimerkene selv, og det er en svært populær samling. Men det finnes også andre ting å samle på.

Lag din egen samling

Frimerkesamling er en veldig spennende aktivitet. Det er gøy endelig å jakte ned det frimerket du har lett etter i en god stund og kunne si at du har en komplett samling med for eksempel de første posthornfrimerkene. Det er en hobby for både kong Salomo og Jørgen hattemaker. Blant de mest kjente frimerkesamlerne kan vi inkludere kong George V av Storbritannia, USAs president Franklin Delano Roosevelt og musikere som Freddie Mercury fra Queen og Ronnie Wood fra The Rolling Stones.

Interessert i de første frimerkene? Her kan du lese deg opp i en enkel og spennende innføring!

Et viktig råd for alle som enten allerede samler eller som vurderer å samle frimerker er å avgrense seg til sin egen lille samling og deretter utvide. Grunnen til dette er at det er et svært stort antall variasjoner av frimerker, selv om vi bare holder oss til de norske. Det finnes over 2000 forskjellige vanlige frimerker, i tillegg til tjenestemerker, returmerker og portomerker. I tillegg finnes det mange forskjellige varianter med hensyn til trykk, farger, papir og perforering, for å nevne noe. Og selv om man kan tro at frimerker tilhører fortiden, kommer det stadig ut nye.

Se vårt utvalg av frimerker på nett her!

Frimerker finnes i både dyre og billige varianter. Begge er spennende. Du trenger ikke å betale i dyre dommer for å ha et komplett sett av det du samler på.

 

Er mynter noe for deg?

Dersom du er interessert i å samle frimerker, er det i høyeste grad store muligheter for å fortsette med dette i overskuelig framtid. I tillegg vil vi også tipse om den spennende myntsamlerhobbyen.

For der frimerker re 200 år unge, er myntenes historie over 2600 år gammel. Mynter var til stede da Jesus og Julius Caesar levde. De eksisterte under Sokrates og Karl Johan, under Isaac Newton – han var til og med myntmester – og Harald Hårfagre. Mynter har en usedvanlig lang historie full av intriger og utvikling.

Bruksområdene til mynter er også spennende. Frimerker kan ha blitt brukt til å skrive spennende brev som forandret historien. Mynter har vært med på å skape den. De betalte billetter til urfremføringer, de var lønn til soldater som erobret eller forsvarte områder. Sølvskivene med myntherrens preg forteller ofte om planer, forræderi, religiøs kamp, drama bak scenen og, ikke minst, en til tider eksplosiv utvikling fra barbari til sivilisasjon, fra gammeldags til moderne. Ofte innenfor et par år.

Mynter er også håndfaste. De kan være tunge eller noe lettere, av gull, sølv eller billige legeringer. Alle har en vekt av både metall og historie som gjør at det å holde i dem gir mange en helt spesiell følelse. Første opplevelse av det å holde i over 2000 års historie er noe man vanskelig kan forklare.

Les mer om norsk mynthistorie her!

Eller verdens mynthistorie!

Eller la deg friste  av vårt rike utvalg