Ingen forpliktelser 30 dager full returrett

Logg inn

Velkommen,

66 81 15 00
Din handlekurv er tom.

– Det kommer til å bli sterk rift om årets OL-mynter sier ansvarlig for OL-mynter hos Samlerhuset,Trond Jenssen. Samlerhuset er offisiell distributør for de eksklusive OL-myntene i gull og sølv.

Myntene har naturligvis bilde av Kristusstatuen ved Rio de JaneiroEndelig er de her! OL-myntene fra Brasil. For mange samlere er det et av høydepunktene i samlerlivet når de offisielle OL-myntene slippes. Mange samlere har spesialisert seg på nettopp myntsamling fra de olympiske leker. De olympiske arrangørlandene legger stor vekt på å markedsføre seg på best mulig måte også påmyntene fra lekene.

– Det er første gang at OL-mynter blir preget i Brasil, sier Sylmara Multini. Hun er en av medarbeiderne for OL i Brasil. Det er nok kanskje også noe av årsaken til det lave opplaget. Hun forteller at interessen er stor fra hele verden for å sikre seg OL-myntene. Inntektene av salget av OLmyntene alene vil utgjøre et ni- sifret beløp for Brasil og OL Rio de Janeiro. Noe å tenke på for den norske OLkomiteen? Myntprogrammet til Brasil-OL består av gullmynter, sølvmynter og sirkulasjonsmynter. Gullmyntene har blant annet Kristus-statuen på fjellet over Rio de Janeiro som motiv.

OLs mantra «Higher-Stronger-Faster» på latin er også preget på gullmyntene. På Sølvmyntene har ulike motiver innenfor arkitektur, flora, fauna og kultur funnet sin plass. Det er Brasils nasjonale myntverk Casa da Moeda do Brasil som produserer myntene. Pålydende for sølvmyntene er 5 real og 10 real for gullmyntene. Opplaget på gullmyntene er 5.000 stk per motiv, mens opplaget er 25.000 for hvert motiv i serien med sølvmynter.

- I år kan det bli sterkere rift om myntene enn noen gang, sier Trond Jenssen, ansvarlig for OL-myntene hos Samlerhuset. Dette er det laveste opplaget for offisielle sommerolympiske sølvminnemynter i proof-kvalitet som noen gang er preget i forbindelse med et OL. Halvparten skal selges i Brasil. Dermed blir det bare halvparten igjen for salg til samlere av OL-myntene internasjonalt, sier Jenssen.

Sylvara MultiniOverrasket over norsk OL-vedtak

– Jeg er overrasket over det norske OL-vedtaket, sier Sylmara Multini. At Norge ikke ville arrangere OL. Hun er en av medarbeiderne for Brasil-OL. – I Brasil var mange skeptiske til VM, så kom mesterskapet og gjorde oss stolte og glade, selv om vi ikke vant. Brasil fikk mye positiv internasjonal oppmerksomhet. Nå gleder alle seg til OL! De første sirkulasjonsmyntene vil bli satt i omløp i november og vil blant annet vise motiver fra svømming og friidrett. Dett er de grenene som Brasils utøvere har tatt flest OL-medaljer gjennom tidene.