Ingen forpliktelser 30 dager full returrett

Logg inn

Velkommen,

66 81 15 00
Din handlekurv er tom.

I 1942 fikk den norske eksilregjeringen i England preget noen helt spesielle norske mynter.  Disse myntene i valørene 50-, 25- og 10-øre skulle regjeringen ha i beredskap ved en eventuell alliert landgang og gjenerobring av Norge.

Det ble også trykket opp nasjonale norske sedler i de mest vanlige valørene fra 1 til 1000 kroner. Slik frigjøringen skjedde ble det imidlertid aldri aktuelt å ta i bruk den norske valutareserven fra London.

De historisk fascinerende krigsmyntene fra London, som ble preget ved Det Kongelige Britiske Myntverket i 1942, skilte seg klart fra de hjemlige okkupasjonsmyntene. De norske London-myntene var motivmessig kopier av våre nasjonale førkrigsmynter, med kong Haakon VIIs monogram, valgspråk og kongekrone. Okkupasjonsmaktens mynter manglet begge disse nasjonalsymbolene. Både kongekronen og H7-monogrammet var fjernet fra preget.

londonmyntene ble preget i kort tid, og er ettertraktet blant samlere

Klikk her – Hvis du vil bli eier av de ettertraktede krigsmyntene fra London!

Ikke bare motivet, men også myntmetallet skilte London-myntene fra okkupasjonsmyntene. Mens den norske eksilregjeringens mynter var fremstilt av nikkelmessing, var okkupasjonsmyntene av langt simplere slag, preget i krisemetall som jern og sink. Tradisjonelle myntmetaller som bronse og kobber, var forbeholdt rustningsindustrien. Londonmyntene ble preget av samme materiale som den britiske trepence-mynten, en mynt som var på vei ut av bruk da.