Ingen forpliktelser 30 dager full returrett

Logg inn

Velkommen,

66 81 15 00
Din handlekurv er tom.

I etterkant av utdelingen av Nobels fredspris arrangerte Samlerhuset og Det Norske Myntverket sammen med Nobels Fredssenter et følelsesladd møte mellom en representant for de columbianske gruvearbeiderne, Daniel Riascos, og den columbianske presidenten Juan Manuel Santos. Møtet fant sted i forbindelse med åpningen av den tradisjonelle fredsprisutstillingen i Nobels fredssenter i Oslo. Årets fredsprismedalje preges i rettferdig produsert gull i Colombia, sertifisert av alliansen for ansvarlig gullutvinning.

Daniel Riascos og president Juan Manuel Santos

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dette sa Daniel selv om møtet med presidenten (oversatt):

"Alt var praktfullt, utstillingen og konserten. Dessverre fikk jeg ikke sett Nobel fredsprismedaljen, men jeg fikk anledning til å møte presidenten og overrekke han en liten gave, en til han og en til hans kone, fra alle gruvearbeiderne i Coodmilla samvirket. Møtet med presidenten var kort, men jeg ble så glad på vegne av Coodmilla. Det var et historisk øyeblikk for alle de små gruveselskapene i vårt lokalsamfunn, og jeg var så stolt over å få representere gruvene som drives på en god og forsvarlig måte. Det var kort, men betydde veldig mye for meg.

Konserten var flott. Det var stort og emosjonelt for meg å se det colombianske flagget blant publikum. Jeg følte at jeg ikke var den eneste colombianeren til stede. Det var stort da Juanes begynte å synge, publikum reiste seg og applauderte. Jeg så også at presidenten hilste colombianerne blant publikum med en håndgest som betyr at han bærer dem med seg i sitt hjerte. Det var strålende!

Jeg er veldig takknemlig overfor Samlerhuset som inviterte meg, alliansen for ansvarlig gullutvinning (ARM)/ Fairmined, for all deres støtte, Coodmilla-teamet og selvfølgelig alle gruveselskapene som ga meg mulighet til å representere dem i denne viktige hendelsen for Colombia of resten av verden. Samlerhusets representanter har vært utrolig snille, jeg er imponert over gjestfriheten deres. Uten dem hadde jeg ikke fått oppleve dette."