Ingen forpliktelser 30 dager full returrett

Logg inn

Velkommen,

66 81 15 00
Din handlekurv er tom.
usirkulerte banksedler samlerhuet ny 100 lapp

Det er lett å tro at en ny seddel som kommer rett fra en minibank er flunkende ny og ubrukt. I samlerperspektiv er det imidlertid stor forskjell mellom en som er «lett sirkulert» og en som er «usirkulert». Det er allikevel ikke alltid lett å se forskjellen.

Sedler studeres med millimeterpresisjon

Den nye utgaven med sedler er den åttende i rekken, og når vi beveger oss mot det som noen mener blir et kontantløst samfunn, kan denne seddelen fort bli den siste. Det er derfor fort mulig at en hundrekroneseddel fra i år kan bli svært interessant for samlere i tiden fremover.

Seriøse samlere er imidlertid svært opptatt av en seddels kvalitet, og de kan studere seddelen med lupe, lys og lykt for å finne ut om det er noen skjønnhetsfeil. En liten brett kan skille mellom lett sirkulert og sirkulert. Av og til kan også feil som er vanskelig synlig uten hjelpemidler være utslagsgivende.

Har du flaks, kan det hende at en seddel som kommer ut av en minibank holder tilnærmet usirkulert stand. Du kan imidlertid ikke være sikker på kvaliteten med mindre du selv undersøker den eller får andre til å gjøre det. Sjansen er også beskjeden for at sedlene er blitt oppbevart i høy kvalitet hele veien fra trykken til minibanken.  

 

1000 kroner Ibsen Foto Samlerhuset
Denne 1000-kronerseddelen er i nesten usirkulert stand. Merk bretten over Ibsens hode. Det kan bety at den ikke er like interessant for samlere som en usirkulert seddel. Imidlertid er nettopp denne seddelen sjelden, og dermed er interessen likevel stor.

Kjøp med kvalitetsgaranti

I stedet for å gå til en minibank eller bank og vente på at den perfekte seddelen skal dukke opp, kan du kjøpe en seddel fra en mynthandler. Hos en seriøs handler kan du være sikker på å få usirkulerte eksemplarer av de nye sedlene. Så blir det opp til deg å oppbevare seddelen godt, slik at den bevarer seg i sin gode stand. Til det finnes oppbevaringssystemer, mapper og skrin.

Når Samlerhuset tilbyr en ny hundrekronerseddel i usirkulert kvalitet, har våre dyktige medarbeidere studert seddelen nøye, og kan garantere for kvaliteten. En faglig god kvalitetssjekk ligger til grunn for den skriftlige garantien medfølgende seddelen, som dokumenterer kvaliteten på seddelen som forlot Samlerhuset i usirkulert stand. Vi sender i spesialtilpasset emballasje, alt for at du som samler vil kunne få ditt objekt i optimal stand.