Ingen forpliktelser 30 dager full returrett

Logg inn

Velkommen,

66 81 15 00
Din handlekurv er tom.
Minnemynter er, som alle andre mynter, mest verd som usirkulerte.

Samlerhuset tilbyr en ny 20-kronemynt med motivet til Den Norske Turistforening. Hvorfor kan man ikke skaffe seg en i butikken?

Forklaringen er enkel. Samlerhuset tilbyr usirkulerte mynter. Myntene kommer rett fra Norges Bank, og har ikke vært innom noen andre. Det betyr at 20-kronemyntene er i såkalt usirkulert kvalitet (0).

Det er lett og trygt å få tak i usirkulerte mynter gjennom forhandlere som Samlerhuset, som får dem direkte fra Norges Bank. Er man opptatt av å få mynter i høyest mulig kvalitet, er denne løsningen både billig og enkel.

 

Myntsamlere studerer nøye

For de som imidlertid er fornøyd med et for eksempel «Pent eksemplar», er det klart at man kan vente til man får igjen en pent brukt 20-kronemynt med DNT-motiv.

Dersom man likevel ønsker seg en mynt i så høy kvalitet som mulig, er det vesentlig å vite at myntsamlere og –forhandlere studerer mynter svært nøye. Riktignok tåler moderne mynter mer enn eldre sølvmynter, men små hakk i myntene kan gjøre stor forskjell i kvalitet. Selv små hakk er nok til å gjøre at en mynt faller i kvalitet. Patina kan også bli slitt ved mye bruk, noe som gir myntene et matt utseende. Om man vasker mynten, vil det slite ytterligere på patina. En 20-krone fra Samlerhuset kommer i usirkulert kvalitet og med patina intakt - og uberørt av menneskehender.

Det som for mange kan framstå som ubetydelig slitasje, kan være forskjell på interesse eller likegyldighet hos en samler. Dersom du er ute etter denne mynten i usirkulert kvalitet, anbefaler vi deg å ta kontakt med Samlerhuset.