Ingen forpliktelser 30 dager full returrett

Logg inn

Velkommen,

66 81 15 00
Din handlekurv er tom.

Samlerhuset tilbyr nå en samling med 12 av de viktigste og vakreste maleriene i kunsthistorien. Men hvilket er vakrest? Vær med og stem og bli med på trekningen på et gavekort på 5000,-

I samarbeid med professor emeritus i kunsthistorie Gunnar Danbolt har Samlerhuset valgt ut tolv kandidater til verdenshistoriens vakreste maleri. Bildene er valgt ut både bakgrunn av utseende, hvor betydningsfulle de har vært for kunsthistorien og hvor gjenkjennelige de er. Blant malere som ikke kom med er Giotto, som egenhendig forandret kunsthistorien, men som ikke er blitt like kjent for publikum som navn som Leonardo da Vinci og Vincent van Gogh. 

Maleriene er alle europeiske, og strekker seg fra renessansen midt på 1400-tallet til post-impresjonismen på slutten av 1800-tallet. De er franske, flamske, italienske, norske, spanske og nederlandske. Maleriene varierer fra sjokkerende realisme til vakre og mytologiske, fra "oppbyggelig" propaganda til symbolistisk angst. Sterke farger, effektiv bruk av lys og spennende måter å tegne ansikter på preger maleriene som på hver sin måte forteller historien om hvordan kunstnere har sett verden utenfra. Her kan du lese mer om kunstverkene.

Vil du være med og stemme, og bli med i trekningen av et Universal-gavekort på 5000? Stem her på din favoritt!