Ingen forpliktelser 30 dager full returrett

Logg inn

Velkommen,

66 81 15 00
Din handlekurv er tom.

Samlerhusets medaljesett "Slaget om Atlanterhavet" ble gitt til to krigsseilere, Trygve Hansen og Karl Aksel Andresen, som har bodd i USA. 

To krigsseilere som bodde i USA fikk settet "Slaget om Atlanterhavet" som gave  fra Samlerhuset. Begge fylte 100 år i år, og det var derfor naturlig for Samlerhuset å gi dem en gave som takk for innsatsen.

Begge seilerne har en imponerende innsats som krigsseilere. Karl Aksel Andresen (til høyre) fra Klepland i Søgne, ble gitt Krigsmedaljen, Haakon VIIIs Frihetsmedalje og Deltakermedaljen. Han jobbet i hovedsak som kokk, inkludert på M/S Skjelbred, som ble torpedert den 23. september 1943. Alle ble reddet, og Andresen fortsatte som krigsseiler helt til freden, og mønstret av 2. juni 1945. Trygve Hansen (hovedbildet) hadde hele 13 mønstringer på til sammen 11 skip. Av disse var seks jagere. Hansen har mottatt en rekke medaljer, inkludert Krigsmedaljen, Deltakermedaljen, Haakon VIIs 70-årsmedalje, den sovjetiske jubileumsmedaljen for seieren i Den store fedrelandskrigen 1941-1945 og han er ridder i den franske Æreslegionen. 

Begge de to krigsseilerne har bodd i USA frem til i år, da de skulle hjem til Norge for å feire hundreårsdagen sin. Det var i denne anledningen at myntsettene ble gitt i gave etter initiativ fra Michael B. Wold. Settene ble overrekt krigsseilerne med nærmeste familie tilstede. Det var to meget rørte, og litt stolte, krigsseilere som mottok settene.